cbf sahibi olmayan ne yapar ? google cbf 150 gösterge yazar..sonra görsellere tıklar.7000 devir nerede o andaki göstergeyi hesaplamaya çalışır

3-4 bin devirde bazı göstergelerde ekonomi yazıyor..gercekden böylemidir ethem abi ? albeada ben anlık tüketim ile giderim hep uzun yolda.o anda gercekden az yakar.babam km de 20 kuruş.ben gidersem 13 kuruş yakarım.şöyle söyliyeyim, 1 litre ile ( LPG ) şehir içi 16.5 km, şehir dışı 19 km hatta otoban yolu iyi ise ( yol çok etkiliyor emin olun,otobanda daha az yakıyor,yolun iyi olması sebebi ile ) 20 km bile gittiğim oluyor..ama babam uzun yolsa 16.5 km götürüyor 1 litre LGP ile..sıfırlayıp test ettim defalarca.ve albea da (1.4 motorların hepsinde geçerli ) en ideal yakıt deviri 5. vites 2,2-2,5 devir..neredeyse motosiklet kadar az yakmakta.bu yüzden ben 100 km de yaktığı litre yerine daha ince 1 litrede kaç km götürdüğüne bakarım hep ( 2011 albealarda var anlık gösterge )
konu uzadı, demem o ki aynı mantık motorlardada vardır eminim..o da gösterdiği gibi 3000-4000 devirdir diye anlıyorum göstergeden..
ethem abi, 3000-4000 devir arası kaç km hızla gider acaba ? bakabilir misin bi ara? tahminim 70 ama..
saygılar