Slm Aydoğan, bi kaç sorum olacak. Takmış olduğun benzin filtresinin, benzini süzme esnasında benzin akışını yavaşlatma ve bununla beraber motorun çalışma karakterinde bi olumsuzluk benzeri bi durum oluşmadı değil mi ? Gaz yemesinde, seriliğinde vb bi olumsuzluk yoktur sanıyorum ?
Birde fotoğraflardan motor bloğuna oldukça yakın olduğunu görüyorum. Sürüş anında aşırı ısınan motor bloğuna filtrenin sarsıntı ile değerek erime, deforme olma vb gibi bi ihtimal varmı ? Veya bloğa yaklaşmayacak kadar yeteri seviyede gergin mi ? Bunun için, bloğa değmemesi için bi önlem alman gerektimi takma esnasında ?
Selamlar Ethem hocam;
İlk başta aynı sorular benimde kafama takılmıştı
Dün Sincan'da bir işim vardı. Etlik-Sincan arası yaklaşık 30 km. civarında. Çoğunlukla da dipgaz gittim ve geldim.
Fırsattan istifade bunuda denemiş oldum. Dip gaz'da tekleme öksürme gibi bir durum yaşamadım.
Zaten filtre açıktayken motoru çalıştırıp gaz verince bile benzinin akışı gözükebiliyor. Motor orta ayakta ve dipgaz yaptığım zaman bile öyle hortumdan boşanırcasına fazla bir benzin tüketimi yok
Filtrenin kenarından hafif hafif süzülüyor benzin.
Isınma konusunda ise kullandıkça yine ara ara kontrol edeceğim, şimdilik olumsuzluk yok.
Akünün üstündeki gri kapağı taktığım zaman iç kısmında gizli şekilde kalıyor filtre, dışardan gözükmüyor, doğal olarakta motor bloğu ile arasında grenaj bir nevi sıcağa engel olmuş oluyor.
Sarsıntı ile motor bloğuna değecek kadar oynama yapma payı yok. Ama dediğim gibi zaten gri akü kapağı bir nevi bunun muhafazası gibi görevde görüyor.