ne bu beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Pardaillan tahminimce vitesi durduğun yerde, motor sabitken geçirmeye çalışıyorsun?![]()
Eğer böyleyse geçmez tabii ki, motoru şöyle bi öne arkaya sallayın, nooluyor görün, acemiliğimde ben de yaptım aynı hatayı (acemiliğimde derken 1 ay önce 250 km'deyken, artık 530dayım)
Yok eğer öbür türlü diyorsan vitesle ilgili hiç bir sorunum olmadı şu ana kadar...
Dün lastiklerin kayması ile ilgili cbf150 google grupta yazdıklarımı yazmıştım buraya ama sonradan baktım mesaj gelmemiş.
Grupta da bahsetmiştim. Lastiklerdeki kayma problemini ben neredeyse hiç yaşamadım, çünkü motorumun amortisörünü bir kademe sertleştirdim. Bununla ilgili (yani amortisörler ve yol tutuş) bir başlığı sanırım sitede Skullhunter açmıştı (arama yaparsanız bulursunuz, orada da ne kadar sert amortisör o kadar yol tutuş yazıyordu, yani çok bilerek olmasa da doğru bir iş yapmışım.Sert amortisörde konfor eksiliyor diyebilirsiniz ama sadece bir kademe sertleştirince konforda da büyük bir azalma olmuyor. Ayrıca artçı aldım, tek bindim diye zırt pırt da amortisör ayarı yapmıyorum. Geçen gün eşimle birlikte Kadıköy - Merter yaptım ve köprüdeki rüzgar dışında yalpalama ya da kayma sorunu yaşamadım, tek başımayken de sadece aşırı rüzgar yiyorsa yalpa oluyor ki o da normal.
Vites olayı arada bir ben de de oluyor sadece 1 - 2 - 3. viteslerde. Honda'da bu olmaz diye bişey yok, neredeyse her motorda her bişey olabiliyor. Cruiserların pek çoğunda bu tip sorunlar olduğunu okuyorum. Ben bu tip küçük şeyleri kafama takmıyorum, hatta sorun bile değil aslında, netice de viteste takılı kalmıyor, bir kez daha tıklatınca geçiveriyor, şayet durur haldeyseniz de biraz ileri geri yapınca geçiyor vites. Baştan beri pek çok kez bahsedildi.
Yeni alan ya da alacak olan acemi arkadaşlara tavsiyem, öncelikle üşenmeyin ve ilgili moturun topicini baştan sona okuyun, pek çok sorunuza yanıt bulacaksınız. Geçen yıl dört gece sadece bir motorun topiğini okumaya ayırdığımı bilirim, ama bir çok konuda da bilgilendim o sayede, genel bilgiler aynı sonuçta.
Benim motor da 1700km'ye dayandı ve gayet memnunum.:cat: Aslında bu da bana biraz saçma geliyor, bundan sonra şöyle 10 binleri görene kadar ses çıkartmayacağım. 1000'li 2000'li km'lerde motor sorun çıkarıyorsa zaten yandık. Maşallah diyelim ve 5000 - 10000km'lere yürüyelim.![]()
zam gelmeden bu hafta alıyorum .max hızını merak ediyorum.
motorumu 12.ayda aldım.Soğuklardan fırsat buldukça gezdim.
Ve depom çeyreği göstermeye başladığında tekrar fulledim.Bilin bakalım ne kadar yakıyor bu alet.Yazılan yazılarda gözüme çarpmıştı 1 depo ile 500-600 km.yapıyor diye söyleyen sıkı sallamış yada 1.vitesten yukarı çıkmamış.Motoru ilk aldığımda 33,00.ytl ye fulledim.Depo çeyreğe düştüğünde tekrar fullledim.125 km.yol yaptım.ve 12,5 ytl benzin aldım.Buda şunu gösteriyorki bu alet 1 km.de 100 ykr.yakıyor.yani 1 depo benzine güvenipte 500-600 km yapmaya kalkışmayın yolda kalırsınız.
full depo ile 125 km yapmadım yanlış anlaşılmış.125 km yaptığımda depo çeyrek gösteriyordu.Yani çeyrek depo daha yakıtım vardı.
motorumu 12.ayda aldım.Soğuklardan fırsat buldukça gezdim.
Ve depom çeyreği göstermeye başladığında tekrar fulledim.Bilin bakalım ne kadar yakıyor bu alet.Yazılan yazılarda gözüme çarpmıştı 1 depo ile 500-600 km.yapıyor diye söyleyen sıkı sallamış yada 1.vitesten yukarı çıkmamış.Motoru ilk aldığımda 33,00.ytl ye fulledim.Depo çeyreğe düştüğünde tekrar fullledim.125 km.yol yaptım.ve 12,5 ytl benzin aldım.Buda şunu gösteriyorki bu alet 1 km.de 100 ykr.yakıyor.yani 1 depo benzine güvenipte 500-600 km yapmaya kalkışmayın yolda kalırsınız.
! km de 100 kuruş yakması oldukça normal..Hatta iyi....
Çeyrek depom kaldı depoyu doldurdum diyorsun 12.5 milyon almış...Demekki yarım depodan daha az benzin almışsın...Yaklaşık 4.5 litre...Bunların tankları 6 litre mi?....Senin dediğin ona geliyorda....
Bence bişeyler yanlış....Senin şamandıra ayarın bozuk...Biraz daha telini aşağı doğru bükün doğru gösterecektir...