selamlar arkadaşlar nasılsınız
az önce servise 12.000km bakımına gittim motorun çiğerleri açıldı :mrgreen:
bizim serviste artık castrol'ü beğenmese gerek repsol' e dönmüş . repsol 15/50 yağ koydular şu ana kadar bi yağ yakma olayı yaşamadım motorumda bakalım repsol ne yapıcak.
repsol bana gayet performanslı geldi 20 km kulandım servisten eve çok iyidi
Benim serviste hep repsol kullanıyordu, ve bana dedi ki (Kışın da 15-50 kullan bişey olmaz). Kışın 15-50 olmuyor, keşke 10-40 olması konusunda ısrar eseydn veya yağını kendin getirseydin. Yağ yakma olayına gelince repsol de yazın yağ eksiltiyor. Ama kışın sana 15-50 koymuşlar, belki bunun bi avantajını görürsün yağ eksiltme konusunda. Şu anda motorundan aldığın olumlu performans yağ değişiminin devamda değil de, hava filtresi, buji vs gibi bakım unsurlarının bakımlı olmasından kaynaklanıyor olmalı. 15-50 motoru kışın ağırlaştırıyor. Yoruyor. Benim motordada 2 gün öncesine kadar servis bakımında koyulan 15-50 repsol vardı. Bazı olumsuzluklarını gördüm, biraz yukarıda bahsetmiştim olumsuzluklardan. Ve 10-40 la değiştirdim. Yani demek istediğim şu. Servisin her dediğine gebe kalmamak lazım. 15-50 ile kışın motoru ısıtman zor olacaktır. 15 50 zati kalındır ve yazlık yağdır. Kışın soğuk iklimin etkisiytle daha da kalınlaşıyor ve motorun o mevsimde kaldırabileceği vizkozitenin üzerine çıkıyor. Motordan kışın 15-50 ile 10-40 performansını alman güç olacaktır. Özelliklede motoruda zorlar sıkıştırırsan motor için risk oluşturursun. Sıkışık çalışan motorun keçelerden yağ atma durumu söz konusu olabilir. Allah göstermesin tabiki. Motorum branda altında dışarda duruyor. 4-5 gün kullanmadığım zamanlarda motoru ısıtmak için en az 5 dk belki daha bile fazla bekliyordum hafif hafif gaz vere vere, buna rağman motor chaopper gibi, pancar motor gibi

çalışıyordu. Hele şehir içinde motor neredeyse hiç ısınmadan işimi görmek durumunda kalıyordum. Ama şimdi 10-40 koydum. Canavar oldu. Dk sında motor ısınıyor ve mevsime uygun incelikte yağ olduğu için içerde krankın pistonların vs daha rahat ve sıkışmadan çalıştığı gerçekten anlaşılıyor. Adım gibi eminim bizim serviste bu mevsimde bile 15-50 koyuyor her keze, çünki (kışında devam et) demişti. Ne gerekçeyle bunu önerdiklerini bilmiyorum. Belki eksilme az olur diye öneriyorlardır ama yağ seviyesi kontolünü ara ara yapıyorsan buda sorun olmaz. Bir dahaki bakımıma 3000 km var. Bu km yi kış mevsimi içersinde yapabileceğimi sanmıyorum ama kışın bu km yi tamamlayarak bakıma gidersem 10-40 yağımı yanımda götürücem. Yukarıdada bahsettiğim gibi 3 gün öncesine kadar motorumda 15-50 repsol yağ vardı. En son bakımda değişmişti ve 2000 km olmasına ve değişimesine daha 500 km vardı, buna rağmen yağı 10-40 ile değiştirmem gerekti.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:06 ----------
hacı kaç gayme aldılar Repsol yağ için...peki ana servis böyle kafasına göre dğeiştirebilirmi yağını...Hondanın anlaşmalı yağı değil sonucta...
Metecim, Adapazarı Honda Yetkili servisi, ayrıca Repsol ün Adapazarı yetkili satıcısı imiş. Bende merak edip bi kaç ay önce bakmıştım.
http://www.repsolturkey.com/dealers.html
2. sıradaki Adapazarı servis Ersin Motor, Ersin Sivri. Bu sitede belirtilmemiş haliyle repsol ün sitesi olduğu için ama burası ayrıca Adapazarında benim gittiğim Honda yetkili servisi. Honda.com.tr den de bakabilirsin.
Ayrıca şunuda söyliyim. Repsol yağın hiç bir esprisi yok. Yine eksilme yapıyor vs. Yani hususi ben repsol alıcam diye kargo vs haricen para ödemeyin. Elinizin altında ne varsa kullanın dandik olmasın motosiklet yağı olsun. Mevsime uygun olsun yeterli.
Bide bunlara yağ nedense hep 4 lt ambalajda geliyo. 1 lt liği yok. Cbf lerde hep 4 lt lik ambalajdan koyuyorlar. Zaten hep 100 gram falan da fazla koyduğu için böyle alışmışlar. Bi kere yağ alayım dedim bakıma gittiğimde 2000 km sonra arada kendim değiştirmek için. Bi lt lik pet şişenin içine koyup vermişlerdi
Yaw 4 te işe gidicem 3 te servisim gelicek, çekilirmi yaw gece 12 ye kadar Of