Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

gösterge paneli , 14 hp güç , enjeksiyon sistemi, arka frenin de disk oluşu ve agresif görüntüsü ile harika bir alet olmuş... 5000 liraya satsalar yine de siler süpürür bu model... kimse ne ybr ye ne apaçiye bakar... bu model sanki ybr nin sorunsuzluğu apaçinin görüntüsü ve gücünü honda bünyesinde toplamış tartışmalara son verecek bir model olmuş... güzel bir tur camı ve arkaya ufak bir top case , depo üstüne de şık bir çanta ile yolları yakar bu alet...

YBR'nin sorunsuzluğunu aldığını nasıl anladın hemen hocam? Kullandın mı? Yada kullanan tanıdık var mı? :)

Bu kadar heyecan yapmayın beyler. Hep böyle muhabbetler döner ve söz konusu marka hondaysa genelde biz türkler için sonu hüsranla biter.

Yıllarca Transalp 125 -250 falan bekledik. Yada şu süslü püslü cbf'ler - cg'ler gelsin istedik. Ama honda bunların hiçbirini layık görmedi. NX4 Falcon diye bir makine var, mükemmel birşey. Onu bile 2 yıl getirdi, kaldırdı piyasadan.

madem en adisini getiriyorlar neden japon markası alım ki... gidip aslında ramzey 250 cc capır motor alacan, zevkine göre de modifiye edecen custom... en azından altında 250cc çift silindir ve şekil bir makine olur... madem ikisi de çin malı , üzerinde ha honda yazmış ha ramzey ...

tabi şimdi hemen saldırmayın, ben sizin bu yazdığınız kalitesiz malzeme kullanılan yağ yakan , bazıları tekleyen, bazıları suya alerjili , komik sitıkırlı çin malından farklı görünmeyen cbf 150 niz için yazdım... yoksa 2 sene innova 125i kullandım, honda nın kalite farkının farkındayım...

---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

YBR'nin sorunsuzluğunu aldığını nasıl anladın hemen hocam? Kullandın mı? Yada kullanan tanıdık var mı? :)

Bu kadar heyecan yapmayın beyler. Hep böyle muhabbetler döner ve söz konusu marka hondaysa genelde biz türkler için sonu hüsranla biter.

Yıllarca Transalp 125 -250 falan bekledik. Yada şu süslü püslü cbf'ler - cg'ler gelsin istedik. Ama honda bunların hiçbirini layık görmedi. NX4 Falcon diye bir makine var, mükemmel birşey. Onu bile 2 yıl getirdi, kaldırdı piyasadan.

yabancı forumlara baktım biraz , google sağolsun çeviriyor , herkes memnun gibi... yani en azından yağ yakıyor , tekliyor yazan yok gibi... ama bildiğim kadarı ile avrupada cbf 125 yok satıyormuş , bizim gibi yeni başlayan acemilerin vazgeçilmezi olmuş... o da bu da bizdeki cbf 150 den daha bir honda olduğu kesin... nx4 ler çok pahalıya satılıyor sıfırı yok diye , temizi 6000 lira civarında... benim bütçem max. 5000 olmasa, düşünmeden alacağım bir motor... bu fotoüraftaki cbf 150 de nx4 andırıyor değil mi , ne güzel olurdu getirse... biz de kafamız rahat, yağ mı yakar , tekler mi diye tereddüt bile etmeden binsek... yani tüm cbfler böyle demiyorum, ama ufak bir tereddüt bile hondaya yakışmıyor...

Anladığım kadarıyla Honda şu sıralar Türkiye'deki kredisini eksiltmekle meşgul.

Böyle giderse 2-3 yıl önce tacı devraldığı Yamaha'ya geri kaptıracak gibi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
honda tacını kimseye vermez kardeşim yamahada çok iyi bir motor degıl onunda kendıne göre sorunları var sibop sesını kesemıyorlar bizim marketci sıfır yamaha aldı sibop sesı kesılmıyor servıse götürmüş bunlar böyle kesilmez demiş her markanın oluyor illakı ufak sorunları ama bunlarda fazla dikkate almak gerekmez bence birde motor şans işi bende kötü çıkar başkasında aynı motor sorunsuz çıkar tşk

Motorum 5000km lere geldi. Son tesbitlerime göre tekleme sorunu giderek azalıyor. Eskiden 50-100 km. arası mesafelerde ortaya çıkabilen tekleme olayı artık görülmüyor. Bu mesafelerde son bir kaç kez yaptığım sürüşte tekleme olmadı. Her hangi bir tamir bakım nedeniyle değil bu durum kendiliğinden oluştu. Daha uzun mesafeler için sürüş yapmaya fırsat bulursam sonuçları buraya yazacağım. D&B Honda Ümraniye'ye artık gitmeyeceğim. 6000km. bakımı için gittiğimde Ali Esengül ustaya baktıracağım.

Motorum 5000km lere geldi. Son tesbitlerime göre tekleme sorunu giderek azalıyor. Eskiden 50-100 km. arası mesafelerde ortaya çıkabilen tekleme olayı artık görülmüyor. Bu mesafelerde son bir kaç kez yaptığım sürüşte tekleme olmadı. Her hangi bir tamir bakım nedeniyle değil bu durum kendiliğinden oluştu. Daha uzun mesafeler için sürüş yapmaya fırsat bulursam sonuçları buraya yazacağım. D&B Honda Ümraniye'ye artık gitmeyeceğim. 6000km. bakımı için gittiğimde Ali Esengül ustaya baktıracağım.
tekleme olupta konustuğum her kişide 4000km ve sonrasında teklemenin kaybolduğunu sölemişlerdi çoğu yorumumdada bunu sölemiştim inşallah tümüyle geçerde cbf150 rahat rahat binersin ama bence tamamıyla geçicek

benimki 6200 km deydi ve deli gibi tekliyordu.sağ alternatör kapağının contasındanda yağ kaçağını görünce dellendim.zaten ısınınca sibop sesinede uyuz oluyordum.bende verdim yerine innova aldım.şu an 1000 km yi devirdim ve maşallah tık yok.

eskı cbf 150 satıp yenısı almakta hata etmısım gec olsada farkına vardım.

2011 model cbf 150 motorum genelde 5. Viteste 5000-5500 devirde sabit hız ile giderken motor çok hafif kesiklik yapıyor.motor tekliyor sanki birisi motoru tutup bırakıyor gibi hissediliyor.gazı çoğalltığımda düzeliyor.sadece sabit gazda giderken yapıyor ve birde 5. vıteste dık rampadan aşagıya ınerken motor kendını tutarak ınıyor bu normal fakat tekrar gaz verıp hızı arttırmak isteyınce motor boguluyor asırı derece bır tekleme olusuyor ve gecıyor sonra bunu her deneyısımde sureklı aynısı oluyor.

Bu yenı cbf 150 lerın tumunde bu sorun var. Motoruna leke getırmek ıstemeyen kullanıcılar benımkınde yok dıyebılır fakat hepsı aynı fabrıkadan ve aynı standartta cıktıgı ıcın hepsınde olmak zorunda. HONDA HAYAT ONDA LAFI YALAN...

5000KM DE MOTORUM VE BU TEKLEMENIN EN UFAK KAYBOLMA BELIRTISI YOK.

3. Sitem edince "Honda Türkiye'ye şikayet edin" dediler. Yani "Umurumuzda değilsin" manasına.

KESINLIK AMA KESINLIKLE SERVISTE BIR SORUN YASAR İSENIZ MUTLAKA "HONDA TURKIYE ' YE ŞİKAYET EDİN " FAYDASINI MUTLAKA GORECEKSINIZ.

---------- Post added at 00:41 ---------- Previous post was at 00:34 ----------

O kadar titizlerki sorma?

1. Tekleme yapan motorumu 1 hafta serviste tutup aynı kilometrede teslim ettiler. (Deneme sürüşü bile yapılmamış)
2. Deneme sürüşü bile yapmadan "motorunuzda tekleme yok" dediler.
3. Sitem edince "Honda Türkiye'ye şikayet edin" dediler. Yani "Umurumuzda değilsin" manasına.
4. Depo hasarlı motoru satarken "en geç 2 ayda yenisi takılacak" diye sözleşme imzaladılar. 6 ay boyunca hiç bir şekilde aramadılar.
5. 3780 TL ye sattıkları CBF150 için 3.337,99 TL fatura kestiler. (KDV kaçırma manasına)

Artık bu kadar titizliğe dayanamadım ve bu servisi bıraktım.

YETKILI SERVISI HONDA TURKIYE ' YE SIKAYET EDER ISENIZ YASADIGINIZ BIR SORUNDAN DOLAYI EMIN OLUNKI AYNI SERVISE TEKRAR GITTIGIZ ZAMAN AYRI BIR ILGI VE TITIZLIKLE KARŞILASIYORSUNUZ.

FETHIYE HONDA KIVRAK MOTORU DEFALARCA SIKAYET ETTIGIM ICIN DENEYIMLIYIM. SESSIZ KALMAYALIM YOKSA SERVISLER CEKILMEZ HAL ALABILIYOR.

Honda Türkiye A.Ş.
Müşteri İlişkileri

Telefon:
7 gün 24 saat
0 212 23HONDA (0 212 234 66 32)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm arkadaşlar bugun bır arkadaş bana motorumu sordu nasıl memnunmusun bir şikayetin var mı dedi bende yok kesinlikle dedim adam bana benimde şikayetim yok dedi 45000 de dedi hiçbir masraf etmedim lastik dışında herşeyi orjinal dedi peki abicim motorun ne dedim oda dediki 2007 cbf 150 varmış mavi dedi :)bugün anladımkı cbf kalıtesıni :)

keşke senin dediğin gibi aynı standarta çıksa her cbf 150 de aynı sorunlar olurdu.
eğer aynı standart ta ise sizin motorun arka firene basınca tak tak tak diye teker döndükce ses yapması lazım.( bazı cbf 150 lerin arka kampana yamuk üretilmiş) ön disk yamuk olması ve kafa salınması olması lazım. bunlarda sizde mevcutmu.? yada motoru sıfır satın alıp 10 km sonra motorun içinden bir parça çıkıp motorunuz kitlemesi lazım.
bu sorunlar bazı cbf 150 lerde mevcut standartsa hepsindede olmuştur demek ki

keşke senin dediğin gibi aynı standarta çıksa her cbf 150 de aynı sorunlar olurdu.
eğer aynı standart ta ise sizin motorun arka firene basınca tak tak tak diye teker döndükce ses yapması lazım.( bazı cbf 150 lerin arka kampana yamuk üretilmiş) ön disk yamuk olması ve kafa salınması olması lazım. bunlarda sizde mevcutmu.? yada motoru sıfır satın alıp 10 km sonra motorun içinden bir parça çıkıp motorunuz kitlemesi lazım.
bu sorunlar bazı cbf 150 lerde mevcut standartsa hepsindede olmuştur demek ki

CBF 150 LIKTEN BAHSEDILDIGINI SANIYORDUM BU FORUMDA CBF 1000 DEN DEGIL AMA BEN MI YANLIS YERE YAZIYORUM.

---------- Post added at 12:57 ---------- Previous post was at 12:55 ----------

benimki 6200 km deydi ve deli gibi tekliyordu.sağ alternatör kapağının contasındanda yağ kaçağını görünce dellendim.zaten ısınınca sibop sesinede uyuz oluyordum.bende verdim yerine innova aldım.şu an 1000 km yi devirdim ve maşallah tık yok.

ALIŞMAK ZORUNDA KALACAGIM BU SORUNA. AMA YINEDE BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAGIM SİZİN GİBİ.

Yeni aldığım IRC lasitler yağmur nedeni ile duruken ön lastik inmişti 2 yıl boyunda kullandıgım hatta 6 ay yattıgı halde Durolarda indme sorunu yasamadım. Neden olmuştur?

Sonunda Cbf ile yedek dahil 400 ü geçtim :))yakıt ibresi E nin altındaki kırmızı bölge var.onun da altına inmiş durumda bir tane sabit çubuk varya kırmızı bölgenin altında.tm oraya dayandırdım..yağ fln kaçırma yok :)

honda tacını kimseye vermez kardeşim yamahada çok iyi bir motor degıl onunda kendıne göre sorunları var sibop sesını kesemıyorlar bizim marketci sıfır yamaha aldı sibop sesı kesılmıyor servıse götürmüş bunlar böyle kesilmez demiş her markanın oluyor illakı ufak sorunları ama bunlarda fazla dikkate almak gerekmez bence birde motor şans işi bende kötü çıkar başkasında aynı motor sorunsuz çıkar tşk

Bekleyelim ve görelim.

Çünkü Honda bu kafayla giderse çok yakında satışlarının büyük kısmını Yamaha ve TVS'ye kaptıracaktır.
Sadece bu forumda değil, pekçok platformda 2011 modellerin fazlasıyla sorunlu olduğundan bahsediliyor! Birbirini hiç tanımayan insanlar anlaşıp hep bir ağızdan aynı şeyleri söyleyemeyeceğine göre ortada yanlış giden birşeyler var demekki gerçekten?

Altta yazılanlar şaka değil. Honda Hayat Onda...

Daha önce de yazdığım gibi. Satın alırken yenisi ile değiştirme sözü verilerek benzin deposundan boya hasarlı Yeni kasa 2011 CBF150 almıştım.
Bugün servisi arayarak yeni benzin depomun gelip gelmediğini sordum. "Deponuz geldi" dediklerinde çok sevindim. Akşama doğru biraz da erken çıkarak servisin yolunu tuttum. Motorumu sehpaya aldılar. Depodan yeni benzin deposunu getirdiler. Kapalı durumda olan koliyi benim önümde açtılar. Koli açılıp depo ortaya çıkınca ağzım açık kaldı. Benzin deposu bir çok yerinden darbeli idi. Üst tarafı darbeden dolayı tekrar boyanmış gibi duruyordu. Fakat yamukluklar düzeltilememişti. Üstteki stikırlar yoktu. Yamru yumru olmuş bu benzin deposuna bakarken bir yandan bu işin nasıl olabildiğini düşünüyordum. Servise getirilirken aldığı darbelerle bu hale geldiğini düşünsek üst kısmında stikırların olmayışını ve yeniden boyanmış gibi olan görüntüsünü nasıl açıklayacaktık. Honda Türkiye'yi arayarak durumu izah ettim. Sinirlerim bozuk bir şekilde servisi terkettim. Neyse yinede Honda Hayat Onda. Yahu bi dakka bu "Hayat" ne demekti?

Son düzenleme:

jr.

bunu başka yerlerde de yazmalısınız. çok rezillik bilirim de buna istemsiz olarak OHA dedim.

Ben de çok yakında yeni model getirileceğini düşünüyorum. Honda cbr'de de aynı şeyi yapmıştı. Geniş kafalı motorları herkes yeni modeli diye aldı, bir kaç ay sonra komple kasa değişti.

geniş kafalı cbr'ler arada neden geldi neden satıldı bilen yok.

ankarada kuryelerde yeni ybr çok popüler olmasına rağmen yeni cbf pek yok. makyajlı cbfler ile birlikte durum tam tersine döndü yani. honda buna kayıtsız kalmayıp yeni modelleri getirmek durumunda.

Daha önce de yazdığım gibi. Satın alırken yenisi ile değiştirme sözü verilerek benzin deposundan boya hasarlı Yeni kasa 2011 CBF150 almıştım.
Bugün servisi arayarak yeni benzin depomun gelip gelmediğini sordum. "Deponuz geldi" dediklerinde çok sevindim. Akşama doğru biraz da erken çıkarak servisin yolunu tuttum. Motorumu sehpaya aldılar. Depodan yeni benzin deposunu getirdiler. Kapalı durumda olan koliyi benim önümde açtılar. Koli açılıp depo ortaya çıkınca ağzım açık kaldı. Benzin deposu bir çok yerinden darbeli idi. Üst tarafı darbeden dolayı tekrar boyanmış gibi duruyordu. Fakat yamukluklar düzeltilememişti. Üstteki stikırlar yoktu. Yamru yumru olmuş bu benzin deposuna bakarken bir yandan bu işin nasıl olabildiğini düşünüyordum. Servise getirilirken aldığı darbelerle bu hale geldiğini düşünsek üst kısmında stikırların olmayışını ve yeniden boyanmış gibi olan görüntüsünü nasıl açıklayacaktık. Honda Türkiye'yi arayarak durumu izah ettim. Sinirlerim bozuk bir şekilde servisi terkettim. Neyse yinede Honda Hayat Onda. Yahu bi dakka bu "Hayat" ne demekti?

biraz daha açarmısın. yani sıfır motor aldın depo boya kusurlu çıktı yeni depo sıfır değil vuruk geldi ambalajında (mı)?

biraz daha açarmısın. yani sıfır motor aldın depo boya kusurlu çıktı yeni depo sıfır değil vuruk geldi ambalajında (mı)?

Tabii. Şöyleki ;
D&B Honda Ümraniye Nisan 2011'de beni arayarak;
"Beklediğiniz CBF150 geldi. Fakat benzin deposunda boya hasarı var. Bu şekilde teslim alırmısınız?" dedi.
Bende motor gelecek diye beklemektense;
"Motoru bana hasarlı olarak teslim ettiğinizi ve hangi tarihe kadar yeni benzin deposu takacağınızı tutanakla yazın imzalayın. O zaman alırım" dedim.

Haziran 2011 tarihine kadar yeni benzin deposu takılacak şartı koyularak Tutanak yapılıp imzalandı. Bende motoru deposunda 1cm büyüklüğünde boyası kopuk olarak aldım.
Sonuçta benzin depom haziran 2011 de takılmadı. Motoruma takılmak üzere Ekim 2011 de ambalajında benzin deposu karikatürü gönderildi.

Ben şimdi sadece gülüyorum. Hatta durduk yere gülüyorum. Gülme takılması oluyor. Teklemesiydi, benzin deposuydu boşver de. Bu gülme takılması neden oluyor acaba? Yetkili servisler bakar mı?:sunny::sunny:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar