2011 lerde 43 t arka diş + devir kesici iptal edilmiş, dolayısıyla 2010 ve öncesi modellerin 42 t ile çıkabildikleri yüksek hızlara 110-120 km/h bayır aşağı... eski kasalardaki devir kesici olmadığından, devir kesici seviyesi geçildiğinde 2011 lerde çıkabiliyor. Bu yüzden bilinçli kullanmak, motorun uzun ömürlü olması açısından önemli. Benim motor 42 t diş ile 8500 devirde 110 yapıyor. Zaten 9000 devir eski kasalarda devir kesici seviyesi diye biliyorum. yani 43 t ile 2011 ler 100 km/h ın üzerine çıkartmak ve özellikle uzun süreli bu şekilde kullanmak motor için uzun vadede sağlıklı olmayabilir. Hele 2011 leri 43 t ile bayır aşağı sallamak ve hız testi yapmak falan gibi harekertler motor için çok tehlikeli bence. Bilinçli kullanıldığında sorun olacağını sanmıyorum ama, kabaca 100 ile giderken 200 km yolu 8000 devirde yapmak var. aynı şartlarda 8200-8300 devir kullanmak var. Yani kısaca motor aynı şartlarda yol alabilmek için daha çok çalışıyor 42 t dişe göre. Buda motorun ömrünü mutlaka kısaltacaktır. En basit örneği, 2000 km de değiştirdiğimiz yağ 43 t ile mutlaka 42 t den daha kirli ve yıpranmış olacaktır. Motor çalışma devri ve süresi ile / yapılan yol oranları farklı olduğu için.
Zaten adım gibi eminim, servisler yedek parça stoklarına 2011 lere özel 43 t arka diş getirmemiştir. 2011 model motorunuzu servise götürüp arka dişli değişimi isteseniz size yine 42 t diş takacaklar. Zaten bence 1 dişin kazandırdığı torka ihtiyacımız yok ama motora kaybettirdiklerini geri kazanmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden ben 42 t yaptım.
devir kesiciyi iptal et, arka dişliyi büyült, Honda işi biliyor, motorlar daha çabuk yensin, bitsin, servislere akın etsin, servislerde bol bol paralar kazansınlar. Yakında 20-30 binde bitmiş 2011 cbf motorları ile karşılaşmaya başlarsak şaşırmamamız lazım. Bilinçli, sıkıştırmadan kullanmak, oyuna gelmemek lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------
Arkadaşlar, Osram ın veya philipsin beyaz far ampülü varmı ? Dün 10 tl ye bi beyaz far ampulü taktım 35-35 uzun kısalı. Far aydınlatması inanılmaz fark etti. Fakat ampul çakma, yan sanayi bişey. Yarın öbürgün patlarsa osram veya philipsin 35-35 w. beyaz ışık far ampülü arayıp bulabilirsem çok iyi olucak. Bilgisi olan yazarsa sevinirim.