- Motosikleti
- Yamaha Tracer 700
Ben aldığımda 84 km'de falandı Ethem abi. Ekim gibi falan aldım geçen sene. Aldığım adam 72-73 yaşlarında bir dede. Plakada D(e)D(e) zaten anlaşılıyor az çok. 1 ay kadar bindim. 370 km'de depoya koydum. Bugün biraz gezindim sağa sola hasret giderdim. Bugünden sonra bineriz artık.
Yağ ne koyalım abi 10-40W mı 10-50W mi. Sen ne tavsiye edersin. Sen ne dersen o. Egzantrik kasktan pek duyulmuyor ama camı falan açınca biraz rahatsız ediyo. Bakalım bir yağı değişsin. Abi seninkinde tekleme problemi var mıydı? Sürekli deniyorum ben ama şuana kadar ne tekledi ne arka fren ses yaptı. Maşallah diyelimde.
Ben de bugün hava sıcaktı çıkıp bir 40-50 km dolaştım. Ben de yağı değiştirdim. 20w-40 Actevo kullandım. Motora güzel uyum sağladı, zaten 1000 bakımında tekrar değiştireceğim. Ben senin yerinde olsam hemen 20W-40 actevo koyardım, 1000km olunca da serviste garantiden bir kere daha yağımı değiştirir yazlık olan 10w50 - 15w50 artık servis ne koyarsa onunla kullanırdım. Yağı değiştirmek senin menfaatine olur, ilk kilometrelerde alışan motorun içinde oluşabilecek metal talaşları bu ilk yağ değişimlerinde boşaltılıyor. 1000km bakımından sonra motor tertemiz olur gönül rahatlığıyla binersin. Benim şahsi görüşüm 3000-4000 lere gelmeden sentetik yağ kullanmamak. O zamana kadar motor iyice oturmuş olur, piston sekman iyice alışır sonra sentetiğe geçersin. Ayrıca çok fazla km yapmıyorsan sentetiğe de pek gerek yok çünkü km yi doldurmadan 6 ay geçince yağ özelliğini kaybedecek değiştirmek durumunda kalacaksın. Actevo yağ ucuz 12-13 tl litresi. Benimki 1100km oldu, az daha dolaşayım serviste yağı bir kere daha değiştirteceğim, böylelikle talaşlardan kurtulmuş olacağım. Ama servis kesin "abi ne temiz yağ çıktı, maşallah ne güzel kullanmışsın" diyecek