- Katılım
- 5 Mar 2010
- Mesajlar
- 2,035
Honda 2012 ye çok iyi girecek diyorlar 250cc altında çok kaliteli(enjeksiyonlu) motor getiriyorlar dediler.inşallah gelir
Varadero 125'i özellikle istiyoruz
)
3 saat uğraştımMaşşallah çok güzel çıkmış çok iyi yıkamışsın ve motorun oldukça temız. 0 ı bukadar temız değildir herhalde![]()
Geçen hafta 4000 bakımına gittikten sonra fotoğraf çekip yüklemek istemiştim. Motorum kirli diye bu haftaya erteledim. Sabah erkenden kalkıp yıkadım cilaladım temizledim. İşte karşınızda ...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bu fotoğrafı öylesine çekmiştim ama sonradan pcde hoşuma gitti.
![]()
iyi günler cbf veya apache almayı düşünüyordum ama aranıza katılmayı düşünüyorum honda olsun 3 beygir az olsun dedim ama yardımınıza ihtiyacım var
ben öğrenciyim ve kredi çekip alacağım ilk motorum olacak ve motora verebileceğim şuanki para 2500 tl 3 aşağı 5 yukarı olr ama 2750 bile aşıyor anlayacağınız
lütfen temiz motor bulmama yardımcı olun istanbul kartal da oturuyorum ve en az 1 yıl yağı suyu hariç masraf çıkartmayacak bir motor arıyorum arkadaşlar sizce 2008-2009 model bir cbf 150 için 20.000-25.000km çokmu? arıza çıkartırmı sorun yaşarmıyım ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------
bulduğum bir motor 14 binde ama sahibi dişliyi küçültüp orjinal cbr600rr zinciri takmış bu mümkünmü yararı ve zararı ne olur? benim için yakıt ve ekonomi önemli
performans aramıyorum:bestmt:
Lastik konusunda michelin dışında alternatif yok mu ? Örn Metzeler örn pirelli vs vs
Bizim motorlara uygun metzeler hiç duymadım, varmı bilmiyorum ama pirellinin iki serisi var şu anda Türkiye'de:
1-Pirelli Dura Turaction
http://www.anesmotor.com/?urun-1385-Pirelli-Dura-Turaction-CBF-150-On-Arka-Takim.html
2-Pirelli Mt 65
http://www.motoliz.com/index.php?p=show&pid=15449&k_id=0&kn=0
bu 90-90-18 ama 2.75-18 ön için olanı da var.
Duro Turaction nasıldır bilmiyorum ama mt 65 i ön arka kullandım. Kesinlikle michalen kadar iyi değil. Bu arada michalen harici bi lastik arayış ihtiyacı neden ? Michalen bizim motorumuzun ihtiyacını en üst seviyede zaten karşılıyor. Michalenlerin tek dez avantajı hamuru yumuşak olduğundan diğer markalara nazaran çabuk erimesi. Örneğin bi pirelli 20 bin gidiyorsa mich.. 13-15 binde falan aynı seviyede bitmiş oluyor. Ama bunuda olumsuzluk olarak görmemek lazım. Yumuşak olduğu için yol tutuşu mükemmel.
Irc de birde var ama oda durolardan bir seviye iyi. Çok çok ta iyi sayılmaz. Ama tabiki durolardan iyi.
Doğru söylüyorsun Ethem abi.Michelen bizim motorların kullanabileceği en iyi lastik.Başka aramaya gerek yok.Desenleride benim çok hoşuma gidiyor.Sendeki şuan michelen demi?
Evet abi..Ben ön arka michalen aldım motoru servisten sıfır çıkartırken. Ama genelde yolculu kullandığım için arka lastik 10 binde kabaklaştı. Ön lastik neredeyse yeni gibiydi. Bende sadece arkaya unilli diye dandik bi lastik aldım. Çok pişmanım ama en geç Nisan Mayıs gibi tekrar ön arka michalen alacağım 2 arka 1 ön şeklinde değişim periyoduyla, yani lastikleri ön arka aynı anda değiştikten sonra 10-12 bin km seviyelerinde arkayı değiştireceğim 20-22 bin. km gibide de ön ve arka. Araya kesinlikle başka marka sokmayacağım. Bundan sonra devamlı michalen kullanacağım. Daha iyi bi lastik piyasada yok. Bizlerinde zaten buna ihtiyacı yok.
Evet abi..
Ön arka değiştirme olayında ön biraz daha ince arkaya göre.. 2 sinide 90*90 mı almyı düşünüyorsun..nasıl olacak anlamadım?
arkadaşlar cbf150 almaya karar verdim araştırmalarım sonucunda uzun yol rahatlığı+stil olarak hoşuma gitti.1500-2000 tl peşinatla satan bulabilirmiyin ayın 21 inde param gelecek şimdiden bi bakayım dedim.aranızda bu şekilde satacak arkadaşlar olursa ben varım haberiniz olsun![]()
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-cbf-150-performans-egsoz-63628422/detay"]http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-cbf-150-performans-egsoz-63628422/detay[/URL]
Şu egzoz u taksam bir problem yaşar mıyım? Amacım performans arttırmak değil. Cbf in o uçsuz bucaksız egzozundan kurtulmakİstanbul da bu tarz egzozlar satan (uygun fiyatlı) yerler var mı ? Bir de motorun sesinin apaçi tuning gibi çıkmasını istemiyorum bunlar o tarz egzozlardan mı?
Yok, yanlış anlaşılmışım, ön arka aynı ayda michalen taktım diyelim öne 90 90 18 arkaya 2.75 18, yani orj ebatlarda. Genelde 10-12 bin km sonra, fazlası ile yolculu kullandığımdan ve yükün çok büyük çoğunluğu arkada olduğundan arka lastiğin ömrü bitiriyor. Dişleri kayboluyor. Arkanın değişmesi gerekiyor. Ama hala ön yeni. Arka değişicek. Takib eden 10. km de ön ve arka değiştiricem. Yani almış olduğum michalen lastikleri ön lastiği 20-22 bin km. Arkayı ise 10-12 bin km kullanabiliyorum. Bende mich. ortalama ömrü böyle. Kullanıma göre değişir. Bende 1 ön michalen, 2 arka michalen aynı anda eskiyor. Ön teker bana 20 bin giderken arkada 10-12 bini geçmiyor. Yani devamlı michalen kullanacağım, lastikleri değiştirme periyodum bu şekilde olacak. Ama inanın michalen in dişsiz veya çok az dişli hali bile herhangi bir markanın dişli halinden çok daha iyi yol tutuyor.