evet arkadaşlar toplamda 688km tutan ve yavru enduro ile yaptığım ilk uzun yol olan Ankara - Kayseri - Ankara yolculuğumu bitirmiş bulunuyorum. yolculuk hakkında bilgi paylaşımı yapmak, motosikletimizi daha iyi tanımak adına faydalı olacağı inancındayım.
Toplam yolculuk 688km. toplam yakıt 20.99litre, verilen para 87.95tl 100km de 3.05litre yakmış bulunuyorum. toplam motosiklet üzerinde geçen zaman 8 saat 15 dakika. (yolculuk süresi 9 saat 15 dakika olup 2 kez 30 ar dakikalık mola verilmiştir) ortalama seyehat hızı 83.39km olup yolculuğun ilk etabı saat 12.30 da başlamış olup öğlen sıcağında yapılmıştır, dönüş yolcuğu saat 21.00 de başlayıp tamamen gece şartlarında yapılmıştır.
far aydınlatması yeterlidir, uzunları yakma ihtiyacı duyulmamıştır. oturma bölgesinde ağrı sızı olmamıştır ( bisiklet ile uzun turlar yapmaktayım alışmış olabilir. 22-26 haziranda kapadokya turu yaptım toplam 250km ).
kayseriden dönüşte zincir yağlama ihtiyacı duydun şıkıramaya başlamıştı. yağlayınca ses kesildi. yolculuk süresince neredeyse hep tam gaz açık gidildi. yolun ve havanın durumuna göre motorun hızı 70-125 arasında değişti. dik ve uzun rampalarda 4. vites ihtiyacı duyuluyor motor rahatlıyor. görülen maksimum hız 125km oldu. yorgunluk olmadı , keyifli bir sürüşü var. yol tutması yeterli. yolculuğun çok büyük bölümü 95-100 aralığında yapıldı. boş kamyonlar bile geçiyorlar moral bozucu oluyor. insan motor biraz büyük olsa diyor bu gibi durumlarda. yolculukta öne yatıldığında hızda belirgin artış oluyor, rüzgar sürtünmesi oldukça etkili oluyor yüksek hızda. ( hız doğrusal artarken sürtünme logaritmik artar, bu nedenle ön camı uzatmak faydalı olabilir) motorumu seviyorum. daha onunla çooookkkkkkkkkk yollar yapılacağa benzer.
Not: gece ve gündüz sıcaklık farkı oldukça fazla, özellikle uzun yola çıkanlar kıyafetlerde dikkatli seçim yapın. termal içlikleri çıkardığıma çok pişman oldum. gece dönüşte dondum desem abartmamış olurum. kırşehirde hava 6 dereceydi. keyifli geziler. kazasız belasız cezasız.
yağ eksiltme olayına bakma fırsatım olmadı, yarın kontrol ederim eksilme varsa yazarım. 350km de yakıt yedeğe düşüyor. hava filtresine bi bakmak lazım.