irc konusunda gelince ilk 2 ay tatminkar olabilir ama uzun vadede sertliğinden yakınabilirsin. bu demek oluyorki zor ısınan ve sert bir lastik....
bana soracak olursan mişlen biraz tuzlu olabilir ama inan değecektir.
pilot sport modelini alırsan hem lastiklerin sessizliğinden hemde yere tutunuşundan mutlu olursun. ebc veya lucass fren balatası bile taksan lastik olmadıktan sonra bir işe yaramıyorlar..
aklıma gelmişken bugun şehir içinde vites atmadan gezip keyif yapmak için scoter aldım ön arka disk fren arka frende disk olması da süper bir şey miş
Evet, Kaptanhasan arkadaş çok doğru söylemiş.
Birkaç gündür yazamıyordum dostlar, dünden önceki gün yine bir kaza geçirdim ve bu kazanın şokunu ve bedelini yeni atlatıp şimdi yazabiliyorum.
Arkadaşlar, dünden önceki gün, İstanbul Kabataş-Tophane istikametinde aşırı trafik vardı ve yağmur hafiften yağıyordu.
Ben gerizekalı da tramvay yoluna girdim ve yoluma devam ediyordum.
Tramvay demirleri ıslak, ben tekrar yola girmek istedim fakat lastiklerim (lastiklarım duroydu ama hangi lastik olsa kayardı) kaydı ve kendimi yerde buldum.
Hasar: Far koruma demiri parçalandı, far koruma demirinin farın altından bağlanan kısmı far çerçevesi, far tası ve far camını kırdı.
Ön çamurluk kırıldı.
Sağ ön grenaj kırıldı.
Fren levyesi eğildi.
Bacağımda iki adet madeni 1 TL büyüklüğünde yanık-sıyrık var.
Dün motorun tamir masraflarını araştırmak için Anes Motor'a gittim.
Çamurluk, sağ ön grenaj, fren levyesi, far çerçevesi, far, çamurluk için işçilik dahil 460+-50 TL dediler.
Ben de Sirkeci Sürat Motor'dan;
Fren levyesi, ön çamurluk, far, far çerçevesi (ön camla beraber verdiler çok sevindim), ön sağ-sol grenaj + 3 adet de bunge, toplamda 250 TL verdim arkadaşlar, montajını da Fulya'da bir motor tamircisinde 50 TL'ye yaptırdım.
Ayrıca arkadaşlar Buz Motor'dan da 170 TL'ye miş taktırdım. Buradan duro kullanıcılarına sesleniyorum...
"GEÇ OLMADAN MİŞ TAKTIRIN". Tamam pahalı falan ama arkadaşlar yemin ediyorum ben farkı hissettim, beni bırakın, artçım farkı hissetti ve artçım bir motorcu değil arkadaşlar, sevgilim.
İşte arkadaşlar 2 kısa günün 300 TL'lik zararı...