Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

disk balatalarını niye değiştirdin ismail? 25500 oldu ve hala değişim istemiyor benimkiler, benmi yanılıyorum yoksa?

,Başkazalı Haklısınız 8.000 de bır degısmesı gerekıyor. varya ben bu yetkılı servısın...

Tamamen katılıyorum...:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:27 ----------

Normal bir fiyat,yağ ve işçilik alıyorlar...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:35 ----------

sayfadaki tabloyu incelersen 8 bin km.de bir değiştirilmesi gerektiği kullanım kılavuzunda belirtilmiş.
Servis kafasına göre hareket ediyorsa müdahale edin ve uyarın.

Evet doğrusun Aydoğanx,kesinlikle bunu servise sorucam niçin 4000 debir değişmiş diye ben sadece (Kaptan 4000km yazdığı)için şiiymiştim...
Bu arada senden bir ricam olucak,Özel mesaj atıcam lütfen bakıver...

Fiyata bişey demiyorum.Motosikletle iilgilenmemelerinden şikayetçiyim.14.000 boyunca ne filtre ne buji değiştirdiler.Neyse hiç yazmaya bile değmez artık gitmiyorum zaten

herkese iyi sabahlar.. dün gece bahsettiğim motorumu sonunda servisten aldım motorum şuan sapasağlam ama bikaç eksiği kaldı... ve takıldığım bi nokta var yardımcı olursanız çok sevinirim... motorumun ön amortisörleri değişti ama sol tarafta bi tuhaflık var (motorum cbf 150) dreksiyonu bastırdığımda çıt çıt ses geliyo sanki yayı içinde takılıyormuş gibi ve en önemlisi ön frene bastığımda amortisör esniyo yaylanıyorum ama freni bıraktığımda o şekil kalıyo (amortisör dibe kadar oturuyo 2 parmak kalıo ve gaz vermeden uzamıyo) gaa basınca eski haline dönüyo sanki yağ yokmuş gibi ve azmış gibi... alçak amortisör...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar 6 yıl bifiil motora binerim ilk kez yolda kaldım

sebeb:Benzin bitti:pr:

şimdi başından olayı anlatayım siz yorumlayın

motoru ilk aldığım gün fulledim 35 tl benzin aldı ve odametreyi sıfırladım.

benzin musluğu ok işareti yukarıya bakar şekilde

bu şekilde 350. km de motor tekleyip stop etti(benim düşüncem yedeğe düştüm) ve musluğu ok işareti aşağı bakacak şekilde yedek depoya aldım yoluma devam ettim.

Buraya kadar herşey normal,
6 km sonra motor tekrar stop etti ve bir daha çalışmadı

küçük çamlıcadan kadıköye kadar boşa sallayıp indim:queen:

düzlükte ise sağolsun bir motorcu arkadaş ayağıyla benzinciye kadar iterek götürdü beni.

47 tl depoyu fulledim yani depo tam takır kuru bakır durumdaymış:mrgreen:

biten depo ile 356km yol yapmışım bu normalmi?

yedek depo şamandıram bozuk olabilirmi?

baboli makinan 134 kuruş yakmış..ki bu mantığa olduğu kadar cbf gerçeğine aykırı bir durum...en dandirik sübap ayarı en dip gazlamalarda bile o tüketime imkan yok...duymadım yaşamadım söyliyim..son yaptığım gezide dip gaz yardırarak 400 km yaptım (geçen pazar) 104 kuruş yaktım..yol kenarında kaldın yedekteki benzinin şııltısını arabalardan duyamadın bece...makinan yedeğe geçti ama musluk arızası nedeniyle kesildi bence durum bundan ibaret için rahat olsun aga..:rendeer:

ve musluk arızası kronik sorundur derim bana kızarlar..senin motorunun deposunun senden önceki sahibi tarafından garantiden değiştirildiği düşünülürse sorun tekrarlanmış..

Son düzenleme:
disk balatalarını niye değiştirdin ismail? 25500 oldu ve hala değişim istemiyor benimkiler, benmi yanılıyorum yoksa?

Balataları daha değiştirmedim Ekmel,
hazır kargo geliyorken balatada isteyim, nasıl olsa ucuz, ilerde lazım olunca elimin altında bulunsun diye sipariş ettim. :)

Yoksa benim mevcut ön balatalar hala sağlam, ama daha önce 1 defa değiştirmiştim.
Fren kullanımı ile balata ömrü birebir bağlantılı olduğu için normal bir durum.
Sakin kullanımda 50 bin km. bile gider orijinal balatalar. Ama sıkışık trafikte dur kalk dur kalk olunca haliyle daha çok fren kullanıyorum, ve balataların ömrü az oluyor.

Son düzenleme:
herkese iyi sabahlar.. dün gece bahsettiğim motorumu sonunda servisten aldım motorum şuan sapasağlam ama bikaç eksiği kaldı... ve takıldığım bi nokta var yardımcı olursanız çok sevinirim... motorumun ön amortisörleri değişti ama sol tarafta bi tuhaflık var (motorum cbf 150) dreksiyonu bastırdığımda çıt çıt ses geliyo sanki yayı içinde takılıyormuş gibi ve en önemlisi ön frene bastığımda amortisör esniyo yaylanıyorum ama freni bıraktığımda o şekil kalıyo (amortisör dibe kadar oturuyo 2 parmak kalıo ve gaz vermeden uzamıyo) gaa basınca eski haline dönüyo sanki yağ yokmuş gibi ve azmış gibi... alçak amortisör...

içindeki yağ oranı az:)
hatta keçeleri de eski olabilir.
işin ilginç olanı yeni değilmi bu amortisörler.?
o ses keçelerden benimde keçeler eski amortisörler takıloyor gibi esniyor .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:21 ----------

jr.hayırlısı olsun,umarım tez zamanda kavuşursun yeni sevgiline...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:04 ----------

Son bakım 12000 Km=80,70 TL.
Buji=17,50 TL

bir önceki 8000 KM yine 80,küsur idi
Buji =17,50
4000 KM de 67,küsur idi,
Buji 12,50
Şuanda faturalar selenin altında olduğu için rakamlar kabaca aklımda kaldığı şekli ile böyle.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:18 ----------

Kaptan bizim bujilerin ömrü 4000 km mi?

2000 de yağ 4 binde buji artı hava filtresi servis öyle değiştirior. hoş ben ikinci el aldım servis tanımam da giden arkadaşlardan bilirim 2000 bakımı 22 lira 4000 bakımı 70 lira :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:59 ----------

rialliden bende hava filtresi alayım bari . son aldığım yan sanayi hava kaçırıyor biraz. motor çalışırken tıslama yapıyor tam oturmadığına kanaat getirdim. aydoğan umarım ölçüleri benim aldığım gibi çıkmaz.

rialliden bende hava filtresi alayım bari . son aldığım yan sanayi hava kaçırıyor biraz. motor çalışırken tıslama yapıyor tam oturmadığına kanaat getirdim. aydoğan umarım ölçüleri benim aldığım gibi çıkmaz.

Eğer sele açıkken ve motor çalışırkenki sesten bahsediyorsan, orijinal hava filtresi ilede aynı durum oluyordu.
Karbüratörün havayı emiş sesi, sele açıkken duyuluyor Hüüüüüüüüüüüüüüüüppppppp gibi bir ses :cherry: Bir sorun değil bu.

4 vidayı düzgün sıkınca 4 kenardaki plastikler tam oturuyor hava filtresinin kenarında açıklık kalmış olsa bile oradan hava alması imkansız.

Bahsettiğin durumda senin hava filtresini sabitleyen vidalardan şüphelendim. Onları araba jantlarında olduğu gibi çaprazlama sıkmak lazım. Yoksa öteki taraftaki vida tam tutmayabiliyor.

Bugün rialliden aldığım hava filtresi ve ön fren balatalarım geldi.

Balata, KDV Dahil 3,66 TL :)
Hava filtresi, KDV Dahil 7,31TL :)

CBF 150'yi bu yüzden seviyorum :cat:
Büyük motorum olsa iki parçaya en az 100-150 lira giderdi.

IMG_2909.jpg

İsmail hocam bu balatanın aynısını kullanıyorum. rialli den almıştım 4çift. 1 çifti bitti yenisini taktım o da yarılandı. ama takmanı tavsiye etmem .o sarı pirinçler diski çizip eritiyor. benim disk 3 mm di 1 mm i gitti. halbuki ön balatam hala orjinal ve damla aşınma yok. ama arka disk erdi bu balatayı takınca.ben geçen sene alırken 2.50 tl idi. sonra 3 oldu sonra da 3.50:cherry:

tutması güzel fakat bir arkadaşa vermiştim motoru dene bakalım diye . yaylaya çıktı gelirken sadece arka frene basarak gelmiş balata tutmaz olmuş disk kararmış:mrgreen: yani kalitesiz balata. bir de bazen ötüyor.

bence hiç takma. yada tak 1 ay kullan hafif bir aşınma sezersen hemen değiştir. çünkü çok çabuk yiyor diski

orjinal balata hem daha iyi tutar hemde ötme ve ömür açısından daha iyidir bu balataya göre sanırım

olabilir rolentide de tıslıyor benim..
çapraz denemesi yapmak lazım :)

rialli nasıl sağlam bir site mi.
gerçi ben sanal kart kullanıyorum (limitini kendin arttır olayı)
almışken 4-5 tane filtre alayım ..
yağ da varmı orada olmadı yağıda stok yapmak lazım.
yeni bir mondial aldım çarşı pazar işleri için :) ona göre orda bir çok şey mevcut :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:42 ----------

İsmail hocam bu balatanın aynısını kullanıyorum. rialli den almıştım 4çift. 1 çifti bitti yenisini taktım o da yarılandı. ama takmanı tavsiye etmem .o sarı pirinçler diski çizip eritiyor. benim disk 3 mm di 1 mm i gitti. halbuki ön balatam hala orjinal ve damla aşınma yok. ama arka disk erdi bu balatayı takınca.ben geçen sene alırken 2.50 tl idi. sonra 3 oldu sonra da 3.50:cherry:

tutması güzel fakat bir arkadaşa vermiştim motoru dene bakalım diye . yaylaya çıktı gelirken sadece arka frene basarak gelmiş balata tutmaz olmuş disk kararmış:mrgreen: yani kalitesiz balata. bir de bazen ötüyor.

bence hiç takma. yada tak 1 ay kullan hafif bir aşınma sezersen hemen değiştir. çünkü çok çabuk yiyor diski

orjinal balata hem daha iyi tutar hemde ötme ve ömür açısından daha iyidir bu balataya göre sanırım

ön mü arka balata mı ?
bir kaışıklık var sanırım bu fotoğraftaki disk fren balatası için.
senin kampana yapan fren balatan olması lazım tabi motorun cbf ise
:)
aydoğan ın dediğği gibi kullanım tarzı etkiliyor ömrünü
ama bir de şu duurm var kullanmama durumu da ömrünü bitiriyor. mesela 2007 model benim motor 2009 da 7000 de idi yatmaktan balata taş olmuş :)
ben biraz daha pahalı bir şey tercih ettim stopi ye kalkıyor artık :)
(lucas) :rendeer:

yeni bir mondial aldım çarşı pazar işleri için :) ona göre orda bir çok şey mevcut :)

en son şanzıman aldım. komple. şanzıman da üretim hatalıydı sanırım tamirci taktı.gözümün önünde. fakat vitesler geçmiyordu ve 3. vites uğulduyordu. şanzıman yük altında çalışıyor gibiydi ve vites geçmiyordu debriyaja basınca az gaza basıp debriyajsız vites atıyordum. 1 hafta sonra geri söktürüp baktık 3. vites dişlilerinin ağızları tutmuyordu. yemiş dişlilerin ucunu yeni şanzıman alıp takmak zorunda kaldım.

onun haricinde rialli fena değil tabi ufak tefek işgüzarlıkları var. mesela gönderildi diye yazıyorlarsiteye kargoya bir gün sonra veya akşam veriyorlar. ya da rialli ilk açıldığında adı ırmak pazarıydı o zamanlar fiyaları çok uygundu şimdi ise benim osmaniyeden aldığım fiyatlarla kendilerinin fiyatları arasında yüzde10-20 fark ancak var. hatta bazı parçaları ben daha ucuza alıyorum buradan. rialli de zaten yakın 80 km ötede . ama artık alışveriş yapmam sanırım

Halil kardeşim;
Orijinal balataya en son 55 lira fiyat almıştım :) Gerçi fren sözkonusu olunca riske girmeye gerek yok ama ben ilk balata değişiminde de bu balatadan takmıştım, şimdi benim bakım listesinden kontrol ettim. 3 ocak 2010 tarihinde ve 12bin km.de iken takmışım. Şu anda 20 bin km.deyim. 8 bin km.dir sorunsuz kullanıyorum.

Ön fren diskini de genelde hep kontrol ederim bir anormallik varmı diye, sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. kararma veya incelme yok. Bahsettiğin durum, acaba kullandığımız motorların disklerindeki yapı maddesi farklılığından kaynaklanıyor olabilirmi?

Rialli güvenli bir site, şu ana kadar 10 dan fazla siparişim oldu. Fiyatlar uygun :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:42 ----------

ön mü arka balata mı ?
bir kaışıklık var sanırım bu fotoğraftaki disk fren balatası için.
senin kampana yapan fren balatan olması lazım tabi motorun cbf ise
:)
aydoğan ın dediğği gibi kullanım tarzı etkiliyor ömrünü
ama bir de şu duurm var kullanmama durumu da ömrünü bitiriyor. mesela 2007 model benim motor 2009 da 7000 de idi yatmaktan balata taş olmuş :)
ben biraz daha pahalı bir şey tercih ettim stopi ye kalkıyor artık :)
(lucas) :rendeer:

benim moto çin malı.cbr çakması sizin balatayla aynı. ön ve arka disk. ikisinin de balatası aynı. arka daki yansanayi balata.

arkaya daha çok basıyorum doğru ama ön diskte hiç aşınma yok arka erdi bitti. önede çok basarım genelde ön arka birlikte basarım ön balatanın da 3te 1 i kaldı

lucas balata bulsam hemen alırım. otomuzda var lucas çok uzun ömürlü ingiliz malı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:51 ----------

Halil kardeşim;
Orijinal balataya en son 55 lira fiyat almıştım :) Gerçi fren sözkonusu olunca riske girmeye gerek yok ama ben ilk balata değişiminde de bu balatadan takmıştım, şimdi benim bakım listesinden kontrol ettim. 3 ocak 2010 tarihinde ve 12bin km.de iken takmışım. Şu anda 20 bin km.deyim. 8 bin km.dir sorunsuz kullanıyorum.

Ön fren diskini de genelde hep kontrol ederim bir anormallik varmı diye, sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. kararma veya incelme yok. Bahsettiğin durum, acaba kullandığımız motorların disklerindeki yapı maddesi farklılığından kaynaklanıyor olabilirmi?

Rialli güvenli bir site, şu ana kadar 10 dan fazla siparişim oldu. Fiyatlar uygun :cat:
ismail hocam foto makinemi bulabilirsem bir foto atarım bugün benim diskin halini. dikkatli baktın
mı diskin ortasında çizk şeklinde çukur yok mu

hımmm.. imkanı olmayan diğer arkadaşlar için iyi diyebiliriz o zaman. şanzuman felan bunlar önemli ürünler. buji yağ balata kayış gib,i ürünler alınabilir o zaman. eski adının ırmak olduğunu hatırlıyorum da jhiç alıpşverişim olmadı.

ismail hocam foto makinemi bulabilirsem bir foto atarım bugün benim diskin halini. dikkatli baktın
mı diskin ortasında çizk şeklinde çukur yok mu

Bende; benim diskin makro çekim fotosunu müsait olunca atıyım :)
Gördüğüm kadarıyla bir anormallik yoktu. Tekrar dikkatlice inceleyeceğim.

arkadaşlar benzin musluğu arızalı çıktı, içinde 1 lt benzin bırakıp karbüratör hortumunu söktüğümüzde normal pozisyonda hala benzin akmaya devam ettiğini gördük.

serviste garantiden değişti:cat:

arkadaşlar benzin musluğu arızalı çıktı, içinde 1 lt benzin bırakıp karbüratör hortumunu söktüğümüzde normal pozisyonda hala benzin akmaya devam ettiğini gördük.

Benzin musluğu sadece ayrı değişen birsey değil mi depo ile birlikte değişmez?

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mete abi banlandıktan sonra Cbf150 topici durmuş sanırım.

yooo gayet hareketli mete nin yokluğu yadsınamaz da yazışmalarında azıldığı söylenemez.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:45 ----------

sadece günlük küfte tüketimimiz düştü o kadar :)

Geçmiş olsun abi garantiden değişmesi güzel, acaba garanti harici bu musluğun fiyatı ne kadarmış öğrenebildinmi?

CBF150'lerde Hıdır'ında söylediği gibi :p benzin musluğu kronik bir arıza sanırım.

Hala denemeyen varsa bir an önce denesin bence yoksa yolda kalmak can sıkıcı oluyor.

Benzin musluğunu yer ile paralel şekle alıp kapattıktan sonra, 1-2 km. gidince motorun stop etmesi lazım. Eğer stop etmeden devam ediyorsa musluk arızalı demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar