linkteki motor benim arkadasimin motoru kocaelide. baslangic icin genelde chopper tavsiye edilmez ama baslayanlarda cok bu motor 250cc olmasina ragmen altindan firlayip gidicek bir motor degil.http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...miz-14-binde-masrafsiz-takasli-85797319/detay Abiler bu tarz bir şey almayı düşünüyorum çünkü fiyatı uygun ybr ve cbf ya da cb tuzlu geliyor bana birde ilk motorum olacak ondan ucuz olsun istiyor bu tarz da bana önerebileceğiniz neler var sağlamlık bakımından beni üzmesin bakımlarını yaptırayım geçsin?
Zincir gerginlik ayarı ve dişli zincir sağ sol açı ayarı (en arkadaki iki ufak somun yardımıyla) dişli değiştikten sonra güzel yapıldımı ? Teker takılırken bu ayar doğru yapılmadıysa orta sehpada teker dönme esnasında diş üstüne binme eğilimi gösterir ve takur tukur bahsettiğin gibi düzensiz bi takım rahatsız edici sesler çıkartır. Şu anda riallinin 42 t dişleri güzel. Chemical nickli Nihat arkdaşımıza da rialliden aldık. Birlikte taktık. Bende rialliden aldım. Gayet memnunuz. Kaymak gibi dişli. Bence bahsettiğim gibi zincir gergi ayarı sağ ve sol dengeli yapılamadı. ayarı iyi yapılmadı ve zincir teker dönerken diş üstüne binme eğilimi gösteriyor. Çok küçük bi ihtimal zincirin fazla bol veya yağsız da olabilir. Zaten şuda var, boşta çalıştırdığın da kasılmayan ve serbesçe dönen tekerden bu şekilde sesler çıkması normal de olabilir. Gözle görülür bir şekilde zincir dişlinmin üzerine binmeye çalışıyor mu ? Birde tekeri orta sehpadayken elinle hızla çevir bakalım ne olacak. Bende motorumu aldığımda orinbgli zincir le almıştım sıfırken bayiden, zincirimden aşırı ses geliyordu, zincir dişli birbirine zamanla alıştı ve şimdi ses gelmiyor. Ölçümlerde zincir gergi ayarında sorun yoksa güzel bi izncir temizliği yap ve biraz zamana bırak, zincir dişli birbirine alışacaktır. Ben denediğim tüm dişlileri rialliden aldım. Sıkıntı yok, rahat ol.
Motor biraz kirli birazdan temizliyicemFotolar:
[url]http://e1205.hizliresim.com/x/z/78vc7.jpg[/url]
[url]http://e1205.hizliresim.com/x/z/78vkv.jpg[/url]
Fotoda görülen tekeri takarken sıktığımız göbek somununu sağ ve solunda ki boşluk, diğer tarftada milimetrik olarak aynı olacak. İlk fotoda göründüğü gibi sağ taraftaki boşluk biraz daha fazla, sol yani motorun ön tarafındaki boşluk daha kısa. Bu boşluk oranı arka tekerin sol tarafında ki somunun ön ve arka boşluğu da aynı olacak. Yoksa teker dönerken zincir dişliye binecektir. Metal levhalar üzerindeki çizgilere güvenme, cetvel vb gibi bişeyle iki taraftaki boşluğu da ön tarafından ölç. Boşluklar farklıysa teker göbek somunununu gevşet ve arkadaki ufak iki somunla gerginliğini ve dengesini doğru olarak ayarlayarak tekrar teker göbek somununu sık. Abi ben yapamam dersen, cetvelle veya boyu sabit herhangi objeyle yaptığın ölçümde farklılık görürsen bu dişliyi takan çok deneyimli servise söyle düzeltsinler. Ama aynıysa zinzir gerginliğini tekrar kontrol et ve zincirini iyice temizleyip yağla ve biraz zamana bırakarak kullanmaya devam et. Muhtemelen bi sorun yok. Bu arada rulmanlarda o kadar kolay dağılmaz, rahat ol.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:42 ----------
Servisten çıkan motorun eve geldikten sonra gergisinin iyi ayarlanamadığını fark ederek düzelttiğimi çok bilirim. (Senler önce servise gittiğim zamanlarda)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...miz-14-binde-masrafsiz-takasli-85797319/detay Abiler bu tarz bir şey almayı düşünüyorum çünkü fiyatı uygun ybr ve cbf ya da cb tuzlu geliyor bana birde ilk motorum olacak ondan ucuz olsun istiyor bu tarz da bana önerebileceğiniz neler var sağlamlık bakımından beni üzmesin bakımlarını yaptırayım geçsin?
Abi şimdi şöyle diyeyim yani ben ilk apache alacaktım ucuz diye sonra titreşim + zam geldi vazgeçtim ybr alayım dedim gittim konuştum pahalı geldi cbf desen almış başını gidiyor cb'de 3650 ama herşey dahil 4'ü geçiyor diyorlar pek param yok ondan bu tarza yöneldim ucuz diye sonra aklıma dank etti satarken çok zarar edeceğim ve 250 olduğu için vergisi benzini fazla olacak denk gelirse 2. el ybr ya da cbf olmazsa 2.500 peşin üstü nakit cb olacak sanırım :/
o haber doruysa çok güzel bi haber abs li yeni kafa grenajlı cbf150 güzel alettir oo sesizliğini özledim de alıncak bi hali kalmadı artık fiyata bak keşke satmasaydımeğer param yok diyorsan mh 125 drift al mondial sıfır 3650 ye veriyorlar yiğenim alcak buradan çarşamba günü
ama bana kalırsa tvs apache al bende bunu alırken baktım çok ama taksit imkanları hondayı seçtirdi ama babamın arkadaşının tvs sine bindim yeni kasa bi arkadaşında eski kasasına bindim motor olarak aynı heralde bilmiorum ama titreşim olayını abartıyorlar bence sağlam motor ithalatçı firma kosifler bizim burda topselvide evime 200 m uzakta e-5 kenarında adamlar mallarına çok güveniyor ki kışa doğru apache 200 geliyor duyurulur.
2 farklı servise gittim içim rahat etmedi, fakat 2 side normal dedi, dişli değişimi sonrasında alışma süreciymiş, activa nın rulmanı dağıldığında çok uğraştırmıştı, o yüzden korktum dağılacak rulmanlar diye. yalnız şu milimetrik gergiye tekrar bakmayı düşünüyorum cetvel gibi bir şeyle
eğer param yok diyorsan mh 125 drift al mondial sıfır 3650 ye veriyorlar yiğenim alcak buradan çarşamba günü
ama bana kalırsa tvs apache al bende bunu alırken baktım çok ama taksit imkanları hondayı seçtirdi ama babamın arkadaşının tvs sine bindim yeni kasa bi arkadaşında eski kasasına bindim motor olarak aynı heralde bilmiorum ama titreşim olayını abartıyorlar bence sağlam motor ithalatçı firma kosifler bizim burda topselvide evime 200 m uzakta e-5 kenarında adamlar mallarına çok güveniyor ki kışa doğru apache 200 geliyor duyurulur.
Dün Karaçan'ı tımara götürdüm. 12350km yapmışız beraber.
Hava filtresi 8,15 Lira
Buji 16,15 Lira
Far ampülü 6,95 lira
Yağ Shell 15w-50 Advance 4t ax7 21,18 Lira
1,36 saat işçilik 40,80 Liradan
110 Lira tuttu toplamda , kendimin de yapabileceği bu salak bakım için bu kadar para ödemiş olmak fena içime oturdu ama bu bakım sayesinde Karakaçan'ın kadranı 110 yerine 125km/s hızı görmeye başladı bayır aşağı Demek ki bakım zamanını bir hayli geçirmişim
Yoktur eksiltme İnsallah.Bilmem ben yağlar arasında bir fark hissetmiyorum ? Daha önce Castrol Actevo ve Gulf konmuştu şimdi de Shell koymuşlar ben bir fark sezemiyorum aralarında. Eksiltme var mı diye sormayı unuttum onu merak ettim bak şimdi![]()
Abi şimdi şöyle diyeyim yani ben ilk apache alacaktım ucuz diye sonra titreşim + zam geldi vazgeçtim ybr alayım dedim gittim konuştum pahalı geldi cbf desen almış başını gidiyor cb'de 3650 ama herşey dahil 4'ü geçiyor diyorlar pek param yok ondan bu tarza yöneldim ucuz diye sonra aklıma dank etti satarken çok zarar edeceğim ve 250 olduğu için vergisi benzini fazla olacak denk gelirse 2. el ybr ya da cbf olmazsa 2.500 peşin üstü nakit cb olacak sanırım :/
Merhaba arkadaşlar,
CBF150 için arka ve yan çanta demirlerini en uygun nerede bulabilirim.
Ayrıca 35 litrelik bir arka çanta alırsam bunun için demir almaya gerek var mı?
Direkt taksam sıkıntı olur mu?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Bu arada NGK buji aldım orginal mi değil mi anlamadım.Sahtesinin oldugunu yeni duydum:S
bende 35 var üstüne 30 kilo çocuğu oturtturdum =) motor çift ayaktayken esneme bile olmadı =)