Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar yanıtlar için teşekkürler... direksiyonu kısaltmak istememdeki sebep biraz racing'e benzer mi diyeydi. bir de rüzgar yavaşlatmasın diye motorun üzerine yatınca gidon engelliyor o yüzdendi... demek ki kimse denememiş daha önce...
hımm... bir denenesi var sanki... bunu bi düşünim... eğer olur da yaptırmaya karar verirsem fotosunu koyarım buraya... :c))

abiler zincir yagını yola cıkmadan bir saat önce abartmadan yeterli miktarda sıkarsanız sıcramaz. Bende ılk zamanlar bulamac yapıyordum zıncırı , ama fazlası sıcrıyordu bı saat jantla ugrasıyordum. Alın orta sehpaya zıncır muhafazasını sökün wd 40, 3m yag sökücü , gazyagı gıbı bırseyle yagı ınceltıp akıtabılecek sekılde temızleyın , sonra ıyıce kurulayıp zıncırın alttan gelen baklalarına sıkarak işi bitirin , bir saat sonra surmeye hazır halde olur motorunuz.

Bu arada şu tekleme olayı zincir yağıyla kaynadı gitti , hala tatmin edici bi cevap gelmedi, herkesinki servis mudehalesiyle duzeldi mi?

Arkadaşlar yanıtlar için teşekkürler... direksiyonu kısaltmak istememdeki sebep biraz racing'e benzer mi diyeydi. bir de rüzgar yavaşlatmasın diye motorun üzerine yatınca gidon engelliyor o yüzdendi... demek ki kimse denememiş daha önce...
hımm... bir denenesi var sanki... bunu bi düşünim... eğer olur da yaptırmaya karar verirsem fotosunu koyarım buraya... :c))

Racing ile çok alakası yok bizim motosikletlerimizin. Motosiklet tipleri genelde oturuş pozüsyonu ile ilgilidir. Racing motosikletlerin vites ve arka fren oturduğunuz seleye göre geride bulunur. Commuter, endurolarda oturduğunuz hizada. chopper, cruiser motosikletlerde de ayaklar oturduğunuz bölgenin ön tarafında kalır. Dolayısı ile Cbf150 için gidonu kısaltırsanız bel ağrısı olarak geri döner. (Bence)

Motosikleti
Yamaha Tracer 700
Neden olmasın artçı koltuğuna oturursun, dizine de vites değiştirmek ve arka freni takmak için bir aparat yaptırıp gidonu da kısaltıp yatarak sürebilirsin, oldu mu sana racing :cherry:

anladımm... teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.
sonuç olarak, vazgeçtim... :c))

jr.

benim fikrim şu şekilde:

zincir yağlarının kalite farkını çok da hissedeceğimizi düşünmüyorum. zinciri dişlişi kaç para ki?

bu yüzden sıçramayan yaygın bir marka olması yeterli.

ben ipone kullanıyorum, gayet güzel yapışıyor. bir de beyaza boyuyor zinciri. hoşuma gidiyor.

wd40 ultra ince yağ, yağlamaya olmaz, ben temizlik için kullanıyorum harika temizliyor. Oringli kullananlar wd40 kullanmasın.

ben oringli zinciri de gereksiz buluyorum. benim kullanımımla orijinal zincir 9binde ciddi anlamda uzamadı bile. fiyat farkına bence değmez.
orijinal zincirimiz çok ucuz.

zinciri zırt pırt temizlemek de bence gerekli değil. yağmurda çamurda binmiyorum, bakarım durumuna berbat değilse temizlemem. şimdiye kadar 1 defa ön dişlinin orayı merak ettiğimden açınca temizledim. böyle kullanırsam ön dişlinin bile 15binde bir temizlememin yeterli olacağı kanısına vardım. 500de bir yağlıyorum ama 9 bine kadar 1 defa temizledim.

bunları neden paylaşıyorum? heryerde zinciri dişlisi olan bi motorda bu kadar titiz olmak gerektiğini düşünmüyorum. komple set değiştirsen 1 depo benzin ediyor. değişim gerekene kadar benzin paraları arasında eriyip gider o kadar masraf.

çok mu muhalefet oldum?

ha sanmayın ki zenginim :) irc lastik aldım ucuz diye. ama her zincir yağlamada temizlik yapan kişiler var, tercihtir, keyif alıyordur, malına aşırı değer veriyordur, orada susarım.:)

Son düzenleme:
Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar bugun gittim gazyagımı aldım ve de cuma motosikletsever bi arkadasımla birlikte oturup temizleyip yağlıycaz :)

Tekrar Ediyorum
Bu arada şu tekleme olayı zincir yağıyla kaynadı gitti , hala tatmin edici bi cevap gelmedi, herkesinki servis mudehalesiyle duzeldi mi?

Hepinize merhaba arkadaşlar,ben de 15 gün kadar önce cbf 150 ye terfi ettim.Terfi ettim diyorum çünkü uzun zamandır scooter kullanıcısıydım.Cbf 150 yi daha büyük vitesli motora geçmek için bir ara motor olarak düşünmüştüm.İlk bir hafta vitese devriyaja alışana kadar biraz sıkıldım ama alıştıktan sonra özellikle bozuk yollarda dünya varmış dedim.Scooterdan her çukurda ,kasiste gelen tak tuk sesler kesildi.Eyvah motor düşücekmiş derdi kalmadı,yedek parçası en ücra yerdeki motorcularda bile var,aksesuar gani,yolda kalma korkum yok.Yakıt ölçümünü iki defa yaptım 2.3lt ve 2.4 lt ölçtüm.Scooter da 4 lt oldumu oh be az yaktı diyordum.Valla ben büyük cc sevdamdan vazgeçtim,otobana çıkmayıveririm olur biter.Ben bu motorla bu yaz gezmedik yayla,göl,gölet bırakmam.Lastiklerde dublex ,bir sprey hava yanıma aldım mı tamamdır.Cbf benim dokuzuncu motorum arkadaşlar(jawa ceylan,çinçon 125,kymco aktive110,piaggio liberty200,sym xs 125k,kymco agility125,aprilia sportcity250ie,piaggio x9500),motorlarınızın kıymetini bilin,ben bu motora terfi etmekte geç kalmışım ama olsun,zararın neresinden dönersek dönelim iyidir.

Hepinize merhaba arkadaşlar,ben de 15 gün kadar önce cbf 150 ye terfi ettim.Terfi ettim diyorum çünkü uzun zamandır scooter kullanıcısıydım.Cbf 150 yi daha büyük vitesli motora geçmek için bir ara motor olarak düşünmüştüm.İlk bir hafta vitese devriyaja alışana kadar biraz sıkıldım ama alıştıktan sonra özellikle bozuk yollarda dünya varmış dedim.Scooterdan her çukurda ,kasiste gelen tak tuk sesler kesildi.Eyvah motor düşücekmiş derdi kalmadı,yedek parçası en ücra yerdeki motorcularda bile var,aksesuar gani,yolda kalma korkum yok.Yakıt ölçümünü iki defa yaptım 2.3lt ve 2.4 lt ölçtüm.Scooter da 4 lt oldumu oh be az yaktı diyordum.Valla ben büyük cc sevdamdan vazgeçtim,otobana çıkmayıveririm olur biter.Ben bu motorla bu yaz gezmedik yayla,göl,gölet bırakmam.Lastiklerde dublex ,bir sprey hava yanıma aldım mı tamamdır.Cbf benim dokuzuncu motorum arkadaşlar(jawa ceylan,çinçon 125,kymco aktive110,piaggio liberty200,sym xs 125k,kymco agility125,aprilia sportcity250ie,piaggio x9500),motorlarınızın kıymetini bilin,ben bu motora terfi etmekte geç kalmışım ama olsun,zararın neresinden dönersek dönelim iyidir.

Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız gezmek nasip eder inş. Bol bol gezi fotosu eklersin bizde buradan bakarız. Motorumda motor deneyimimde hiç yok lakin forumdan öğrendiğim kadarıyla lastikler biraz sıkıntılı. Islak zeminde pekte iyi değilmiş. Michelin ile değiştirmeni tavsiye ederim :)

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Motoru alır almaz üzerinde duroları görünce ilk iş michelin ile değiştirdim.Canım biraz kıymetlidir de:)

arkadaşlar öncelikle yağ konusunda tavsiyeler için teşekkür ederim =)
ya bi kaç sorum olacak acemiyim hala biliyorsunuz ilk motorum =)
ya bu motorun altında sallanan bi kaç boru var onlar ne bi akşam motoru koymuştum garaja sabah kalktım bi baktım motorun altındaki tahta baya yaş duruyordu ordan bişi akmış galiba?

ve bu zincirlerde o-ring veya x-ring ne oluyor ne farkediyor neyi değiştiriyor ?

arkadaşlar öncelikle yağ konusunda tavsiyeler için teşekkür ederim =)
ya bi kaç sorum olacak acemiyim hala biliyorsunuz ilk motorum =)
ya bu motorun altında sallanan bi kaç boru var onlar ne bi akşam motoru koymuştum garaja sabah kalktım bi baktım motorun altındaki tahta baya yaş duruyordu ordan bişi akmış galiba?

ve bu zincirlerde o-ring veya x-ring ne oluyor ne farkediyor neyi değiştiriyor ?
O dediğiniz plastik borular.Her motorda olan borulardır pis su akışını sağlayan tahliye borusudur.Zaten ıslak olma sebebide odur

Tekrar Ediyorum

Mehmetim böyle sorarsan kimse cevaplamaz ki çok değil bir sene önceki, yani senin motosikleti aldığın tarihlerdeki sayfalardan bu güne okursan sorun cevapsız kalmaz. Anesten almıştın sanırım. Ustalar ne diyor bu duruma..

arkadaşlar arka dişliyi deyiştirmek istiyorum 2011 yeni kasa 43 sanırım 42 yapmak istiyorum forumda araştırmama göre tavsiye ediyorlar sormak istediğim serviste taktıracam garantisi bozulurmu ,ortalama 100 km hızla kaç devirde gidiyor, yakıtta etkisi varmı bir depoyla 400 km yol yaparken bu oran dişliyi deyiştirdikten sonra km bazında artış olurmu 430 km,450 km, gibi kulan arkadaşlardan tavsiyerini bilgilerinizi bekliyorum.

merhaba dostlar cbf severler motor severler işte selam olsun herkese
mesele şu motorumu satıyorum kırmızı cbf 2011 haziran çıkışlı bakım falan işte yerinte çanta koruma alarm falan hepsi var adana yerim haberiniz olsun 3800

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar