2000 tl vereyim kurtarayım seni o motordan![]()
Takas yapalım Coşkun abi senin Cbf'e üstüne 1000 Lira vereyim yarın halledelim bu işi :mrgreen:
2000 tl vereyim kurtarayım seni o motordan![]()
Takas yapalım Coşkun abi senin Cbf'e üstüne 1000 Lira vereyim yarın halledelim bu işi :mrgreen:
Arkadaşlar öncelikle merhabalar derslerimin ve işlerimin yoğunluğundan uzun zamandır foruma giremiyorum. Bu nedenle takip etme şansımda olmuyor. 20.09.2011 de Honda d&b motordan siyah renk Cbf 150 almıştım memnun sayılırım. Ufak tefek arızlarıda olmasa dahada memnun olacağım. Bikaç sıkıntım var onları burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ön cam üst devirlerde özellikle çok zırıltı yapıyor. İnceleme yaptım ama sorunun kaynağını bulamadım. Dururken 1. vitesten 2 ye veya boşa atmak çok zorlaşıyor manet hiç hareket etmiyor ancak 3,4 denemeden sonra boşa veya 2 ye alabiliyorum. Sıcakken bile stop etme sorunu var. Acıbademden Küçük çamlıca Ümraniye istikametine giderken Acıbadem köprüsünün üst tarafında rampada ışıklarda yaşadım dün baya sorun teşkil etmeye başladı. Bide motorun sesi kalınlaştı gibi dip gaz yaptığım zaman önceden daha tiz ses çıkarken şimdi ses gürleşti. Bu arada motorum 2.250 km de tekeriniz düz bassın yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler![]()
arkadaşlar herkese merhaba.. bende 2009 cbf 150 var ve birde ufak bir sorun var... sorun şu: motor normalde sogukken normal sessiz bir şekilde çalışıyor ama ısınınca yani 15-20 km yol gidince çalişması gürültülü oluyor.serviste ekzantrik zinciri degişti ondan sonra sanki bana gürültülü çalişıyormuş gibi geliyo..bu arada km 35000 kurye falan degilim ..ne yaptıgına dair bir bilgisi olan varmıı..herkese saygılar..
Valla Sercan hocam bana imkansız geliyor. Meret 100 km\h ile giderken yaklaşık 8 bin devir çeviriyor 110 da 9 bin. Artı 15 km nasıl yaptın anlayamadım :silent: bu arada gps ile ölçtüm 116 ile giderken gps 109 gösteriyor yani 6 km lik bir sapma söz konusu. Fazla zorlamanı tavsiye etmem sübaplar itecekle çalışıyor OHV motorla yüksek devir çevirmek pek sağlıklı değil piston çıkartabilir
Lastikte michelin dışında bir alternatifimiz yok mu ? Cbf e uygun hafif arazi lastiği var mı? Yaz için asfalt( michelin pilot sporty gibi) kış için hafif arazı (transalp teki lastikler tarzında) lastik düşünüyorum
Yokuş aşağı saldım.desem çok mu kaba olur)
birazda yakıtın güzelliğine çanta vs senin ağırlığın fln etkili oluyor 3-4 km hızı fazla yaptırmak için.hız yaparken çok kasıldım ama)sonra hemen bıraktım.çok sıkıştırmamak lazım yağ yakmayı bırak patlatır vallaha sonra :
)
Reizz'' orjinal 2011 dişlisi 43P eskileri 42 !merhaba abilerim ben 2011 model cbf 150 aldım amcamdan 1700 km de koruma demirleri falan hepsi takılı çok memnunum motorumdan ama 90-100 yapınca motor çok bağırıyor sanki arka dişliyi değiştireyim diyorum 42 mi takayım yoksa 41-40 falan mı?
merhaba abilerim ben 2011 model cbf 150 aldım amcamdan 1700 km de koruma demirleri falan hepsi takılı çok memnunum motorumdan ama 90-100 yapınca motor çok bağırıyor sanki arka dişliyi değiştireyim diyorum 42 mi takayım yoksa 41-40 falan mı?
ethem 76 hocam teşşkrler yarın bir ara servise gideyim sübop ayarı içinsonra ne degişek yazrım İNŞAALLAH.üstadım afedersin ama bu sente çakısı nedemk ilk defa duyuyorumda kusura bakma..bilgin için saol
ARKADAŞLAR ŞÖYLE BİR PROJEM VEYA DÜŞÜNCEM VAR..BİR GÜN BELİRLEYELİM..ARAMIZDA ..MOTORLARIMIZIN FOTOĞRAFLARIMIZI ÇEKELİM..BELİRLEDİĞİMİZ GÜN KOYALIM ŞENLİK OLSUN...NE DERSİNİZ ?
Ethem bey çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Yağı değişeli 1300 km oldu daha 1500 km var genelde çok sıkıştırmam sakin kullanırım yağ yakma durumu olacağını zannetmiyorum haliyle daha yeni motor çünkü. Evet zırıldama kafa krenajını tuttuğumda kesiyo lastik dediğiniz gibi bi nebze kesebilir. Debriyajım gayet yukarıda kavrıyor %75 ini bırakınca kavrıyor diyelim.
Yağ yakma olasılığı yüksek yani peki Ethem Bey 3000 km de 400 ml yağ eksilmesi bizaz fazla değil mi ?
buyrun didim polisi bile cfb sürüyor
http://d1201.hizliresim.com/t/5/1lmtk.jpg
http://a1201.hizliresim.com/t/5/1lmus.jpg
vallaha dostum gidon yüksek hızda yalpalama yapmasa foto çekecem ama riskli bir durum.ha şu olabilir.ibrem 125 gösteriyor iken (Global Positioning Station)yani Gps 110 diyebilir belki ama ben ibrede gördüğümü yazdım o yüzden belki ibrem yanlıştır 110 yapıyorumdur.
---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:02 ----------
Reizz'' orjinal 2011 dişlisi 43P eskileri 42 !
42 tak yeterli, 41-40 yolculu kullanımda ağır geliyor. 42 zaten eski kasaların orj. dişli boyu, bende 42 yaptım çok memnunum. 90-100 seviyelerinde biraz daha rahatlarsın. Dişliyi daha çok ufaltırsan seri kalkış falan sıkıntı olabilir. 40-41-42-43 t dişler kullandım. En ideali bence 42 t. Hı, başka bir ark..ım cevaplandırmış zaten.