meto usta gününüz güzel geçmiş. bende 12 de izmitten geldim.
aydoğan aynaların görünüşü çok güzel![]()
halk kim?ben halkım zaten
ee o zaman beni düdükleyenler kim? onlarda halkmış. insan kendini düdüklermi, cevap hazır: "olur böyle vakalar, türk polisi yakalar, adelet bırakır"
![]()
bence bu uzun kısa mevzusu kullanıcı fiziğiyle doğru orantılı...
kullanıcı fiziğiyle alakalı ama işin birde psikolojik ve sosyolojik etkileri varuzun sap kullanan kısa sap ile tatmin olmaz, eyvah
cbf aynasından sonra kısa sap kullanan dünya varmış der, muhtemelen de uzun sap kullanırsa uzayı da keşfeder.
Hacı verdin ayarı valla...ale: dilimde kalbimde olmayan birşeyi didin...:salut: sana söylenebilecek en ağır itham mal övmek olurdu...
selam cbf ailesi
aydoğanx bujiyi aldım sağolasın
yalnız bu bujilerin iki metal plaka arasının da belli bi ölçüsü var takarken ona göre ayar yapılıp takılması lazım varmı bununla ilgili bi bilgisi olan.
Metehan hocam, estağfirullah, ayar vermek ne haddimize.
Sanal alemin olumsuzlukları bunlar diyelim.
Bazen yanlış anlamalara mahal verebiliyor.
Kırgınlık vs. yok yani :cat:
Rica ederim İlhan kardeşim. Hayırlı olsun.
O bujinin orijinal ayarı zaten fabrikasyon standart.
Hatta şimdi bendeki sentil çakısı ile elimdeki bujiyi kontrol ettim.
Tam kitapçıkta belirtildiği gibi. "0,85 milimetre"
Ekstra olarak o boşluğa müdahale etmene gerek yok.
Zaten fabrikasyon olarak bizim motora göre ayarlı :cat:
Kitapçıkta belirtilen değer:
![]()
selam cbf ailesi
aydoğanx bujiyi aldım sağolasın
yalnız bu bujilerin iki metal plaka arasının da belli bi ölçüsü var takarken ona göre ayar yapılıp takılması lazım varmı bununla ilgili bi bilgisi olan.
Metehan hocam, estağfirullah, ayar vermek ne haddimize.
Sanal alemin olumsuzlukları bunlar diyelim.
Bazen yanlış anlamalara mahal verebiliyor.
Kırgınlık vs. yok yani :cat:
]
İyi akşamlar arkadaşlar. Eve gelince aynaların resimlerini vs. çektim fakat aniden bir toplantıya katılmam gerekti.
Kusura bakmayın geciktim
İşyerinden çıktığımda aynaları motora taktım. Eve gelene kadar denedim. İlk başlarda insana çok küçük geliyor, önceki aynanın büyük gösterdiği alan ile bunun gösterdiği alan farklı. Eski aynalar doğal olarak daha büyük bir alanı gösteriyor.
Fakat bu durumda şu etken var. Bu koso aynalar (dış bükeymi deniliyor), bir nesneyi olduğundan uzak gösteriyor, yani aynadan kendime bakınca küçük olarak gösteriyor beni. Eski nikelajlı aynalarda da bu var ama koso'lar daha küçük gösteriyor. Doğal olarak alandan kayıp gibi görünen kısım, bu yüzden aslında eşit gösteriyor denilebilir.
Birde montajdan sonra 100-200 metre gittim aynalar zangır zangır titredi.
Aha dedim paralar boşa gitti :cyclopsan fakat meğer arkasında bir ayar daha varmış orayı sıkmamışım. Orayıda sıkınca titreşim kayboldu.
İlk başlarda alışmak gerekiyor. Fakat 1-2 km. sonra aynaların görüş alanlarını net olarak ayarladım. Bir sıkıntı yok, arkamı net olarak görebiliyorum.
Eski aynalardan daha iyi bir görüntü varmı? Bu konuda tam emin olamadım. Motoru kullandıkça bunu daha iyi anlayabilirim, fakat daha kötü değil bundan eminim
Motorun kirinden pasağından dolayı kusura bakmayın
![]()
metehan hocam şimdi bunu takıyoruz direk uyuyor deil mi aparat falan yok?
saol metehan hocam göndermiş kadar oldun![]()