Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Evet arkadaşlar 2011 cbf 150 hakkındaki görüşleriniz nelerdir ?

ben 2011 ile 5000 km yi devirdim ama pek memnun olduğum söylenemez :pale:

daha alalı bir gün olduğu için birşey demek pek mümkün değil.senin olumsuz olarak gördüklerin ya da hoşuna gitmeyen şeyler ne onu anlatırsan seviniriz,alınması gereken önlemler varsa da alırız yeni kullanıcılar olarak...

lastik kitini çalıştığım marketten aldım (praktiker bayrampaşa) 10 tl.. lastik patladımı hiçbirşey yapmadan kutuyu siboptan küçük bir kabloyla lastiğe bağlıyorsun sonra lastik şişene kadar kutuyu boşaltıyorsun hemen ardından durmadan yola cıkıyorsun içerisindeki kopuk lastiğin içerisinde yayılıyor yayıldıkça da deliği bulup kapatıyor. yolda kaldın mı işe yarar anlıyacağın...

bu modeller kontaktan stoplu... ama bana bugün kontaktan kapamak nasip olmadı hep stop ettirdim:pr::pr:

peki bu lastik tamir spreyi daha sonra lastiğe bir zarar vermiyor değilmi? yani içten yıpratma vs gibi.. birde diyelim lastik patladı yolda kaldık..spreyi sıktık, kaç km gidebiliriz ? daha sonra hava bastığımızda da delik olan yerden hava kaçırma durumu olur mu?

peki bu lastik tamir spreyi daha sonra lastiğe bir zarar vermiyor değilmi? yani içten yıpratma vs gibi.. birde diyelim lastik patladı yolda kaldık..spreyi sıktık, kaç km gidebiliriz ? daha sonra hava bastığımızda da delik olan yerden hava kaçırma durumu olur mu?

abi daha önce kullanmadım hiç. bizim markette prelli satış danışmanı var o da tavsiye etti lastik patlarsa lastikçiye kadar götürür eğer tüpün gücü yetmezse sipreyi sıktıktan sonra benzinlikte havada basılır. ama çok sağlam birşey değil. yanı bu uygulama seni ancak lastikçiye götürür. yolda kalıp çile çekmektense lastikten olmayı tercih ederim. prellide çalışan vatandaşın dediğine göre lastiğe bir zararı yok. sprey şu an markette ofisimde kaldı yoksa resmini paylaşırdım. haftaya artık...

yeni motosikletine kavuşan arkadaşlarıma kazasız belasız iyi günlerde kullanmalarını dilerim :rendeer:

bizim kullandığımız yaklaşık 7 adet 2011 motosiklet var ama bazılarında gördüğüm ve tabiri caiz ise kronik diye değerlendirdiğim ilk sorun zincir sorunu 2 tanesinde neredeyse zincir sona geldi :pr: sürekli gevşeyip uzuyor ...

bir kaç tanesinde de depo üzerinde boyada hava kabarcıkları olup nokta nokta boya kalkmaları var ....

ve en önemli sorun arka lastiklerde hafif bir yamukluk var aldığım duyum türkiyeye getirilirken motorlar kasalar içerisinde devrilip zarar görmesin diye arka lastiklerden çok sıkılmış ve sanırım tellerinde yamulma olmuş biraz yalpalama yapıyor ...

hız konusuna hiç girmiyorum :salut:

yeni motosikletine kavuşan arkadaşlarıma kazasız belasız iyi günlerde kullanmalarını dilerim :rendeer:

bizim kullandığımız yaklaşık 7 adet 2011 motosiklet var ama bazılarında gördüğüm ve tabiri caiz ise kronik diye değerlendirdiğim ilk sorun zincir sorunu 2 tanesinde neredeyse zincir sona geldi :pr: sürekli gevşeyip uzuyor ...

bir kaç tanesinde de depo üzerinde boyada hava kabarcıkları olup nokta nokta boya kalkmaları var ....

ve en önemli sorun arka lastiklerde hafif bir yamukluk var aldığım duyum türkiyeye getirilirken motorlar kasalar içerisinde devrilip zarar görmesin diye arka lastiklerden çok sıkılmış ve sanırım tellerinde yamulma olmuş biraz yalpalama yapıyor ...

:cyclopsan:cyclopsan Abi tamamen içini dök tamamen :salut::rendeer:

abi daha önce kullanmadım hiç. bizim markette prelli satış danışmanı var o da tavsiye etti lastik patlarsa lastikçiye kadar götürür eğer tüpün gücü yetmezse sipreyi sıktıktan sonra benzinlikte havada basılır. ama çok sağlam birşey değil. yanı bu uygulama seni ancak lastikçiye götürür. yolda kalıp çile çekmektense lastikten olmayı tercih ederim. prellide çalışan vatandaşın dediğine göre lastiğe bir zararı yok. sprey şu an markette ofisimde kaldı yoksa resmini paylaşırdım. haftaya artık...

ozaman yanına da lastik tamir kiti alsak (fitilli olanlarda) daha iyi olur kanımca değil mi?
bu sprey bizi en yakın benzinliğe götürür, orada hava basarız ve bir fitilll....tamam işte.. lastikçiye falan gitmeye gerek kalmaz sanırım değil mi? :) sonuçta lastikçiyede gitsen oda hava basıp fitil takıcak :D

Bugün gittim cbf imi görmeye ama evraklar yetişemediğinden kavuşamadım hala kutusunda duruyor uzaktan kumandalı araba gibi :mrgreen: Umarım en geç cumartesiye plaka işlemleri halledilmiş bana ulaşmış olur yoksa pazartesiye kalacak o da hiç istemeyeceğim şey :pale:

sen yine iyisin usta gitim motor montaj tamam herşey tamam plaka yok plakada haftaya en erken salı olmadı çarşamba bir plaka için 1 hafta motor orda yatıcak :S

ozaman yanına da lastik tamir kiti alsak (fitilli olanlarda) daha iyi olur kanımca değil mi?
bu sprey bizi en yakın benzinliğe götürür, orada hava basarız ve bir fitilll....tamam işte.. lastikçiye falan gitmeye gerek kalmaz sanırım değil mi? :) sonuçta lastikçiyede gitsen oda hava basıp fitil takıcak :D

kullanmadan bişe demek zor ama kanımca her motorda olması lazım bende var ama kullanmak zorunda kalmam inşallah...

sen yine iyisin usta gitim motor montaj tamam herşey tamam plaka yok plakada haftaya en erken salı olmadı çarşamba bir plaka için 1 hafta motor orda yatıcak :S

senin plaka işlemleri niye o kadar uzadı ki onu anlamadım ben :silent:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-iki-gozumacelesi-yok-45495492/detay

ya bu adam neyin kafasıyla cbf i motorluktan çıkarmış nasıl bir yaşam tarzıdır anlam verebilen bi zahmet açıklasın :mrgreen:

Not: fiyata dikkat :mrgreen:

bahsettiğiniz lastik tamir spreyini ben arabamda 4 yıldır kullanıyorum arabamın listiklerine boşalttım. spreyi lastiklerde 195 50 r15 ebadında ufak lastik değil yani ... 4 yıldır hiç birida patlamadı. lastikler eskidi kaldırıma çok sert vurdum şant yamuldu. lastiğin yanağında ki ipler çıktı gene lastik patlamadı.... ve hala biniyorum. Allaha şükür o derece yani....^^^^ hepsi burda ^^^^diye varya site orda var ben ordan almış

abi vur dedik öldürdün yani mondial alsak daha iyidi gibi söledin resmen çökertin :D

kullanmadan bişe demek zor ama kanımca her motorda olması lazım bende var ama kullanmak zorunda kalmam inşallah...

kesinlikle haklısın, her motosiklette olmalı.bende aldım hepsiburadadan,yarın gelecek..uzun yola da çok çıktım ama aklıma hiç gelmemişti böle birşey, ama mayısta Allah nasip ederse eskişehir-antalya-izmir-eskişehir planlıyorum..bu sefer tam donanımlı olmalı :)

senin plaka işlemleri niye o kadar uzadı ki onu anlamadım ben :silent:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-iki-gozumacelesi-yok-45495492/detay

ya bu adam neyin kafasıyla cbf i motorluktan çıkarmış nasıl bir yaşam tarzıdır anlam verebilen bi zahmet açıklasın :mrgreen:

Not: fiyata dikkat :mrgreen:

valla abi randevu sistemine mi ne geçilmiş yarına randevu almışlar pazartesine kadar plaka belgelerini mi ne laırlarmış salı çarşambaya hazır olurmuşmotoru gordum bıraktım orda içim giti yani plakasız goturmek istemedim polis falan denk gelir die

Resmen şoklardayım bu kadar sorun olması beni çok üzdü :( Motoruma kavusmak icin günleri sayıyorum inş dediğiniz sorunlar bizimde başımıza gelmez :( Sanki honda değil 3. sınıf bir motorsiklet alıyormusum gibi oldu biran :p

bahsettiğiniz lastik tamir spreyini ben arabamda 4 yıldır kullanıyorum arabamın listiklerine boşalttım. spreyi lastiklerde 195 50 r15 ebadında ufak lastik değil yani ... 4 yıldır hiç birida patlamadı. lastikler eskidi kaldırıma çok sert vurdum şant yamuldu. lastiğin yanağında ki ipler çıktı gene lastik patlamadı.... ve hala biniyorum. Allaha şükür o derece yani....^^^^ hepsi burda ^^^^diye varya site orda var ben ordan almış

senin bahsettiğin bu sprey sanki biraz farklı..dediğin sprey tipini de biliyorum.hava yerine basıyorsun değilmi? ama bizim dediğimiz lastik patladığı an sıkılıyor ve 40-50 km kadar götürüyor..kısa bir çözüm yani..aslında senin dediğin spreyden almak lazım..ama fiyatları nasıldır acaba ?

senin bahsettiğin bu sprey sanki biraz farklı..dediğin sprey tipini de biliyorum.hava yerine basıyorsun değilmi? ama bizim dediğimiz lastik patladığı an sıkılıyor ve 40-50 km kadar götürüyor..kısa bir çözüm yani..aslında senin dediğin spreyden almak lazım..ama fiyatları nasıldır acaba ?

baya ucuz ben tanesini 6.5 tl ye almıştım şimdide 7.5tl idi en son gördüğümde... otomobil motosiklet bölümünde var. bu ürün... dediğim sitede gayet başarılı siprey bir tonluk arabayı komrasör gibi kaldırıyor küçüçük sprey şiyesi uygularken lastiğin havasını indirmek gerekiyor biraz... yani...

Anladığım kadarıyla motoru kurye olarak kullanıyorsunuz zincirin uzaması enteresan geldi ama çok kullanıldığındandır diye düşünüyorum. Depo üzerindeki kalkmalarda zaten garanti kapsamında olur bildiğim kadarıyla. Lastiklerdeki sorunsa her cbf te olacağını sanmam. Hız konusuna gelince motoru daha açılmamış bir motordan ve en önemlisi 150cc lik bir motordan beklenti zaten fazla olmamalıdır kanımca ben şahsi olarak kullanacağımdan 100'ü bile görmeye niyetim yok en az 5000. km'sine kadar. Devirli kullanarak açılan motorlarda cbf 150'nin 120 yi geçtiğini bile gören biriyim. Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın ne honda'ya reklam yapma amacım var nede çokbilmişlik yapmak istemem ama şahsi olarak ve itinayla kullanılan bir motorda sorun yaşanıcağını sanmıyorum.

Saygılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar