Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim motoru 3.500 e satmıştım şimdi pendik güngör motorda birsinin alacağına karşılık aldığı sıfır motor var ve 3.700 istiyo herşey dahil motorun faturası benim adıma kesilcek sıfır km motor...cbfi 3.500'e sattıktan sonra almalımıyım sizce?çok kararsızım:pr:

aydoğan kardeşim bilgisayar kullanmayı bilmiyorum emekliyim ehtiyarım:):) ilk sahibi güngör motordan almış 2008 11.ayda 60 tl ye görünüşü çok güzel film li cam gibi makineyi heybetli gösteriyor.tavsiye ederim.:cat:

Bu da benden :)

1003501z.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Hornet
Şu anda 19700 km.deyim, 20 bin bakımım yaklaşıyor.

.

Abi bende 15.700'lere geldim..Bakım periyodun ne şekilde senin..
Bildiğim kadarıyla kendin yaziyodun..
Ben 14 binde aldım 2 kere yağ değiştirdim..Hava filtresi..Zincir temizliği komple söktüm gaz yağıyla filan..
Şuan benim gördüğüm zincir-debriyaj değişmesi gerekiyo..
ön diskten vik vik diye gelen bi sesten başkada sorunum yok..

http://www.tuvturk.com.tr/content/default.aspx?cid=69
Bu sitede 2010 yılı ücreti KDV dahil 64,90 TL olarak belirtilmiş.

Ruhsatta zaten muayene yeri işlenecek boş yer vardır, sorun olmaz.

Ödenmemiş trafik cezası veya MTV borcu varsa TÜV'e gitmeden onları halletmelisin.
www.gib.gov.tr'deki internet vergi dairesinden plaka ile sorgulama yapabilirsin.

15 gün kaldıysa şimdiden tüvtürk sitesinden "online randevu" alırsan iyi olur. Genelde Ankara'da 10-12 gün sonrasına sıra veriliyor.

Muayeneye baktımda şimdi 27.06.2010:pale:
Bende randevu alsam iyi olcak..Bi kaç gün motorsuz kalcaz herhalde..

Abi bende 15.700'lere geldim..Bakım periyodun ne şekilde senin..
Bildiğim kadarıyla kendin yaziyodun..
Ben 14 binde aldım 2 kere yağ değiştirdim..Hava filtresi..Zincir temizliği komple söktüm gaz yağıyla filan..
Şuan benim gördüğüm zincir-debriyaj değişmesi gerekiyo..
ön diskten vik vik diye gelen bi sesten başkada sorunum yok..

Muayeneye baktımda şimdi 27.06.2010:pale:
Bende randevu alsam iyi olcak..Bi kaç gün motorsuz kalcaz herhalde..

yok ya çok kolay ... ve basit Metehan'ın ayrıntılı topiği vardı ....diye hatırlıyorum.

Bu çakar lambaların,mavili,kırmızılı olanından değilde;sadece mavisini vesa kırmızısını öndeki farın altında bulunan grenaja vidalanmış vidanın olduğu yere sabit bir şekilde montaj yapmayı düşünüyorum...

olurmu acaba?

Sadece görünürlüğü arttırmak için yapıcam...

Motosikleti
Yamaha Tracer 700
Bugün kablosuz km yi test ettim, marşa basarken saçmalamasa da, 70km hızın üzerini okutamadım. Yarın Japon malı Cateye OS 1.1 kablolu modeli takacağım, aslında bugün takacaktım ama kablosu kısa geldi, kablosunu uzatmak zorunda kaldım. Yarın onu da test edeceğim. Bence kaliteli bir kablosuz km ile güzel sonuca ulaşılabilir.

Teşekkürler. :cat: Bi aksilik olmazsa en kısa zamanda durolardan kurtulup IRC leri takıyorum.

orjinal ebatlarınla oynamamanı öneriyorum arka tek amortisör kalın lastik daha sert oluyor yada öne daha çok eğim veriyor da diyebiliriz. bu nedenle ön amortisörlerine aşırı yük biniyor.. mühendis ölçmüşşş biçmişşş ona göre yapmış. hızın düşer yakıtında çoook hafif artar.
bende duro 100 lük vardı :) söktüm attım kafada motor 5 km daha hızlandı...
:cat:

Motosikleti
Yamaha Tracer 700
Motorun Orjinal lastik ebatı Kitapçıkta yazdığı kadarıyle

Ön lastik ebadı 80/100-18M/C 47P

Arka lastik ebadı 90/90-18M/C 51P

Lastik tipi çapraz atkılı tubeless

Orjinalin dışında ebatları kullanmak yuvarlanma çevresini değiştirebileceği gibi, yol tutuşunda da negatif ya da pozitif etkisi olabilir. Bunun yanında yakıt sarfiyatı da artıp azalabilir.

Motorun Orjinal lastik ebatı Kitapçıkta yazdığı kadarıyle

Ön lastik ebadı 80/100-18M/C 47P

Arka lastik ebadı 90/90-18M/C 51P

Lastik tipi çapraz atkılı tubeless

Orjinalin dışında ebatları kullanmak yuvarlanma çevresini değiştirebileceği gibi, yol tutuşunda da negatif ya da pozitif etkisi olabilir. Bunun yanında yakıt sarfiyatı da artıp azalabilir.

irc konusunda gelince ilk 2 ay tatminkar olabilir ama uzun vadede sertliğinden yakınabilirsin. bu demek oluyorki zor ısınan ve sert bir lastik....
bana soracak olursan mişlen biraz tuzlu olabilir ama inan değecektir.
pilot sport modelini alırsan hem lastiklerin sessizliğinden hemde yere tutunuşundan mutlu olursun. ebc veya lucass fren balatası bile taksan lastik olmadıktan sonra bir işe yaramıyorlar..
aklıma gelmişken bugun şehir içinde vites atmadan gezip keyif yapmak için scoter aldım ön arka disk fren arka frende disk olması da süper bir şey miş :)

irc konusunda gelince ilk 2 ay tatminkar olabilir ama uzun vadede sertliğinden yakınabilirsin. bu demek oluyorki zor ısınan ve sert bir lastik....
bana soracak olursan mişlen biraz tuzlu olabilir ama inan değecektir.
pilot sport modelini alırsan hem lastiklerin sessizliğinden hemde yere tutunuşundan mutlu olursun. ebc veya lucass fren balatası bile taksan lastik olmadıktan sonra bir işe yaramıyorlar..
aklıma gelmişken bugun şehir içinde vites atmadan gezip keyif yapmak için scoter aldım ön arka disk fren arka frende disk olması da süper bir şey miş :)

Evet, Kaptanhasan arkadaş çok doğru söylemiş.

Birkaç gündür yazamıyordum dostlar, dünden önceki gün yine bir kaza geçirdim ve bu kazanın şokunu ve bedelini yeni atlatıp şimdi yazabiliyorum.

Arkadaşlar, dünden önceki gün, İstanbul Kabataş-Tophane istikametinde aşırı trafik vardı ve yağmur hafiften yağıyordu.
Ben gerizekalı da tramvay yoluna girdim ve yoluma devam ediyordum.
Tramvay demirleri ıslak, ben tekrar yola girmek istedim fakat lastiklerim (lastiklarım duroydu ama hangi lastik olsa kayardı) kaydı ve kendimi yerde buldum.
Hasar: Far koruma demiri parçalandı, far koruma demirinin farın altından bağlanan kısmı far çerçevesi, far tası ve far camını kırdı.
Ön çamurluk kırıldı.
Sağ ön grenaj kırıldı.
Fren levyesi eğildi.
Bacağımda iki adet madeni 1 TL büyüklüğünde yanık-sıyrık var.

Dün motorun tamir masraflarını araştırmak için Anes Motor'a gittim.
Çamurluk, sağ ön grenaj, fren levyesi, far çerçevesi, far, çamurluk için işçilik dahil 460+-50 TL dediler.

Ben de Sirkeci Sürat Motor'dan;
Fren levyesi, ön çamurluk, far, far çerçevesi (ön camla beraber verdiler çok sevindim), ön sağ-sol grenaj + 3 adet de bunge, toplamda 250 TL verdim arkadaşlar, montajını da Fulya'da bir motor tamircisinde 50 TL'ye yaptırdım.

Ayrıca arkadaşlar Buz Motor'dan da 170 TL'ye miş taktırdım. Buradan duro kullanıcılarına sesleniyorum..."GEÇ OLMADAN MİŞ TAKTIRIN". Tamam pahalı falan ama arkadaşlar yemin ediyorum ben farkı hissettim, beni bırakın, artçım farkı hissetti ve artçım bir motorcu değil arkadaşlar, sevgilim.

İşte arkadaşlar 2 kısa günün 300 TL'lik zararı...

Geçmiş olsun allah beterinden saklasın. Far koruma demiri korudumu daha fazla hasara yol açtı. Çarpmanın basıncıyla farı falan kırmış anladığım kadarıyla.

Geçmiş olsun allah beterinden saklasın. Far koruma demiri korudumu daha fazla hasara yol açtı. Çarpmanın basıncıyla farı falan kırmış anladığım kadarıyla.

aynen öyle, öncelikle basıncın etkisiyle far tasını ve çerçevesini kırdı, ayrıca motorun yerde sürtünmesiyle far koruma demirinin, sağ ön grenajın en dışarı çıkık olan kafa kısmını koruyan bölümü kırıldı ve o kısım yerde sürtünerek kırıldı grenaj. Far koruma demirinin bir işe yaradığını söyleyemem bu kazada. bundan önce de arkadaşlar far koruma demirinin farın altından tutturulan kısım çamurluğumu mahvetmişti. Far koruma demiri takmayı düşünmüyorum arkadaşlar tekrar.

Motosikleti
Hornet
aynen öyle, öncelikle basıncın etkisiyle far tasını ve çerçevesini kırdı, ayrıca motorun yerde sürtünmesiyle far koruma demirinin, sağ ön grenajın en dışarı çıkık olan kafa kısmını koruyan bölümü kırıldı ve o kısım yerde sürtünerek kırıldı grenaj. Far koruma demirinin bir işe yaradığını söyleyemem bu kazada. bundan önce de arkadaşlar far koruma demirinin farın altından tutturulan kısım çamurluğumu mahvetmişti. Far koruma demiri takmayı düşünmüyorum arkadaşlar tekrar.

Geçmiş olsun..İnş tekrar böyle şeyler yaşamassın..

Far koruma demirine gelince..Ben görüntü nedeniyle istememe rağmen takmayı düşünüyodum..Senin yorumdan sonra gerek olmadığını anladım..
Motor koruma demiri yeterde artar bile..

arkadaşlar bende cbf150 almayı düşünüyorum. 2007 model 7350km'de 2700TL ye buldum bir tane siyah motorun yatması var. ön sağ sol grenajda boya işlemi görmüş ama motor kapaklarında felan herhangi bir çizik felan yok zaten koruma demiri var. Vida boyaları felan orjinal duruyor. bu fiyat nasıl sizce.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar