,Başkazalı Haklısınız 8.000 de bır degısmesı gerekıyor. varya ben bu yetkılı servısın...
sayfadaki tabloyu incelersen 8 bin km.de bir değiştirilmesi gerektiği kullanım kılavuzunda belirtilmiş.
Servis kafasına göre hareket ediyorsa müdahale edin ve uyarın.
Evet doğrusun Aydoğanx,kesinlikle bunu servise sorucam niçin 4000 debir değişmiş diye ben sadece (Kaptan 4000km yazdığı)için şiiymiştim...
Bu arada senden bir ricam olucak,Özel mesaj atıcam lütfen bakıver...
arkadaşlar 6 yıl bifiil motora binerim ilk kez yolda kaldım
sebeb:Benzin bittir:
şimdi başından olayı anlatayım siz yorumlayın
motoru ilk aldığım gün fulledim 35 tl benzin aldı ve odametreyi sıfırladım.
benzin musluğu ok işareti yukarıya bakar şekilde
bu şekilde 350. km de motor tekleyip stop etti(benim düşüncem yedeğe düştüm) ve musluğu ok işareti aşağı bakacak şekilde yedek depoya aldım yoluma devam ettim.
Buraya kadar herşey normal,
6 km sonra motor tekrar stop etti ve bir daha çalışmadı
küçük çamlıcadan kadıköye kadar boşa sallayıp indim:queen:
düzlükte ise sağolsun bir motorcu arkadaş ayağıyla benzinciye kadar iterek götürdü beni.
47 tl depoyu fulledim yani depo tam takır kuru bakır durumdaymış:mrgreen:
biten depo ile 356km yol yapmışım bu normalmi?
yedek depo şamandıram bozuk olabilirmi?
disk balatalarını niye değiştirdin ismail? 25500 oldu ve hala değişim istemiyor benimkiler, benmi yanılıyorum yoksa?
herkese iyi sabahlar.. dün gece bahsettiğim motorumu sonunda servisten aldım motorum şuan sapasağlam ama bikaç eksiği kaldı... ve takıldığım bi nokta var yardımcı olursanız çok sevinirim... motorumun ön amortisörleri değişti ama sol tarafta bi tuhaflık var (motorum cbf 150) dreksiyonu bastırdığımda çıt çıt ses geliyo sanki yayı içinde takılıyormuş gibi ve en önemlisi ön frene bastığımda amortisör esniyo yaylanıyorum ama freni bıraktığımda o şekil kalıyo (amortisör dibe kadar oturuyo 2 parmak kalıo ve gaz vermeden uzamıyo) gaa basınca eski haline dönüyo sanki yağ yokmuş gibi ve azmış gibi... alçak amortisör...
jr.hayırlısı olsun,umarım tez zamanda kavuşursun yeni sevgiline...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:04 ----------
Son bakım 12000 Km=80,70 TL.
Buji=17,50 TL
bir önceki 8000 KM yine 80,küsur idi
Buji =17,50
4000 KM de 67,küsur idi,
Buji 12,50
Şuanda faturalar selenin altında olduğu için rakamlar kabaca aklımda kaldığı şekli ile böyle.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:18 ----------
Kaptan bizim bujilerin ömrü 4000 km mi?
rialliden bende hava filtresi alayım bari . son aldığım yan sanayi hava kaçırıyor biraz. motor çalışırken tıslama yapıyor tam oturmadığına kanaat getirdim. aydoğan umarım ölçüleri benim aldığım gibi çıkmaz.
Bugün rialliden aldığım hava filtresi ve ön fren balatalarım geldi.
Balata, KDV Dahil 3,66 TL
Hava filtresi, KDV Dahil 7,31TL
CBF 150'yi bu yüzden seviyorum :cat:
Büyük motorum olsa iki parçaya en az 100-150 lira giderdi.
![]()
İsmail hocam bu balatanın aynısını kullanıyorum. rialli den almıştım 4çift. 1 çifti bitti yenisini taktım o da yarılandı. ama takmanı tavsiye etmem .o sarı pirinçler diski çizip eritiyor. benim disk 3 mm di 1 mm i gitti. halbuki ön balatam hala orjinal ve damla aşınma yok. ama arka disk erdi bu balatayı takınca.ben geçen sene alırken 2.50 tl idi. sonra 3 oldu sonra da 3.50:cherry:
tutması güzel fakat bir arkadaşa vermiştim motoru dene bakalım diye . yaylaya çıktı gelirken sadece arka frene basarak gelmiş balata tutmaz olmuş disk kararmış:mrgreen: yani kalitesiz balata. bir de bazen ötüyor.
bence hiç takma. yada tak 1 ay kullan hafif bir aşınma sezersen hemen değiştir. çünkü çok çabuk yiyor diski
orjinal balata hem daha iyi tutar hemde ötme ve ömür açısından daha iyidir bu balataya göre sanırım
olabilir rolentide de tıslıyor benim..
çapraz denemesi yapmak lazım
rialli nasıl sağlam bir site mi.
gerçi ben sanal kart kullanıyorum (limitini kendin arttır olayı)
almışken 4-5 tane filtre alayım ..
yağ da varmı orada olmadı yağıda stok yapmak lazım.
yeni bir mondial aldım çarşı pazar işleri içinona göre orda bir çok şey mevcut
![]()
İsmail hocam bu balatanın aynısını kullanıyorum. rialli den almıştım 4çift. 1 çifti bitti yenisini taktım o da yarılandı. ama takmanı tavsiye etmem .o sarı pirinçler diski çizip eritiyor. benim disk 3 mm di 1 mm i gitti. halbuki ön balatam hala orjinal ve damla aşınma yok. ama arka disk erdi bu balatayı takınca.ben geçen sene alırken 2.50 tl idi. sonra 3 oldu sonra da 3.50:cherry:
tutması güzel fakat bir arkadaşa vermiştim motoru dene bakalım diye . yaylaya çıktı gelirken sadece arka frene basarak gelmiş balata tutmaz olmuş disk kararmış:mrgreen: yani kalitesiz balata. bir de bazen ötüyor.
bence hiç takma. yada tak 1 ay kullan hafif bir aşınma sezersen hemen değiştir. çünkü çok çabuk yiyor diski
orjinal balata hem daha iyi tutar hemde ötme ve ömür açısından daha iyidir bu balataya göre sanırım
![]()
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:42 ----------
ön mü arka balata mı ?
bir kaışıklık var sanırım bu fotoğraftaki disk fren balatası için.
senin kampana yapan fren balatan olması lazım tabi motorun cbf ise
aydoğan ın dediğği gibi kullanım tarzı etkiliyor ömrünü
ama bir de şu duurm var kullanmama durumu da ömrünü bitiriyor. mesela 2007 model benim motor 2009 da 7000 de idi yatmaktan balata taş olmuş
ben biraz daha pahalı bir şey tercih ettim stopi ye kalkıyor artık
(lucas) :rendeer:
ismail hocam foto makinemi bulabilirsem bir foto atarım bugün benim diskin halini. dikkatli baktınHalil kardeşim;
Orijinal balataya en son 55 lira fiyat almıştımGerçi fren sözkonusu olunca riske girmeye gerek yok ama ben ilk balata değişiminde de bu balatadan takmıştım, şimdi benim bakım listesinden kontrol ettim. 3 ocak 2010 tarihinde ve 12bin km.de iken takmışım. Şu anda 20 bin km.deyim. 8 bin km.dir sorunsuz kullanıyorum.
Ön fren diskini de genelde hep kontrol ederim bir anormallik varmı diye, sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. kararma veya incelme yok. Bahsettiğin durum, acaba kullandığımız motorların disklerindeki yapı maddesi farklılığından kaynaklanıyor olabilirmi?
Rialli güvenli bir site, şu ana kadar 10 dan fazla siparişim oldu. Fiyatlar uygun :cat:
ismail hocam foto makinemi bulabilirsem bir foto atarım bugün benim diskin halini. dikkatli baktın
mı diskin ortasında çizk şeklinde çukur yok mu
arkadaşlar benzin musluğu arızalı çıktı, içinde 1 lt benzin bırakıp karbüratör hortumunu söktüğümüzde normal pozisyonda hala benzin akmaya devam ettiğini gördük.
serviste garantiden değişti:cat:
arkadaşlar benzin musluğu arızalı çıktı, içinde 1 lt benzin bırakıp karbüratör hortumunu söktüğümüzde normal pozisyonda hala benzin akmaya devam ettiğini gördük.
serviste garantiden değişti:cat: