Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Anes motordan 60 liraya aldım hondanın orjinal camı, rüzgarı boyun hizasına kadar kesiyor.. kullanışlı görüşü hiç engellemıyor ama hakkaten hiç dikkat etmedim honda yazısına :) Sen daha dıkkatlı cıktın :wiinkk:
Ön tarafda sol elciğin altındaki elcık ısıtma unıtesı sol gıdona takılı olan navıgasyon tutucusu benım iphoneyı tutturdum navıgasyon ozelliği var zaten ayrıca navi almama gerek kalmayacak sağ gidondakide çakmaklık fullendım :) BMW 1200 Halt etmıs benım yanımda :queen::queen::queen:

Motorun hakkını veriyorsun dostum:)Ellerine sağlık iyi yatırım yapmışsın ve çok da güzel durmuş aksesuarlar:cat:
Telefon tutucu ve elcik ısıtma olayı da ayrıca güzel olmuş.E çakmaklıkda var batarya bitti kıldı yündü derdinde olmaz.Kafan rahat olur.

Bak dün mesela ne oldu..Bu xenonu alacak arkadaşla konuşurken çat telefon kapandı.Bi baktım batarya bitmiş.Hemen usb adaptörü çıkarıp çakmaklığa bağladım telefonu şarj ettim.Sonrasında arkadaştan adresi aldım.Telefondan navigasyonu açtım rotayı çizdim şarjı da bağladım hiç bilmediğim mekanlara gittim adamın kapısının önüne kadar çıktım.Gerçekten süper oluyor herkese tavsiye ederim.Yeri geliyo öyle işe yarıyor ki anlatamam.Örnek dün ki olay gibi..

O elcik ısıtma ve uzun cam mevzusuna bende giricem.Dün giderken ellerim ve ayaklarım buz kesti.Pantolon çok iyi performans verdi ancak mont üst boyun boşluğundan ne yaparsam yapayım soğuk girdi.Atkıyı bağladım baf'ımı taktım walla banamasın demedi soğuk ciğerime ciğerime işledi.2 gün önce begere marka balaklava sipariş ettim o bugün yarın gelirse boyun ve göğüs kısmımı soğuktan korumuş olucam.Ha birde ayaklarımda bot olmasına rağmen resmen ayaklar buz kesti.Birde termal çorap siparişi verdim 15TL ye.İnş çare olur bu ayak üşümesi olayına..Aslında pille çalışan ısıtıcılı çoraplar varda onlarda 100TL cik:(Onlar tam kesin çözüm de du bakalım termal çorap olmazsa belki ondan da alırız..Ulem kışın bu motorun tantanası bitmiyo iliğimi kemiğimi sömürdü namussuz:))Ama seviyorum onu o her güzel şeye layık:)

@syn022 : Evet agam o görsellik zaten beni bitiriyor.Aynı mercedes ve bmw lerdeki xenon sisteminden.İnş güzel olacak dostum:)Sabırsızlanıyorum montajını yaptırmak için.Sağ kumanda paneli kargoya verilmiş yarın geldiği gibi soluğu montajı yapacak adem abinin yanında alıcam..En kısa zamanda da bu görsel şöleni sizlerle paylaşıcam:cat:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
evet 2012 lerde tekleme sorunu var arkadaşlar bugün rüzgar karşısında tekledi makina,bende stadın karşısındaki tamirciye götürdüm söyledim durumu taktılar birşey şimdi düzeldi.SAdece rüzgar karşısında yapıyordu böyle hafif hafif gaz kesermiş gibi çok sürat düşmüyordu hatta ibre oynamıyordu sadece sanki motor hafif hafif öksürüyor gibi belli belirsiz.Sabahda motoru yan yatırdım bahcede :) benki 500 killuk motoru düşürmemiş adam bunu nasıl düşürdüm derseniz cevabı ayakkabımı baglamamıştım motor ısınırken baglarım diyordum neyse aldım motoru garajdan parka çıkardım sonra kapıcı seslendi abi kask düştü rüzgardan dedi :) ben ona döndüm dönerkende bagcıga basıp lak diye düştüm :) motorda üstüme düştü.Motorda ve kaskda birşey yokken benim üstüm başım çamur oldu :) bagcıklarınızı baglayın arkadaşlar benim gibi kerizlenmeyin.Motor yarım depodan aşağıya düştü kmsi 300 sanırım bir depoda 450 yapar gibi ne dersiniz?

Evocamd arkadaşım, motorun çok harika olmuş, kayda değer bi emek var. Eline sağlık.

Teşekürler Arkadaşlar.. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip eylesin..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:57 ----------

Motor yarım depodan aşağıya düştü kmsi 300 sanırım bir depoda 450 yapar gibi ne dersiniz?

Dün 355 km de benzin bitti yedeğe aldım. yedek 60 km(benim bildiğim) gittiğine göre toplamda 415 km yapıyor..

Forumdan Uzaklaştırıldı
ydek 3 litre kardeş,bu durumda 60 km den fazla gider gibi bence 100 km üstünde gider yanılıyormuyum

ydek 3 litre kardeş,bu durumda 60 km den fazla gider gibi bence 100 km üstünde gider yanılıyormuyum

Valla hiç o riske girip denemedım. Ancak ben 60 km dıye bılıyorum yanlış biliyor olabilirim. ancak 3 litre ise yedek depo tam 100 km yapıyor kı bu cok iyi bir rakam..
355 de bittiğini düşünürsem deponun 455 km yapıyor demekkı bı depoyla buda iyi bi km..

yok yedek 2.6 lt tam üç litre değil ama gene 100 km yapması lazım
bu hesaba göre bir depo 500 km den aşağı düşmemesi lazım :)

Benim motor 363 kmde aldıgımda fulledim depoyu. Hala 2-3 kazık benzin var. İbrede öyle gösteriyor. 450 falan yapıcak gibi. Sürekli şehir içinde düşük devirde kullandım.

Abi kaç devirde kullanıyosunuz cbf i anlamıyorum.Yedek hariç 390 dan aşağı düşmedim hiç rekorumda yedek hariç 430

Abi kaç devirde kullanıyosunuz cbf i anlamıyorum.Yedek hariç 390 dan aşağı düşmedim hiç rekorumda yedek hariç 430

Süper valla. Bende hiç sıkıştırmadan kullanıyorum daha bitiremedim depoyu. Rodajda diye pek devir yaptırmamaya çalışıyorum. Tabi seninkinden falan biraz fazla yakar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben 5500 devri geçmiyorum rodajda,ilk yağ değişimini çok erken yaptım 50 km falandı 20-40 castrol mineral yağı koydum 5000 kmye kadar castrol 20-40 ı kullanıcagım sonra yarı sentetik 2000 km sonrada full sentetiğie geçicem

ben 5500 devri geçmiyorum rodajda,ilk yağ değişimini çok erken yaptım 50 km falandı 20-40 castrol mineral yağı koydum 5000 kmye kadar castrol 20-40 ı kullanıcagım sonra yarı sentetik 2000 km sonrada full sentetiğie geçicem

Ne gibi bir faydası varmış? Benim haberim yok hiçbişeyden :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
faydası motor ilk aşınmasını zaten ilk 50 km içinde tamamlar ve çok fazla çapak pislik birikir bu kirli yağı 1000 km boyunca motorda tutmamak lazım,bir an evel değiştirip yeni kaliteli bir yağ koymalıyızki motor daha uzun ömürlü olsun.ilk bin km de 3 yağ değişikliği yapılmalı biri ilk 50 de sonra 250 300 sonra da 1000 hepside mineral yağ olmalı sentetik yağ koruma filmi kaplar ve motor rodaj aşınmasını gerçekleştiremez.Kontrollü aşındırma 3000 km ye kadar sürer bu sürede mineral yağ lazım.aşındırma ve birbirine uyma aşaması bitince yarı sentetik fulle geçilebilir.

faydası motor ilk aşınmasını zaten ilk 50 km içinde tamamlar ve çok fazla çapak pislik birikir bu kirli yağı 1000 km boyunca motorda tutmamak lazım,bir an evel değiştirip yeni kaliteli bir yağ koymalıyızki motor daha uzun ömürlü olsun.ilk bin km de 3 yağ değişikliği yapılmalı biri ilk 50 de sonra 250 300 sonra da 1000 hepside mineral yağ olmalı sentetik yağ koruma filmi kaplar ve motor rodaj aşınmasını gerçekleştiremez.Kontrollü aşındırma 3000 km ye kadar sürer bu sürede mineral yağ lazım.aşındırma ve birbirine uyma aşaması bitince yarı sentetik fulle geçilebilir.

O zaman ben 500'de değiştireyim yağı. Peki neden 20-40W? Var mı özel bir sebep?

Forumdan Uzaklaştırıldı
İstanbuldayım hava sıcaklığı belli eksi derecelere inmiyor :) ve kitapçıkdada 20-40 öneriliyor bu motor için,her motorun sevdiği bir yağ vardır harleyler 20-50 sever suzuki 4 silindirliler 15-40 10 40 falan sever hondanın ufak cc hava soğutmalılarıda 20-40 sever hindistan ve çin için en uygun yağ oranı türkiye içinde geçerli sonuçta kara kış yaşamıyoruz.

İstanbuldayım hava sıcaklığı belli eksi derecelere inmiyor :) ve kitapçıkdada 20-40 öneriliyor bu motor için,her motorun sevdiği bir yağ vardır harleyler 20-50 sever suzuki 4 silindirliler 15-40 10 40 falan sever hondanın ufak cc hava soğutmalılarıda 20-40 sever hindistan ve çin için en uygun yağ oranı türkiye içinde geçerli sonuçta kara kış yaşamıyoruz.

Haklısınız. Benim eski çinliye 10-40 koyuyoruz diye bunada 10-40 koyuluyor sandım ben. Çok teşekkür ederim abi. Valla çok bilgilendim. Km 500 olsun bende 20-40W mineral yağımı koyayım motoruma. Vites geçişlerinin sertleşmesini yağdan mı yapar acaba? Benimkiler biraz sert gibi şuan.

6 - 7 devir arası vites atıyorum zaten uzun yolda kullanıyorum 5 viteste 7000 - 8000 devir arası ortalama 100 km hızla kullanıyorum 365 km yi hiç geçemedim ben yedeksiz.Sehir ici kullanımda ise 5000-6000 devir arası kullanıyorum

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
senin motor kaç kmde? ve ne zaman yağ değiştirdiler 10-40 yag sentetikmi markası ne

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar