Bu zam mutlaka almayı düşünen ark..lar için düşündürücü olacaktır. Bende yerinizde olmak istemezdim. Ama adamlarda ticaret yapıyorlar sonuçta. Malı satıyorlar ellerinde patlamıyor. Mala talep var. Fiyatıda ona göre. Ve halen tercih edildiğini satabileceklerini biliyorlar. Ve talep devam ettiği müddetçe zam gelmeyede devam edebilir. İşin içinde bi devlet eli de yok, tamamen serbest piyasa ekonomisi. Ötv belli vs. Sanki malı zamanında almışız şimdi istediği kadar zam gelsin umrumda değil gibi görünmek istemiyorum. Asla böyle düşünmedim zaten. Ama yani bunlarda gerçek. Cbf almayı düşünerek para çıkartmaya çalışan ve beklemede olan müşteri gözünden, sadece kendi gözünüzden bakmayın olaya. Adamlar ticaret yapıyorlar. Satışlarını gerçekten düşürecek bi rakip olmadığını biliyorlar. Cb 125 e satışını biraz kırabilir. Ama cbf satışlarını yine başka bire honda düşürecek yani yine honda kazanacak. E bende olsam zam yapardım. Yalan mı. Ahmet almazsa mehmet zaten alacak. Neden düşünsünüler ki 200 tl zam yapmamak için. Tamam bencede 4600 etmez. Ama yani rakipleri belli. Karşısında rakip yok ki. Geçenlerde İst. gittim. 20 tane kurye motoru gördüm. Bi tanesi apachi veya ybr değildi ve hepsi cbf ti. Adam niye zam yapmasın. Kendi sınıfı içindeki, motorlar düşünüldüğünde daha fazla tercih ediliyor ve bunu da firma biliyor. Adam 200-300 tl az vermek adına bir diğer markaya yönelmiyor. Ben Honda manyağı değilim. Senelerdir başıma gelen her şeyi yazdım. İyileride yazdım, beni üzenleride yazdım. Yağ mı yakıyor kardeşim evet yakıyor mesela. Gelişen olaylara tarafsız ve objektif bakmayı başaralım lütfen. Daha önceki mesajlarımda da yazdım. Şu anda yeni kasalarda 2011-12 sıfır alındığı halde yaşanılan bazı mekanik sıkıntılardan dolayı ve artan fahiş fiyatından sonra ikinci el çok daha mantıklı.
Adamlar isim yapmışlar. 2012 Moto fuarında Honda standı ana baba günüydü. İğne atsan yere düşmeyecek şekilde kalabalıktı. Bi sym bi piaggionun standları ise bomboştu. Neden ğpeki böyleydi sizce ? Belki sym ve piaggio Honda dan da kaliteli, ama bilinmiyor işte. Tanınmıyor. Türk milletine kağıt mendil selpak, motosiklet Honda dır. Firmada bunu biliyor ve bal gibi kullanıyor. İstesekte istemesekte bu böyle.