- Motosikleti
- Yamaha Tracer 700
hoşgeldin metehan :rendeer:
ve ALEYKÜM SELAM mete_han usta .hoş gelmişsen :rendeer::queen::cat:
metehan kardeş dönmüş olmana sevindim .kendine iyi bak görüşürüz.
oooo metehan abi hoşgelmişsin mapusluk bitti havallah özlemişik seni :rendeer:
metehan adam king beyler dağılın
hoşgeldin metehan abi...
hoşgeldin metehan :rendeer:
metehan abi nolcak bu cbfn hali yaa
Konu ahalisi cümbür cemaat Metehan'ı bekliyormuşuz.
Tekrardan hoşgeldin mete_han :rendeer:
i.![]()
Aydoğan dost cbf 150 dedin mi konu ellerinden öper...her hususda sana güveniyoruz...MT ye girme nedenlerimden birisin...bizim ethem76 ve sana her konuda güveniyorum...bende sizleri özledim...
motorumda 1 aydır akü kaynaklı bir akım eksikliği hissediyorum...aküm tam 2.yılını doldurdu..servise sordum ne kadar...91 gayme...
AKtaş Motor Dudulluya gittim oradan 40 liraya aldım...arkadaşlar akünün seksisi olur mu olur...aküyüde servisim DB Hondaya taktırdım...ücretde ödemedim...:cherry:
aldığım akü sapsarı fosfor renginde üzerinde dijital bir test buton ve devresi vardı...görmelisiniz...yakında fotolarını çeker koyarım...
selamun aleyküm beyler...hoşbulduk...nasıl keyifler...takip ediyorum yazıları mesajları...benimde sıkıntılarım oldu son dönemler...uygun bir zamanda palaşırım hepsini...genelde okumayı tercih ediyorum bu aralar...
Aydoğan..mucit...gereğini yapıyor zaten...
Geçenlerde diğer hobim olan havalısilahımın yayını ve pistonunu yağlamak için gerekli olan Honda üretimi , öğrendiğim kadarıyle Honda Goldwing motorların şaft mafsalında kullanıldığını öğrendiğim Moly60 Paste sormak için ankara daki yetkili bir honda motorsiklet servisine gittim. Önce motor mağazasından sonra da servisten kişilere sormama rağmen bu yağı bulamadım. Hatta bir ara biz şafta 10 numara yağ basıyoruz diyen bir arkadaşla bile karşılaştım. Bu yağı hiç duymadıklarını söylediler. Ben de siz goldwing gelince nasıl bakım yapıyorsunuz gibisinden bir soru sorunca, sanayide vardır aradığın yağ heralde diye kaçamak bir cevap verildi. Bu yağ çok özel bir yağ, fiyatlı da ayrıca içeriğinde %60 MoS2 (Molibden Disülfüd) bulunduran çok özel bir katı yağlayıcı. Yerine ne kullandıklarını gerçekten merak ettim. Ardından da 80.000 tl lik ABS li Airbag li goldwing im olsa garantiden bu adamların eline teslim edecektim bu motoru diye düşünmeden edemedimr:
motorumda 1 aydır akü kaynaklı bir akım eksikliği hissediyorum...aküm tam 2.yılını doldurdu..servise sordum ne kadar...91 gayme...
AKtaş Motor Dudulluya gittim oradan 40 liraya aldım...arkadaşlar akünün seksisi olur mu olur...aküyüde servisim DB Hondaya taktırdım...ücretde ödemedim...:cherry:
aldığım akü sapsarı fosfor renginde üzerinde dijital bir test buton ve devresi vardı...görmelisiniz...yakında fotolarını çeker koyarım...
Her zaman derim gerek olmadıkça motorun asıl ayarlarıyla oynanmamalı diye, supap karbüratör vs servis söylese dahi oynatmam, ayarları iyi olmayan bir makina zaten kendini belli eder...hele işten anlamayan bir adamın elinde ayar yapılırsa olan motorun başına gelen her şey farzdır.. kendim oto teknisyenliğide yaptım halen aktif olmamakla birlikte yapıyorumda, gelen araçların orasını burasını elletmeye okadar meraklıki millet şaşıyorum....bide yağ olayı varki sormayın gitsin, arkadaşlar bu yağ olayınada fazla takılmayın inanın hepsi aynı çeşmeden damlıyor gerisi ticari strateji ancak şu var inceliği ve kalınlığı mevsime göre ayarlanmalı gerisi teferruat tam sentetiğin 15 günde kızartma yağına döndüğünü gördükten sonra bişiy demiyorum...labaratuvar vs vs hikaye...po maximoto 15/50 koyuyorum canavar 9 tl fiyatı 23 tl verdikte ne oldu...cbf yağ eksiltiyormuş ben hiç rastlamadım bütün arızalarını gördüm bu motorun ama bende okadar hor kullanmama rağmen yağ eksiltmedi.......diyeceğim ben takmıyorum nasip olursa yenileri bi gelsin beyenirsem tekrar alırım............
Geçenlerde diğer hobim olan havalısilahımın yayını ve pistonunu yağlamak için gerekli olan Honda üretimi , öğrendiğim kadarıyle Honda Goldwing motorların şaft mafsalında kullanıldığını öğrendiğim Moly60 Paste sormak için ankara daki yetkili bir honda motorsiklet servisine gittim. Önce motor mağazasından sonra da servisten kişilere sormama rağmen bu yağı bulamadım. Hatta bir ara biz şafta 10 numara yağ basıyoruz diyen bir arkadaşla bile karşılaştım. Bu yağı hiç duymadıklarını söylediler. Ben de siz goldwing gelince nasıl bakım yapıyorsunuz gibisinden bir soru sorunca, sanayide vardır aradığın yağ heralde diye kaçamak bir cevap verildi. Bu yağ çok özel bir yağ, fiyatlı da ayrıca içeriğinde %60 MoS2 (Molibden Disülfüd) bulunduran çok özel bir katı yağlayıcı. Yerine ne kullandıklarını gerçekten merak ettim. Ardından da 80.000 tl lik ABS li Airbag li goldwing im olsa garantiden bu adamların eline teslim edecektim bu motoru diye düşünmeden edemedimr:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:29 ----------
http://www.calsci.com/motorcycleinfo/Shaft.html
Krytox falan da soracaktım ama vazgeçtim birden![]()
Goldwingde ve şaftlı motorlarda Arka teker her değiştiğinde bu yağdan sürülmesi gerekiyor. Sürmezseniz şaftı 50.000 de elinize alıyormuşsunuz
![]()
AydoğanX rulmanların bir de seramik bilyalı olanları var, sürtünmeyi ciddi oranda azalttığı söylenmekte. Diğer bir hobim olan :mrgreen:bisiklet hobimde bu tür rulmanlar kullanmıştım. Akışkanlıkları ciddi oranda iyiydi. Ben rulmanları skf olanlarla değiştirdim. Ama o verdiğin sayı standart bir ölçüyü belirtiyor 6301
mesela seramik rulmana örnek
http://www.ortechceramics.com/store/prodDetail.asp?recordID=469&orderID=
Hatta full seramik rulmanlar da var, ama dayanıklılık konusunu bilemiyorum. Kullanıldıkları yer itibariyle belki güvenli olmayabilir. Teknik olarak araştırmadım.
![]()
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:35 ----------
Avantajı ne olur dersen, inanılmaz derecede uzun süre dönermesela tekeri havaya kaldırıp çevirsen bir 6 dakika döner. Ayrıca hiç paslanmaz.
AydoğanX rulmanların bir de seramik bilyalı olanları var, sürtünmeyi ciddi oranda azalttığı söylenmekte. Diğer bir hobim olan :mrgreen:bisiklet hobimde bu tür rulmanlar kullanmıştım. Akışkanlıkları ciddi oranda iyiydi. Ben rulmanları skf olanlarla değiştirdim. Ama o verdiğin sayı standart bir ölçüyü belirtiyor 6301
mesela seramik rulmana örnek
http://www.ortechceramics.com/store/prodDetail.asp?recordID=469&orderID=
Hatta full seramik rulmanlar da var, ama dayanıklılık konusunu bilemiyorum. Kullanıldıkları yer itibariyle belki güvenli olmayabilir. Teknik olarak araştırmadım.
[/COLOR]Avantajı ne olur dersen, inanılmaz derecede uzun süre dönermesela tekeri havaya kaldırıp çevirsen bir 6 dakika döner. Ayrıca hiç paslanmaz.
Maalesef servislerin durumu bu, gerçi adam da haklı. Yılda kaç tane goldwing gelir ki? :queen:
selamun aleyküm beyler...hoşbulduk...nasıl keyifler...takip ediyorum yazıları mesajları...benimde sıkıntılarım oldu son dönemler...uygun bir zamanda palaşırım hepsini...genelde okumayı tercih ediyorum bu aralar...
Aydoğan..mucit...gereğini yapıyor zaten...
aga hoşgeldin.
bizim matur bir başka maturdur. alacaksın bunu gezeceksin 70-90..yardırmayacaksın.
İsmail kardeşim paneli aldıktan sonra sabahın 6 sında garaja inip başladım cbf yi parçalamaya, heyecanla eski paneli söküp yenisini monte etmeden kabaca bağlantıları yapıp çalıştırdım. VEEE işte olay bu dedim. vitesleri kontrol ettim. şimdi toplayabiliriz. Fakat toplarken bir şeye kafam takıldı, eski panelin dış kısmındaki plastik koruyucu yukarı doğru duruyordu, bir süre düşündükten sonra mantıken plastiği olduğu gibi taktım. şimdi cbf yi kullanırken gözümü hiç ayırmıyorum. Fakat devir saati olmadan gerçekten çok yüksek devirlerde kullandığımızı farkettim. Bu arada ayna sorununu da benim cgl 125 inde gönlünü alarak değiştirdim. nikelajlı olunca cgl nin far kasnağına ve çamurluğuna uydu. CGL nin direksiyonu geniş olduğu için tam uydu. cgl nin aynalarıda cby ye uydu. resimleri bir ara yayınlayacağım. sayende çok teşekkür ederim.