Arkadaşlar yanıtlar için teşekkürler... direksiyonu kısaltmak istememdeki sebep biraz racing'e benzer mi diyeydi. bir de rüzgar yavaşlatmasın diye motorun üzerine yatınca gidon engelliyor o yüzdendi... demek ki kimse denememiş daha önce...
hımm... bir denenesi var sanki... bunu bi düşünim... eğer olur da yaptırmaya karar verirsem fotosunu koyarım buraya... :c))
verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar bugun gittim gazyagımı aldım ve de cuma motosikletsever bi arkadasımla birlikte oturup temizleyip yağlıycaz![]()
Yoooo kesinlikle çalısırken yapmam kaldı ki hiç bir makinanın bakımı&tamiri çalısırken yapılmazÇalışırken yapmayın sakın.
Hepinize merhaba arkadaşlar,ben de 15 gün kadar önce cbf 150 ye terfi ettim.Terfi ettim diyorum çünkü uzun zamandır scooter kullanıcısıydım.Cbf 150 yi daha büyük vitesli motora geçmek için bir ara motor olarak düşünmüştüm.İlk bir hafta vitese devriyaja alışana kadar biraz sıkıldım ama alıştıktan sonra özellikle bozuk yollarda dünya varmış dedim.Scooterdan her çukurda ,kasiste gelen tak tuk sesler kesildi.Eyvah motor düşücekmiş derdi kalmadı,yedek parçası en ücra yerdeki motorcularda bile var,aksesuar gani,yolda kalma korkum yok.Yakıt ölçümünü iki defa yaptım 2.3lt ve 2.4 lt ölçtüm.Scooter da 4 lt oldumu oh be az yaktı diyordum.Valla ben büyük cc sevdamdan vazgeçtim,otobana çıkmayıveririm olur biter.Ben bu motorla bu yaz gezmedik yayla,göl,gölet bırakmam.Lastiklerde dublex ,bir sprey hava yanıma aldım mı tamamdır.Cbf benim dokuzuncu motorum arkadaşlar(jawa ceylan,çinçon 125,kymco aktive110,piaggio liberty200,sym xs 125k,kymco agility125,aprilia sportcity250ie,piaggio x9500),motorlarınızın kıymetini bilin,ben bu motora terfi etmekte geç kalmışım ama olsun,zararın neresinden dönersek dönelim iyidir.
O dediğiniz plastik borular.Her motorda olan borulardır pis su akışını sağlayan tahliye borusudur.Zaten ıslak olma sebebide odurarkadaşlar öncelikle yağ konusunda tavsiyeler için teşekkür ederim =)
ya bi kaç sorum olacak acemiyim hala biliyorsunuz ilk motorum =)
ya bu motorun altında sallanan bi kaç boru var onlar ne bi akşam motoru koymuştum garaja sabah kalktım bi baktım motorun altındaki tahta baya yaş duruyordu ordan bişi akmış galiba?
ve bu zincirlerde o-ring veya x-ring ne oluyor ne farkediyor neyi değiştiriyor ?
Tekrar Ediyorum
Bu arada şu tekleme olayı zincir yağıyla kaynadı gitti , hala tatmin edici bi cevap gelmedi, herkesinki servis mudehalesiyle duzeldi mi?