Cbf alanda bunu bilerek alıyor zaten, sıkıntı yok. Cbf alan kişi, aklı başında bi kardeşimiz ise, otobana çıkıp bi takım araçlarla ... yarıştırmaması gerektiğini bilen kişidir. Otobana çıksada sağ şeritte paşa paşa takılır. Gocunmaz. Gocunacak olsa cbf le ne işi var değil mi.
Aslinda dogru ,alan kişi bunu bilerek almalı.
Hatta çoğunlukla tek başına otobanda pek sıkıntı yaratmaz çünkü sıkışırsanız 80-90 giderken motosiklet için sağlıklı olmasada 110-120 lere çıkmak mümkün. ortalama bir kullanıcıyı tek başına bindiği sürece tatmin eder 20-30bin km sonra arayışa girer insan bence.
Ancak benim gibi sürekli 2 kişiyle biniyor ve çevre yolları da kullanmanız gerekiyorsa artcili olarak bencede yetersiz AMA unutmamak gerek sonuçta 150cc.
Bugün eşimle ve başka motorcu dostlarla agva yaptik ve benim artık cidden 600cc üzerine geçme vaktim gelmiş.
Artık cbf ile kanser oluyorum uzun yol + yokuşlu virajlı yollar kombinasyonu beni geriyor,arkadaşın dediği gibi otobüsler kamyonların 3 haneli hızlara çıktığı umarsızca ezecek kadar yakın geçtiği düşünüldüğünde 2 kişi yüklü 90-100 giderken ikinmadan 140-150 ye cikabilmeli bir motor benim kullanım şartlarımda.
Maksat hiz uapmak değil güvenli şekilde trafiğin hızına ayak uydurmak.
Kısacası ben isyanlardayım, artık enduroya yada touringe gecmem lazım anladığım kadarıyla
Özetle cbf150 kalıbı, motoru parası tüketimi düşünüldüğünde harika bir motor ancak uzun vadeli düşünmek kişiden kişiye, kullanım şartlarına göre değişir.