benim rodajım yeni bitti ilk 100 km ye kadar 30 km yi geçmedim 100 den 500 e kadar 50 60 km hız yaptım 500 1000 arası 60 70 km hızla gittim ancak şunu belirtmek isterim tamam hızlı gitmemek şart ama 50 yi geçmicem diyede kalkıp 6 bin 7 bin devirde vites atarsan hiçbir anlamı kalmaz yavaş gitmenin ilk 1000 km ye kadar 5 bin devri geçirme motoru.
haklısın kardeşim aynen dediğini uyguluycam kimsenin gazına gelmiycem ilerde bende motorumda rahat etsin çok sağol.....
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------
yaa şu alıntı nasıl yapılıyoo yaa anlamadım gitti biri bana anlatabilirmi?
benim rodajım yeni bitti ilk 100 km ye kadar 30 km yi geçmedim 100 den 500 e kadar 50 60 km hız yaptım 500 1000 arası 60 70 km hızla gittim ancak şunu belirtmek isterim tamam hızlı gitmemek şart ama 50 yi geçmicem diyede kalkıp 6 bin 7 bin devirde vites atarsan hiçbir anlamı kalmaz yavaş gitmenin ilk 1000 km ye kadar 5 bin devri geçirme motoru.
haklısın kardeşim aynen dediğini uyguluycam kimsenin gazına gelmiycem ilerde bende motorumda rahat etsin çok sağol.....
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------
yaa şu alıntı nasıl yapılıyoo yaa anlamadım gitti biri bana anlatabilirmi?
bunu yaparsan kendin kazanırsın motorun uzun ömürlü olur birde sana tavsiyem ilk yağı değiştirmek için 1000 km yi bekleme ben 200 de değiştirdim sonra 1000 de tekrar değiştirdim. bu arada alıntı yapmak istediğin kısmın alt sağ kısmında alıntı yazar oraya tıkla çıkan pencereye yaz yazacağını
hava filtreni bujini yenile baktın gene çok yakıyo karbiratör ayarı yaptır derimDemekki benim motorda , anormallik varmış ,çünkü devir saatim 7500 ü geçmez bağırtmadan kullanırım 90 ı geçmem 5 inci vitesi bile az kullanırım çünkü sur içi e 5 e fazla çıkmam,
yedek depoya düşer düşmez 20 liralık benzin koydum 230 km sonra tekrar yedeğe düştü..Bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ederim arkadaşlar,
Birde yakıt konusunda ne dersiniz ????
Motoru yeni alan arkadaşlar ilk kaç ykr yaktı motorunuz depoyu doldurdugunuzda..???
110 -120 yardırmakmı? servise ve honda servisi arkadaşıma sorduğumda" cbf lerin beyinleri 100 km de kitli asla geçemez , çok uğraştık olmadı malesef, cg 125 titan beyni taktık tamam geçiyor ama sonra beyni yiyor" diyorlar. aynen benim motorda düz yolda 4 de 100 5' e çekince yine 100. ya millet sıkıyor yada bu servisler bu işi bilmiyor . tamam rampa aşağı 110 120 yi görüyor zorlasan 200 de yaptırırsın ama düz yolda 120 çok ütopik.
arkadaşlar benim motorda 160 kmde ama ben foruma yazdım rodaj konusunda kimse bişi yazmadı bende normal kullandım bi iki tanıdığın sözüne kanarak en fazla 5000 de filan vites atıyorum ve bazen 5500 e yaklastı dalmıslığım oluyo =) ilk 50 km filan 30-40 km hzlarda gitmiştim ama şimdi 80 e filan çıkıyorum sahilde hani zaten üstüne çıkmıo şimdilik zorlamyrmda
motora zarar gelmişmidir? bu saatten sonra ne yapayım?
arkadaşlar bide dün akşam yazmıştım ama kimse birşey demedi lütfen genç kardeşinize yardım =)
arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var
öncelikle arka çanta istiyorum ama uygun olacak ve motorun sporluğunu bozmucak
ve motorsiklet pantolonu su rüzgar geçirmicek ve korumalı olacak buda uygun olursa iyi olur =)
ve jant şeridi sizce hangi renk güzel duruyor siyah cbf e ?
en son olarak motor sürerken telefonu koyabileceğim göz önünde biyere ihtiyacım var nasıl alternatifler var bilgi verirmisiniz? eskiden bazı motorlarda böyle bi ışık vardı ibresinde telefon çalarken yanıp sönüyodu öyle stickerlerde satılıyodu öyle bişi nereden bulabiliriz?
şimdiden teşekkürler =)
Nasıl yahu, ben eneze giderken sabit 100 hafif eğimlerde 110a çıkabiliyorum.( bir kere sollayayım diye 120nin biraz üstüne çıktım) normalde uzun yolda 80 sabit giderim. Metehanın videoları var 130![]()
Karşıdan rüzgar esmiyor ise 100 ile rahat sabit gidebilirsin. Bu arada paslı aynaları mı kullanıyorsun hala, ne oldu o konu son durum nedir.
paslı aynalar duruyor zaten ybr aynası takacam omzumdan bişey görünmüyor. servis uğraşma sonuç alamassın vs . dedi bende kastırmadım açıkçası, geçende goldwing gelmiş böyle paslı 60 liralık motorun parçalarını değişmemişler. aslında reklamda oluyo ne güzel yolda sormadan geçen yok kendileri bilir. sanayide nikelaj attıracam motor düşünce sürtülen yerlerde vardı 80 lira istediler boyamaya . biraz daha düşeyimde öyle gideyim diyorum.![]()
Nasıl yahu, ben eneze giderken sabit 100 hafif eğimlerde 110a çıkabiliyorum.( bir kere sollayayım diye 120nin biraz üstüne çıktım) normalde uzun yolda 80 sabit giderim. Metehanın videoları var 130![]()
Karşıdan rüzgar esmiyor ise 100 ile rahat sabit gidebilirsin. Bu arada paslı aynaları mı kullanıyorsun hala, ne oldu o konu son durum nedir.
paslı aynalar duruyor zaten ybr aynası takacam omzumdan bişey görünmüyor. servis uğraşma sonuç alamassın vs . dedi bende kastırmadım açıkçası, geçende goldwing gelmiş böyle paslı 60 liralık motorun parçalarını değişmemişler. aslında reklamda oluyo ne güzel yolda sormadan geçen yok kendileri bilir. sanayide nikelaj attıracam motor düşünce sürtülen yerlerde vardı 80 lira istediler boyamaya . biraz daha düşeyimde öyle gideyim diyorum.![]()
Bırak öyle kalsınBobber yapanlar özellikle paslandırıyor, eskitiyor. Sizin oralarda bir şey ler olmuş, Goldwing de paslandıysa, asit yağmurları dedikleri şey gerçek oluyor sanırım
Bu arada vazelin iyi gelir diye duymuştum bir fıkrada
![]()
ben düzde 115km ile gidebiliyordum rüzgara göre ama 110km kesin görüyordu bi yanlışınız olmasın![]()
yok abi 120 km redline en azından 2011 lerde öncesinde devir göstergesi yok zatenUlen alper 115 redline a denk gelmiyor muBir de redline a girmedim dersin.
valla zaten 96kiloyum ve cbf e yatamıycak kadar büyüküm saplanmış gibiydim zaten motora gayet naked havasında dümdüz e-5 asfaltlarında her daim istediğimde yapabiliyordum 110 kesin banko allahın emridişli ile oynayıp üstüne yatmıyosun değilmi? rüzgar arkadanda esiyor olabilir. ne yanlışı ? benim motor bu servide bunu diyor . cbf lerin hepsi farklımı beyinlere sahip. motor 3200 de dahada açılacaksa bilmiyorum.
110 -120 yardırmakmı? servise ve honda servisi arkadaşıma sorduğumda" cbf lerin beyinleri 100 km de kitli asla geçemez , çok uğraştık olmadı malesef, cg 125 titan beyni taktık tamam geçiyor ama sonra beyni yiyor" diyorlar. aynen benim motorda düz yolda 4 de 100 5' e çekince yine 100. ya millet sıkıyor yada bu servisler bu işi bilmiyor . tamam rampa aşağı 110 120 yi görüyor zorlasan 200 de yaptırırsın ama düz yolda 120 çok ütopik.