Motor işi biraz da bana kalırsa şans işi gibi geliyor bana. Benim eski mondi scooter ben ne köklerdim ne dip gaz giderdim. Buna rağmen 18000 km kullandıktan sonra sattım. Son ana kadarda 1 gr yağ yakmamış performansında düşme yoktu. Halen de sattığım kişi motor açmadan kullanıyor. Şans+itanalı bakım ikilisiyle bence daha sağlıklı bi kullanım elde edilebilir. Şansızlık işine bi örnek veriyim. Geçenlerde forumda (cbf 150 çalşmıyor) gibi bi başlık gördüm. Adam sıfır motor almış. 20.km de motor stop etmiş. Tam ayrıntı hatırlamıyorum ama piston metal tozları vs bişeyler yazmıştı. Sağlam bi motor mekanik arızası idi yani. Buda o arkadaşımızın şanssızlığı idi. Aldığın motor açısından da biraz şanslı olman gerekiyor. Bu elbette bizlerin elinde değil. Bakalım ben şanslımıyım motorum açısından. Veya ne kadar şanslıyım. Çok merak ediyorum

Kimi gözü gibi bakar 40-50 bin gider. Kimi tınlamaz 80-90 bin gider. Motorum açısından şansım yoksa istediğim kadar bakım da yapsam fayda etmez. Beli vakitte bozulmaya niyetlenmişse elbette çaresi yok. Kansere yakalanmış bi şekilde. Ama aldığım motordan yana şanslıysam, bakımlarını aksatmayarak uzun seneler bana hizmet etmesini elbette isterim. Yani işi sadece şansa da bırakmamak lazım.
Motoru aldığım gün servis ilk kez çalıştırdı ve teslim alırken sordum. Motorun rodajını nasıl yapıcam diye. Bana dediği aynen şuydu. Bas korkma, bu motorlara bişey olmaz. Bu servis bana demişti ki.. 4000 de bir yağ değişimi yap 2000 gereksiz. Oldu canım
Bu elektrik işine bende bi dalmak istiyorum ama ufaktan. 4 lü bağlatmak istiyorum 12000 bakımında kısmetse DB motora gelerek. Bi arkadaşımız buranın 4 lü bağladığını yazmıştı. Metehan bağlıyorlar dimi ? Açma kapama anahtarını nereye montajlıyorlar biliyormusun ? Veya bilen var mı =?
Cihan-Birol zaten bi ekol bence. Helal olsun. Cbf 150 yi tam anlamıyla ispatladılar. Bence Honda onlara bu konuda teşvik bile vermeli. Cbf 150 nin çok güzel reklamını yaptılar bence.