Arkadaşlar hepinize selamlar. Pazartesi db motordan sipariş verdiğim siyah renk 2011 model cbfimi yarın teslim alıp aranıza katılacağım hayırlısıyla. Tekeriniz düz bassın iyi forumlar.
hayırlı olsun güle güle kullan inşallah seninki tekleme yapmaz ben sırf bu yüzden satmak zorunda kaldım.Arkadaşlar hepinize selamlar. Pazartesi db motordan sipariş verdiğim siyah renk 2011 model cbfimi yarın teslim alıp aranıza katılacağım hayırlısıyla. Tekeriniz düz bassın iyi forumlar.
martta aldım tekleme 0 şans işi 100 motordan 1i sorunludur gidersen onu alırsın yinehayırlı olsun güle güle kullan inşallah seninki tekleme yapmaz ben sırf bu yüzden satmak zorunda kaldım.
Ama sorun çözülür çözülmez gidip yine 0 km bir cbf alıcam :cherry:
martta aldım tekleme 0 şans işi 100 motordan 1i sorunludur gidersen onu alırsın yine![]()
arkadaşlar nasılsınız.biraz foto atında şenlenelim.
ne kadar tutucağını öğrenirsen 200tl civarı tutucaksa servislerde o fiyata direk fabrikadan gelmiş farları takıyolar urasmaya gerek olmazCbf 150 far için Mercekli Bi-xenon çalışmam var yakın zaman da fotoları atarım
1 ay once anes motorda taktırdım arkadaşım hala getiriyorlar mercekli angel zenon far yanlışın var bi git istoça istersen üst kata görürsünherhangi bir serviste yok sanırsam
çinden belli bir miktar gelmişti sonrası gelmedi diye biliyorum
serviste normal zenon takıyorlar merceksiz
1 ay once anes motorda taktırdım arkadaşım hala getiriyorlar mercekli angel zenon far yanlışın var bi git istoça istersen üst kata görürsün![]()
mstf_gnc arkadaş gibi bende dişli degişikligine gittim.Daha önce degiştirmiş bir kaç arkadaşdan olumlu eleştirilerini alınca bende 43 dişliyi 40 la değiştirdim.Ve sonuç gercekten harika, kendi kendime neden daha önce yapmadım dedim,Motor muthiş derecede rahatladı diyebilirim vites araları cok rahat bir şekilde bagırmadan sünmeye başladı.Bayramda tailide fırsat bilerek adana-nigde arası yapmıştım motor bagırarak ancak 100-105 arası yapıyordu ve ondada zorlanıyordu,rampa aşagı ise 115 e kadar geliyordu anca geliyordu,Şimdi dişli degişikliginden sonra otobonda deneme yaptıgımda hic zorlanmadan ve bagırmadan cok rahat bir şekilde 120 e kadar geliyor.Şimdi herkes genelde şunu söyluyor siz muhendisleden daha mı ii biliyorsunuz , muhendisler bu modeli hız modeli olarak düşünmedikleri ve şehir içi kullanmı ölçü tuttukları için öncelikli güce önem vermişler , motorun cekişini gucunu ön planda tutmuşlar.Lakin bu gibi kucuk degişiklikler motorun orjinalligini bozmaktan cokta verimi arttırıyor bence,tabi bu benim fikrim.Çekiş olayınıda gelince dişli değişiminden sonra ben bir sıkıntı gormedim hatta aynı gün iki kişi bindik bi sıkıntı yaşamadık, ama bunda yaşanan şehre görede degişebilir biz cukurovada(adana) olunca burda her yer düz rampa olayı nadir görulür ,rampası bayırı cok olan yerlerde farklılık sözkonusu olabilir.Dişli değişiminde sonra benim yaşadıgım tecrubeler böyle motor altımda yag gibi akıyor kısacası bunu paylaşmak istedim ,Allah herkese kazası belasız sürüşler nasip etsin NOT (dişli 12.50 el emegi 5tl toplam 17.50)
motorunu kendi sökenler kervanına ben de katıldım. zincir ve dişli temizliğim biraz önce bitti.
işte ön dişlimin 6500 kmdeki hali
![]()
bu da ön dişlinin kapağının içeriden görünümü ve benim ameliyat eldivenlerim
![]()
wd 40ın 10da birini anca kullanmışımdır butun zinciri diş fırçasıyla çok rahat temizledim ama fırçadan etrada sıçrayan yağ zerrelerini motor ve janttan temizlemek epey uğraştırdı. jantları da wd 40 sıkarak kolaylıkla temizledim. wd 40 oringsiz zincirler için zararlı değilmiş.
o kadar çok peçete kullandım ki bana yeterince peçete verirseniz dünyayı temizleyebilirmişim. işte çöpler
![]()
![]()
yere gazeteleri serdim kendim de oturdum 1 saat kadar uğraştım sonunda başardım
![]()
ve işte yeni givi çantalarımla süslenmiş oyuncağım
![]()
![]()
![]()
![]()
çantaların sanki bunun için yapıldığını söylemiştim. ayrıca körüklerini açarak tam 2 katı genişlik elde edebiliyorsunuz.
benden bilgilerini sabırla esirgemeyen ismail kardeşime teşekkür ediyorum. anlattıkları sayesinde 10. açışımmış gibi söküp taktım motoru.
resimdeki yamukluk neden olmuş anlamadım ama böyle temiz oldu işte.
![]()
Jr kardeşim anahtarlığın dikkati mi çekti.Hediye mi?
Arka dişli eski kasalarda 42 dir, bizim yeni kasalarda 43 .Ben kendi motorcuma vermiştim oda takmıştı rahatlıkla buldugunu söylemişti malzemeciden.Devamlı gittigin bir motorcun varsa ona söylersen rahatlıkla cözer,Yok kendim yaparım diyorsan arka dişliyi söktukten sonra o dişliyide alıp malzemeciye gidersin onun 40 olanını alırsın ,ama bunu tanıdıgın bildigin bir motorcun varsa sana 1 saatte yapacaktır.Dişli değiştirince bariz farkı görürsünBu dişli işini ben de kafaya taktım. değiştireceğim. Bizim ön dişli kaç diş? (2010 için) Arka dişliyi alırken ne diye soracağız bir özelliği var mı?