Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bizim motorun aküsü 6 volt değil mi? akü şarj cihazı aldım 12 volt ayarında şarj ediyor ama 6 voltda etmiyor? Bir süre 12 voltda şarj etsem nolur?

Bizim motorun aküsü 6 volt değil mi? akü şarj cihazı aldım 12 volt ayarında şarj ediyor ama 6 voltda etmiyor? Bir süre 12 voltda şarj etsem nolur?

Şimdi kullanma klavuzuna baktım da, 12v 7ah. Bu arada şarj cihazını nereden ve ne kadara, memnunmusun ? Yani şarj ederken, deşarj özelliği varmı ? Varsa deşarj ederken veya şarş bittiğinde bunu gösteren ışıklı göstergeleri varmı =?

Şimdi kullanma klavuzuna baktım da, 12v 7ah. Bu arada şarj cihazını nereden ve ne kadara, memnunmusun ? Yani şarj ederken, deşarj özelliği varmı ? Varsa deşarj ederken veya şarş bittiğinde bunu gösteren ışıklı göstergeleri varmı =?

Bilgiler için teşekkürler Şarj cihazını motomaxtan aldım. Henüz yeni kullanıcam. bildiğim kadarıyla deşarj özelliği yok. Zaten deşarj aküye zarar veriyor diye biliyorum. Şarj olurken ışığı yeşil yanıyor dolunca kırmızı. otomatik kesiyor şarjı bitince.

http://motomaxonlineshop.com/main/product_detail.asp?pro_ID=196&sub_cat_ID=0&cat_ID=106

Bilgiler için teşekkürler Şarj cihazını motomaxtan aldım. Henüz yeni kullanıcam. bildiğim kadarıyla deşarj özelliği yok. Zaten deşarj aküye zarar veriyor diye biliyorum. Şarj olurken ışığı yeşil yanıyor dolunca kırmızı. otomatik kesiyor şarjı bitince.

http://motomaxonlineshop.com/main/product_detail.asp?pro_ID=196&sub_cat_ID=0&cat_ID=106

Bende sezon öncesi aküyü söküp bi elden geçirmek istiyorum. Kutup başlarında oksitlenme görmüştüm. Bu arada ürünün fiyatı gayet makul. Teşekküerler.

Hocam acaba ne kadar kargo ödedin Ankara için. Bende almayı düşünüyorumda.

elektrik tesisatını direkt aküden temin etmek motora zararlımı yada herhangibir problemle karşılaşabilirmiyim ???

elektrik tesisatı diyorumm :D abi kafama takılan soruları sizinle paylaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim :D elektirik tessatını aküden temin etsek zararı varmı herhangi bir problem cıkarmı??

elektrik tesisatı diyorumm :D abi kafama takılan soruları sizinle paylaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim :D elektirik tessatını aküden temin etsek zararı varmı herhangi bir problem cıkarmı??

Yanlış anlamadıysam farı direk aküden almak istiyorsun, bunu yapanlar duydum ama, nasıl yapıldığını, sorun olup olmadığı ile ilgili bişey duymadım. Direk bağlandığında kontağı açtığınzaman far yanmaya başlarsa bu akü zayıfladığında motorun marş basmasını zorlaştırabilir. Böyle yapılması isteniyorsa bence far için bi açma kapama butonuda yapılmalı, kontak açıldığında farın devreye girmesi engellenmeli. Bunun için istenildiği zaman farı açılıp kapatabilecek şekilde bir buton da eklenmeli diye düşünüyorum. Bunu yapan varsa ve yazdıklarımızı okursa en doğru cevapları onlar vereceklerdir.

Son düzenleme:
Dün sipariş verdim bugün geldi. 7.20 tl kargo ücreti aldılar ama bugün kargo ücreti 6 tl.ye düşmüş. zaten sipariş sırasında kargo ücreti de çıkıyor.

Teşekkür

Arkadaşlar ilginize teşekkürler.
İkinci el aldım.9500 km de.Efe hondada bakıma soktum 200 TL civarı masraf çıktı.İnşallah Pazartesi günü ressimleyip yollayacağım.
Ankara Akderede oturuyorum.Acemiyim.Efe Hondadan nasıl eve getireceğimi düşünüyorum.Motor Efe Hondanın motosiklet ustası Bahtiyar beyin expertizini geçmiş,temizce bişey.
Şimdi cant şeridi ve tank ped için uğraşıyorum.
Yıbaya baktım.Tank pedi için İyisi 40 TL,Normali 15-20 TL
Jant şeridi içinse 15-40 arası ama eğer C.Tesi günü gidip alabileceğim bir yer varsa lütfen yardımcı olun.
Teşekkürler..

Dostum bende 1-2 kelam etmek isterim senin durumuna, öncelikle gt250r dan uzak dur aman diyim:cat:

Gelelim Cbf 150 konusuna, kesinlikle tavsiye ederim sana asla pişman olmazsın:cat: Anlıyorum seni güzel gösterişli bir motora binmek istiyorsun kim istemezki ama gt250r yanlış tercih daha doğrusu ilk motor olarak race yanlış tercih kendinde söylemişsin zaten yatırırsın v.s:wiinkk: Al Cbf i kullan 1 yıl ondan sonra istediğin motora bin Cbf gerçekten motora başlamak için ideal bir motor ne fazla güçlü nede güçsüz:cat:

2.el piyasasını pek bilmememe rağmen sanırım 2.800-2.900 vivarı bulunabilir temiz birşey:cat:

hocam senin motor küçükparkın orada mı orda geçen gördüm bi cbf de..
ya biliyorum cbf almak en mantıklısı ama şimdi cbr125 mi alsam diorm. o motora bi kaç kere bindim evet küçük ama cbf den çok mü küçük ikisini yan yana koysak çok bi kalıp farkı var mı?

ethemm teşekkür ederim ama öyle olacağını zannetmiyorum nası ki mondial vs motorlarda aküden alınıyorsa o şekilde alınamazmı acaba ya xenon için yoksa dert değil yani

ethemm teşekkür ederim ama öyle olacağını zannetmiyorum nası ki mondial vs motorlarda aküden alınıyorsa o şekilde alınamazmı acaba ya xenon için yoksa dert değil yani

Onlarda aküden alınabiliyor ama dediğim gibi, sol elçikteki uzun kısa düğmesinin yanısıra sağ elcikte de açma kapama düğmesi var. Yani marş basarken far kapalı. Farlar aküye direk bağlandıktan sonra açma kapama butonu monte edilirse sorun olmayabilir.

Ark..lar bizim orjinal akü sulu mu ? Kuru tip mi ? Kuru ve sulu tipi şarj eden şarz cihaları galiba ayrı ayrı.

http://www.e-elektronikci.com/bilgi.asp?ID=553

Buradaki şarj cihazı için (kuru tip akü şarj cihazı) diyor. Bizimkide acaba kurumu ?

Son düzenleme:
Onlarda aküden alınabiliyor ama dediğim gibi, sol elçikteki uzun kısa düğmesinin yanısıra sağ elcikte de açma kapama düğmesi var. Yani marş basarken far kapalı. Farlar aküye direk bağlandıktan sonra açma kapama butonu monte edilirse sorun olmayabilir.

Ark..lar bizim orjinal akü sulu mu ? Kuru tip mi ? Kuru ve sulu tipi şarj eden şarz cihaları galiba ayrı ayrı.

http://www.e-elektronikci.com/bilgi.asp?ID=553

Buradaki şarj cihazı için (kuru tip akü şarj cihazı) diyor. Bizimkide acaba kurumu ?

Orijinal akümüz sulu tiptir. Kuru tip ekstra bir özellik olduğu için fabrikasyon olarak koymazlar diye biliyorum. Ama içinde şüphe kalmasın. Sol kapağı aç bak emin ol bence. Belki sizin ordaki bayi farklı takmıştır ilk aşamada. Belli olmaz.

hocam senin motor küçükparkın orada mı orda geçen gördüm bi cbf de..
ya biliyorum cbf almak en mantıklısı ama şimdi cbr125 mi alsam diorm. o motora bi kaç kere bindim evet küçük ama cbf den çok mü küçük ikisini yan yana koysak çok bi kalıp farkı var mı?

Aynen benim geçtiğim aşamalardan geçiyorsun sende 5 ay önce benimde az aklım uçmadı Cbr a ama iyiki Cbf almışım diyorum emin ol sende öyle diceksin:cat:

Yükselişe gitmiştim ilk 1000 bakımında ordaki Cbrın üstüne bir oturayım dedim aman tanrım ayıptır söylemesi sanki sele bi tarafıma kaçacakmış gibi geldi:mrgreen: Cbf in rahatlığına alışınca inan binmek istemezsin Cbr a:cat:

Şimdi sana pek bir fark yokmuş gibi gelebilir fakat 1000 km de olsa Cbf kullandıktan sonra git bir Cbr a otur ne demek istediğimi çok iyi anlıcaksın:cat:

Ha bu arada bu işin uzun yoluda var yarın öbür gün biraz yol yapayım dersin Cbr la atıyorum 3 saatte acaip yorulursun (oturuş pozisyonundan dolayı) ama Cbf le o yorgunluğa ulaşıncaya kadar belki 6-7 saat sürebilirsin:cat:

Ayrıca küçük parka sık sık uğrarım belkide görmüşsündür sende buralardaysan haberleşelim birgün alayım seni artçı biraz gezelim tanımış olursun motoru:wiinkk:

Ben aldığım zaman kimse gel 1-2 tur atalım motoru tanı dememişti ama senin böyle bir şansın var bak:p

eraysarac , kaça aldın ve alım satım ne tuttu bana özelden atarmısın kac model fln gibi ? bekliyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar