Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Selamlar Dostlar...bir süredir uğrayamıyorum buralara iş güçten ama bazende böyle müsait olup rahat rahat okuyabiliyorum...

motorunu yeni alan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun...

Bugün servise uğradım elcikleri çıkarttırdım malum yaz geldi...sağını solunu spreyle yağlatttım...öncesi yıkattım tabi...

zinciri greslettim...

spreyle kontağı...

debriyaj levyesini...

sinyal düğmesinin içini...

benzin depo kapağını...

sele altı anahtar girişini...

kappa çanta anahtar giriş yuvasına...sprey sıktırdım...

birde arkadaşlar çanta için harika ve net bir çözüm varmış o uygulandı...çantanın alt tabanının sabitlendiği arka demir matkapla delindi alt taban o demire sağlam bir şekilde pulla sabitlendi...harika oldu...üçgen düşünün üç noktadan deldi servisteki arkadaş sağolsun...

Motor için trabzonlu biriyle anlaşmıştım.
Hatta adam kaporayı bile gönderdi :)

:)

Hayırlısı olsun kardeş...aga yaz gelmiş motoru sattın herhalde sıkıştın maddi olarak veya bişey oldu soğudun makinadan..:pale:

siyah 2011,daha rodajı bitmemiş 525 km deki yeni kasa cbf150 mi motor fazlalığından kullanmaya vakit bulamadığım için satmaya karar verdim.koruma demiri,yan ayaklık,çift kask alabilen top case vardır,motor daha sıfırdır.plakası 06 ZKA 10 dur,vergisi falan yatırılmıştır.fiyatı 4.200 tl.dir.özelden msg atabilirsiniz.

Hayırlısı olsun ...:rendeer:

Verdim ülen verdim bugun kaporoyu verdim 1500 lira bende vuracm kırbaçı vuracam kırbaçı bir çılgınlık yaptık bakalım ama hayırlısı hadi sizin yüzünüze oldu vallaha ama konuşmlar yazışmalar sonun da ben de en dogrusunu yaptım sanırım önümüzdeki aşamalardada yarıdımınıza ihtiyacım olacak tır şimdiden teşekkürler arkadaşlar

ovv hayırlı olsun ...:rendeer:

Alan ve satan arkadaşlara hayırlı olsun.

Motosiklet işi gönül işi, sabır işi, biraz da delilik. :)

öyle abi zorla güzellik olmuyor...:wiinkk:

arkadaşlar bende dün 850 km de 1000 bakımını yaptırdım. bakım derken bi yağı değişti birde arkaya orjinal 42 dişli taktım motor bağırıyor gitmiyordu son hızlanmalarda şimdi rahatladı yeni kasası olan arkadaşlara tavsiye ederim arka dişliyi mutlaka 42 yapın ama daha fazlada ufaltmaya gerenk yok yemez bence. birde laf aramızda haziranda zam var benden duymuş olmayın adamlar gelecek motorları satmıyolar zamlı verecez die ....

aga az zam olmuş zati...ağzını hayıra cbfni bayıra aç...:p:cherry:

Hoşbulduk @slameram. Teşekkürler

Hoşgeldin kankü...:)

ismail ikimizde hoş geldikk :)

sende hoşgeldin hacı...:)

Herkese selamlar, iki hafta önce siparişimi verdim siyah cbf 150 , haziranda gelcek dediler haziranda geldi çattı :D Haziranın kaçı gibi gelir acaba bilgisi olan varmı ?

bu yaz Salihliye uğrayacağım sen merkezdemisin...:wiinkk:

arkadaşlar 1000 bakımımı bugün yaptım artık rahat rahat takılacam :D

Aga 100 ü geçme başın ağrımasın motorun ömrü uzun olsun...

Son düzenleme:
452.4 km oldu daha yedeğe düşmedi bende gittim,bugün Petrol ofisinde depoyu fullettim..42 tl'ye depo fullendi. yani buda demek oluyorki alet rodaj evresinde 100 km.de 2.2 lt. benzin tüketmiş.
benzinin lt.fiyatı petrol ofisinde 4.240 tl yaklaşık 9.9 lt.benzin aldım.

Son düzenleme:
arkadaşlar kırmı dedık adamlara ama onlar şim di bir kırmızıyı kabalı çekeceklermi kenera yoksa ben koyun secer gibi en etlisini seçebilecekmiyim :) birde nelere dikkat etmeli teslim alırken nleri kontrol etmeliyim teşekkürler

arkadaşlar kırmı dedık adamlara ama onlar şim di bir kırmızıyı kabalı çekeceklermi kenera yoksa ben koyun secer gibi en etlisini seçebilecekmiyim :) birde nelere dikkat etmeli teslim alırken nleri kontrol etmeliyim teşekkürler

Taylan bey mesajınızdan hiçbişey anlasılmıyor Türkçemize biraz daha özen gösterelim noktalama işaretlerine ve kelimelere dikkat edelim lütfen teşekkürler. Saygılar.

Arkadaşlar plaka dahil anlaştıysanız trafik sigortasını yatırmadan plakayı çıkartamazlar. O yüzden ocak mtv si ödenmiş olur. Yani ödemek durumundalar. Temmuz vergisini ise biz ödeyeceğiz.

sigorta ile mtv yi karıştırmayın. mtv yatmış olsa makbuzunu verirlerdi. mtv yi yatırmadan plaka çıkar. mtv plakadan sonra 1 ay içinde yatırılır. 42 lira zaten.

Taylan bey mesajınızdan hiçbişey anlasılmıyor Türkçemize biraz daha özen gösterelim noktalama işaretlerine ve kelimelere dikkat edelim lütfen teşekkürler. Saygılar.

sevgili dincer59 öncelikle akşamınız hayırlı geçsin şimdide mesajım ok. arkadaşlar kırmızı dedik adamlara ama onlar şimdi bir kırmızıyı kabalı çekeceklermi kenera yoksa ben kurbanlık koyun seçer gibi en etlisini (etli işte koç alırken etine butuna kilosuna bakarlar ya ona gönderme yapmak tı amacım) seçebilecekmiyim. Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir bakılması gereken gibi umarım daha izahlı olmuştur teşekkürler

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mot...ilgi-paylasim-basligi-1137.html#ixzz1OKnYVouJ

Sevgili Taylan bey ben mesajın genel hatlarını anladım yinede zahmet edip açtığınız için teşekkür ederim bilmiyorum cep telefonundan mı bağlanıyorsunuz yada acele mi yazdınız mesajınızı ama ilk mesajınızda çoğu kelimenizde eksik harfler var yada cümleler düşük. Neyse çok önemli değil benimki sadece bi hatırlatmaydı siz yine istediğiniz gibi yazın bakmayın bana. Tekrar teşekkürler. :rendeer:

Sevgili Taylan bey ben mesajın genel hatlarını anladım yinede zahmet edip açtığınız için teşekkür ederim bilmiyorum cep telefonundan mı bağlanıyorsunuz yada acele mi yazdınız mesajınızı ama ilk mesajınızda çoğu kelimenizde eksik harfler var yada cümleler düşük. Neyse çok önemli değil benimki sadece bi hatırlatmaydı siz yine istediğiniz gibi yazın bakmayın bana. Tekrar teşekkürler. :rendeer:

hey dincer dostum tamam sadece hızlı yazam derken bazı harfleri atlıyorum düşük müşük idare ediver ama yinede dikkat edeceğim şu makinayı bir alayım da bu saçma sorulara bir son vereceğim :)

YA BUGUN APARTMANIN KAPALI OTOPARKINDAN DEBRİYAJIMI PARÇALAMIŞLAR TEL KAYIP YANI MOTORDA DEBRİYAJ ADINA BİŞEY KALMAMIŞ GÖRSE İNSAN KATİL OLUR YA KAPALI OTOPARKTA OLANA BAK ORJİNAL DEBRİYAJ TELI NE KADAR BILEN VARMI MOTOR YATIYOR DEBRİYAJ OLMADIĞINDAN :pr:

slm arkadaşlar daha 410 km deyim fırsat bulup binemiyorum, ilk yağ değişimini 500 km de yapıcam başka bi şiy yok şimdilik..

YA BUGUN APARTMANIN KAPALI OTOPARKINDAN DEBRİYAJIMI PARÇALAMIŞLAR TEL KAYIP YANI MOTORDA DEBRİYAJ ADINA BİŞEY KALMAMIŞ GÖRSE İNSAN KATİL OLUR YA KAPALI OTOPARKTA OLANA BAK ORJİNAL DEBRİYAJ TELI NE KADAR BILEN VARMI MOTOR YATIYOR DEBRİYAJ OLMADIĞINDAN :pr:

Geçmiş olsun Alperim...üzüldüm insan adeta çıldırıyor...bi düşmanın var ya da birinin yerine parkediyosun sana bi düşmanlık besliyor...kimsenin yerine parketmiyorum deme...motoru almadan önce oraya sabit kim parkediyorsa veya sen başka yere koyup o bölgeyi takip et rahat blursun...ya da apartman bebelerinden birine 5 lira vereceğini söyle ve isim iste...ajan gibi araştır...hatta 5 lira ver bi velede o araştırsın senin adına...ha birde A4 kağıda bilgisayar çıktısıyla şunu yaz büyük puntoyla...motoruma zarar verenin anasını avradını diye küfürlü bir kağıdı motorun üzerine görünecek şekilde yapıştır...:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:58 ----------

Bu çantamın sabitlenmesi için yapılan uygulama şu şekilde arkadaşlar...

son kilometrem bu...70 bine doğru yardırıyorum...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun Alperim...üzüldüm insan adeta çıldırıyor...bi düşmanın var ya da birinin yerine parkediyosun sana bi düşmanlık besliyor...kimsenin yerine parketmiyorum deme...motoru almadan önce oraya sabit kim parkediyorsa veya sen başka yere koyup o bölgeyi takip et rahat blursun...ya da apartman bebelerinden birine 5 lira vereceğini söyle ve isim iste...ajan gibi araştır...hatta 5 lira ver bi velede o araştırsın senin adına...ha birde A4 kağıda bilgisayar çıktısıyla şunu yaz büyük puntoyla...motoruma zarar verenin anasını avradını diye küfürlü bir kağıdı motorun üzerine görünecek şekilde yapıştır...:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:58 ----------

Bu çantamın sabitlenmesi için yapılan uygulama şu şekilde arkadaşlar...

son kilometrem bu...70 bine doğru yardırıyorum...

mete abi takipçinim 70.000 km ye dayandın cbf ile ufak yada büyük ne sorunlarla karşılaştın bu kadar zamanda?

mete abi takipçinim 70.000 km ye dayandın cbf ile ufak yada büyük ne sorunlarla karşılaştın bu kadar zamanda?

aga bunu yazmak için en az 2 saate ihtiyacım var yav...:p iyi kötü çok özelliği var...boş bir anımda konuşuruz bunları...ama ybr ilk tercih olmalı derim...cbf 150 sorun yumağı bir makina...ybr bisiklet derler ama sağlamlığı test edilip onaylandı...taş yerinde ağırdır...her motorun kendine has üstünlükleri var...dediğim gibi şimdi müsait değilim uygun zamanda yazışırız...:)

Motosikleti
Yamaha Tracer 700
Metehan anlamayana 693.000 de diye de yutturabilirsin. Mesela Tüvtürk deki elemanlar sonraki rakamı da yazıyor muayane kağıdına :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aga bunu yazmak için en az 2 saate ihtiyacım var yav...:p iyi kötü çok özelliği var...boş bir anımda konuşuruz bunları...ama ybr ilk tercih olmalı derim...cbf 150 sorun yumağı bir makina...ybr bisiklet derler ama sağlamlığı test edilip onaylandı...taş yerinde ağırdır...her motorun kendine has üstünlükleri var...dediğim gibi şimdi müsait değilim uygun zamanda yazışırız...:)

anlaşılan bu cbf sana biraz çektirmiş be abi :)

Metehan anlamayana 693.000 de diye de yutturabilirsin. Mesela Tüvtürk deki elemanlar sonraki rakamı da yazıyor muayane kağıdına :)

:p

Dünyanın etrafı 40.000 km biliyorsun yani 10.000 km sonra dünyayı 2 kez dolaşmış olacağım...:p

birşey dikkatimi çekiyor ben 1-2 aydır buralara uğrayamıyorum...uğradığımda da yüzeysel bakıp birşeyler karalıyorum son birkaç haftadır paylaşımlarınız azaldı...bi nazar değdi galiba...bazen koca gün bir sayfa bile ilerlemiyor topik...yeni makina alan sayısı da fazla...sizi mobil olarak cepten takip ediyorum gündüzleri...

anlaşılan bu cbf sana biraz çektirmiş be abi :)

valla çilesini biz çektik kaymağını bu yeni model 2001 kasa alan arkadaşlar yiyor...:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:44 ----------

yeni arkadaşlar motoruna gerçekten çok alaka ile bakıyor üzerine titiriyor...doğal olarak bu makinanın sahibini üzmesi beklenemez...kronik sorunların önemli kısmı motora yüklenildiğinde oluyor...ben eski motorcu olarak cbfyi titanlara kıyasladığımda veya eski sağlamlıkları varmı diye düşündüğümde tabi ki bu seviyeye ulaşmaları mümkün değil...ve gerçek motor her şarta karşı direnç gösteren makinadır...unutmayın kuryelerin öncelikli tercihi cbfdir ama bunun nedeni sadece beklenen torkdur...o tork için her 1000 kmde bir yağ takviyesi yaparlar...kuryeler baz alınmalıdır...yanlış anlamayın burada ki arkadaşların değil de bir kuryenin cbf hakkında ki düşüncelerine daha çok önem veririm...ve kendi tecrübelerimi önemserim...yaşadığım sıkıntıları ben bilirim...kronik sorun var dediğimde mıymıylanan dangalaklar vardı bir zamanlar ama motorlarını servise eksik yağ nedeniyle getirip 50 km daha gitse motoru yakmadan getiren kişiler biliyorum bu ortamda...2007 dönemleri için söylüyorum...Adam servise bir koku var diye getiriyor o kadar salak ki motoru neredeyse yakacak...kafası çalışsa yağ çubuğunda görecek ama kafa yok...

bu sıkıntılar bizim 2007-2008 dönemi için geçerlidir...tekrar söylüyorum..yeni kasalarda bu tarz sorunla karşılaşılma olasılığı daha düşüktür...devir saati önünde motora basmıyorsun 65-70 de 5 e atıyorsun bu motor daha bilinçli kullanılmakta artık...biz yardırmaya alışmışız...ama artık 100 bile benim için yüksek hız...80/90 ı geçmiyorum...

Son düzenleme:
öncelikle slm arkadaslar..honda motor almayı düsünüyorum.tvs apache alacaktım ani bi karar ile vazgectim.gönlümden 250 cc geciyor.cbf 250 almayı düsünüyorum ama 0 km varmı yokmu hic bilmiyorum.ikinci el alırsamda nasıl olmalı.yardım ederseniz sevinirim..şimdiden teşekkürler......

ya metehan abim göstergedeki naylonun markası ne abi.acayip kaliteli bişey:rendeer:p70 bin abi.yoksa bi koli aldında her hafta yeniliyomusun napıyosun:)şaka bi yana malımıza iyi bakarsak oda bize bakıyor.yeni motora terfi ederken naylonu söküp kullanıcaksın biraz demi abi çünkü o senin hakkın:)bu kelimeler şaka gibi olsada o naylonun altında büyük tecrübe yatıyo saygılar metehan abim bizi yanlız bırakma

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:42 ----------

öncelikle slm arkadaslar..honda motor almayı düsünüyorum.tvs apache alacaktım ani bi karar ile vazgectim.gönlümden 250 cc geciyor.cbf 250 almayı düsünüyorum ama 0 km varmı yokmu hic bilmiyorum.ikinci el alırsamda nasıl olmalı.yardım ederseniz sevinirim..şimdiden teşekkürler......

merhabalar cbf 250 nin yenisi malesef artık bulunmuyor.250 cc lik marka motorlar ise 8 ila 10 bin lira civarı buda bütçe meselesi.250 cc ile amacınız nedir.eyer hız ise kısa sürede yetersiz kalır ama tork ise yeterli olacağına inanıyorum.bence size daha iyi fikir verebilmemiz için bize motordan beklentileriniz nelerdir önem sırasına göre yazarsanız daha güzel yardımcı olucamıza inanıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar