arkadaşlar arka dişliyi deyiştirmek istiyorum 2011 yeni kasa 43 sanırım 42 yapmak istiyorum forumda araştırmama göre tavsiye ediyorlar sormak istediğim serviste taktıracam garantisi bozulurmu ,ortalama 100 km hızla kaç devirde gidiyor, yakıtta etkisi varmı bir depoyla 400 km yol yaparken bu oran dişliyi deyiştirdikten sonra km bazında artış olurmu 430 km,450 km, gibi kulan arkadaşlardan tavsiyerini bilgilerinizi bekliyorum.
43 t de ihtiyaç fazlası kısa olan birinci vites ufak oranda uzuyor. 1. viteste daha verimli bi kalkış yapabiliyorsun. Diğer viteslerin arasında ufak oranda uzuyor ve hissedilen bi rahatlama oluyor. 80-90 seviyelerinde daha rahat ve motor ihtiyaç fazlası devir çevirmeden seyahat yapabiliyorsun.
100 km-h ile giderken yapacağın devir, aynı hızda ve viteste iken motor devrini etkileyen diğer etkenlerde düşünüldüğünde 43 t ile yaptığın devirden 0.2-0.4 d. dakika daha düşük olacaktır. Garantisi bozulmaz. Çünki 42 t eski kasaların orj. dişlisi. Hatta adım gibi eminim servislerin ellerinde 43 t yoktur bile. Dişlin eskimiş olsa ve değiştirmek istesen sana zaten 42 t diş takacaklardır. Seni kesinlikle pişman etmeyecek tek dişli modifi budur. öe 16 t takmak arkaya 40 t takmak gibi seçeneklerde mevcut ama, orj.. dişli oranından ne kadar uzaklaşırsan tork kaybınıda oı seviyede fazla yaşıyor motor. Buda kendisi kiloca ağır bir sürücünün, arkasına kendi gibi bi artçı alarak, hadi bi uludağa, kartepeye çıkalım, hadi bilmemne yaylasına çıkalım gibi planları artık yapamamasına sebep olacak, bu ve benzeri yok kesimlerine yolcusuz girse dahi, fazlası ile düşürülmüş olan torkun sıkıntısını mutlaka yaşayacaktır. 1. vitesin orjinal kabiliyetini yitirmemesine de ihtiyacımız var. Bu yüzden 42 t her yol koşulu ve kullanım tarzına gider. Diğer modif seçenekleri düşünülüyorsa, kullanım tarzı ve şekli mutlaka sorgulanmalıdır. eski motoruma mesela arkayı 40 t yapıp 1000-1500 km kullandıktan sonra pişman olup tekrar 42 t yi geri takmıştım. 42 t yi gönül rahatlığı ile taktır. Sıkıntı yok. Yakıt tüketimini test etmek lazım ama çok ta fazla fark edeceğini zannetmiyorum. 42 t ile belki bi depoda 10- 20 km olabilir. Denemedim.
Son düzenleme: