Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ben daha önceki motorlarımdada ''biraz fazla titizimdir'' her 2.000 km de yağ/buji/hava filitresi/firen hidroliği/arka firen/motor takozu...Değişmesi gerekeni değiştiririm,temizlenmesi gerekenide temizlerim...

Biliyorum kendime işkence yapmaktayım,ama bende böyle kendimi huzurlu hisediyorum...

neeee:queen::queen:

hocam 2.000 de bir bunları değiştirmek keseye zarar 1-2 gerek yok abi buji/hava filitresi/firen hidroliği/arka firen/motor takozu:) senin çıkarttıklarının başkasına versen o bi 10.000 km kullanır valla:)bu titizlikten öte ya hemde çok öte motor tam alışıyor parçalara sen ayırıyosun onları:)yağ 2.000 de bir zaten değişirde geri kalanlar gereksiz dediğin gibi kendine ÇİN İŞKENCESİ:mrgreen:

evet biliyorum yanlış yaptık:)ben ettim siz etmeyin:)o temizliyici spreyi kullansam bu gecer dimi büyük ihtimal...wd40 çok güzel kayganlaştırıyor arkadaşlar test ettim onayladım fren tutmuyor:queen:

neeee:queen::queen:

hocam 2.000 de bir bunları değiştirmek keseye zarar 1-2 gerek yok abi buji/hava filitresi/firen hidroliği/arka firen/motor takozu:) senin çıkarttıklarının başkasına versen o bi 10.000 km kullanır valla:)bu titizlikten öte ya hemde çok öte motor tam alışıyor parçalara sen ayırıyosun onları:)yağ 2.000 de bir zaten değişirde geri kalanlar gereksiz dediğin gibi kendine ÇİN İŞKENCESİ:mrgreen:

evet biliyorum yanlış yaptık:)ben ettim siz etmeyin:)o temizliyici spreyi kullansam bu gecer dimi büyük ihtimal...wd40 çok güzel kayganlaştırıyor arkadaşlar test ettim onayladım fren tutmuyor:queen:

Şöyle söyleyim,birincisinde yağını ve hidrolik yağını değiştiriyorum,ikinci 2.000km de ise komple değiştiririm...

Mesela cbf aldığımda direk nevar neyok değiştiridim,aldığım kişide çok titiz kullanıyordu,sadece hafta sonları bindiği halde oda tıpkı benimgibi bakımlarına itina gösteriyormuş...dedimya pimpirikli insanız,evden çıkarken 3 defa heryeri kontrol ederim:mrgreen:

birde ya şu ön diske wd49 sıktım gıcırdama geçsin diye şimdi firen sanki abs oldu ilk başta tutmuyo sonra tutar gibi yapıyo sonra hiç tutumuyo:)ne yapabilirim gidip yağ temizleyicimi almam lazım yoksa zincirleri gaz yağıyla temizliyoruz orayıda gaz yağıyla silsem halledermiyim...

Mücahit;
o işin tek ve en sağlam yolu ön lastiği sökeceksin, balataları zımparalayacaksın.

arada bende bakıyorum o hidroliğe olduğu gibi duruyor :D değiştirmek gerekiyormuymuş yahu :D bugüne kadar değiştireni duymadım aydoğanx, en son serviste 16bin bakımı yaptırmıştım o zamanda hiçbişey yapmamışlardı.

birde istda iken yağını değiştireyim dedim motorun praktikerden 20,90a almıştım ben yağı, d&b ye gittim sadece yağ parasına değişim yaptılar ve motoru kontrol ettiler. istta yaşayıp hiç uğraşmamak vardı motorla :D

Şöyle söyleyim,birincisinde yağını ve hidrolik yağını değiştiriyorum,ikinci 2.000km de ise komple değiştiririm...

Mesela cbf aldığımda direk nevar neyok değiştiridim,aldığım kişide çok titiz kullanıyordu,sadece hafta sonları bindiği halde oda tıpkı benimgibi bakımlarına itina gösteriyormuş...dedimya pimpirikli insanız,evden çıkarken 3 defa heryeri kontrol ederim:mrgreen:

@m.şanveren
Hocam bu dot4 fren hidroliğini sen değiştirdinmi daha önce?

Eğer değiştirmişsen şu üstteki resimlerde ben adamın maneti sıkmasını anlamadım hangi aşamada sıkmış? Amaç ne acaba?

birde istda iken yağını değiştireyim dedim motorun praktikerden 20,90a almıştım ben yağı, d&b ye gittim sadece yağ parasına değişim yaptılar ve motoru kontrol ettiler. istta yaşayıp hiç uğraşmamak vardı motorla :D

Ne yapalım metan, bizde kendi kendimizin ustası oluyoruz buradaki servisler yüzünden :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:51 ----------

bu yağ sökücü temizleyici spreyler sökmezmi onu bikaç defa sıkıp kullanıp balata eski haline gelir zannedersem...illa sökmekmi lazım neyse zenonu takarken bi iş daha çıktı:)

O spreyleri bi denemek lazım ama ön tekeri sökmek çok kolay bir mil, civata ve km.rediktörü var başka tutan bişey yok :)

Spreye verilen paraya acırım şahsen :)

Neredeyse motoru yıkarken bile sökerim ben ön tekeri :p

@m.şanveren
Hocam bu dot4 fren hidroliğini sen değiştirdinmi daha önce?

Eğer değiştirmişsen şu üstteki resimlerde ben adamın maneti sıkmasını anlamadım hangi aşamada sıkmış? Amaç ne acaba?

Çok büyük arıza halinde ki ufak tefek değişim bakım işlerini kendim yaparım...

Firen hidrolik yağınıda ben değiştiriyorum,,firen manetini sıkmasındaki sebep, hidroliğin hortum içinden boşalmasını sağlıyor...yanlız burda yavaş yavaş ezerek sıkılmasını tavsiye ederim.

Sonra demedi demeyin

O spreyleri bi denemek lazım ama ön tekeri sökmek çok kolay bir mil, civata ve km.rediktörü var başka tutan bişey yok :)

Spreye verilen paraya acırım şahsen :)

Neredeyse motoru yıkarken bile sökerim ben ön tekeri :p

Bir ön teker sökme videosu koyda bizde cahlikten kurtup sana duaçı olalım @AydoganX :cat:

Bir ön teker sökme videosu koyda bizde cahlikten kurtup sana duaçı olalım @AydoganX :cat:

ön tekerin ortasındaki somunları sök teker çıkar abicim:mrgreen:takarken sağlam sık yanlız yolda tek tekere kalkmak zorunda kalma:queen::p

Youtube da biraz aradım hazırı varmı diye ama diğer motosikletlerin hepsi bizimkinden daha zor sökülüyor heralde :)

Neyse adım adım yazmak daha kolay sanırım. Fırsat bulursam bir dahaki teker sökmede videoya kaydederim.
1- Ön tekere karşıdan bakınca (Yani motorun farı ile kafa kafaya vermişken) :) sağdaki civata sökülür.

2- Sol kısımdan göbekteki mil çekilir, eğer zorlanılırsa sağdaki sökülmüş civata tarafından ufak bir "tık" soldan milin çıkmasına yardımcı olur

3- Lastik öne doğru çekilir bu arada km.rediktörüde yuvasından çıkartılır.

Bu kadar.

Dikkat etmemiz gereken iki önemli nokta var gerisi kolay.

- Lastik sökülmüş vaziyetteyken ön fren manetine basmamalıyız yoksa balatalar birbirine yaklaşır hatta daha çok sıkılırsa fren hidroliği bile boşalabilir. Doğal olarakta lastiği takarken zorlanırız.

- Lastiği takarken KM. rediktöründe iki tane çentik var bunlar ile janttaki çentiklerin tam oturması lazım.

-Hazır km rediktörünü sökmüşken km. telinide yağlayında ilerde kopma vs. olmasın :)

Kolay gelsin :)

Youtube da biraz aradım hazırı varmı diye ama diğer motosikletlerin hepsi bizimkinden daha zor sökülüyor heralde :)

Neyse adım adım yazmak daha kolay sanırım. Fırsat bulursam bir dahaki teker sökmede videoya kaydederim.
1- Ön tekere karşıdan bakınca (Yani motorun farı ile kafa kafaya vermişken) :) sağdaki civata sökülür.

2- Sol kısımdan göbekteki mil çekilir, eğer zorlanılırsa sağdaki sökülmüş civata tarafından ufak bir "tık" soldan milin çıkmasına yardımcı olur

Bu kadar.

- Lastik sökülmüş vaziyetteyken ön fren manetine basmamalıyız yoksa balatalar birbirine yaklaşır hatta daha çok sıkılırsa fren hidroliği bile boşalabilir. Doğal olarakta lastiği takarken zorlanırız.

- Lastiği takarken KM. rediktöründe iki tane çentik var bunlar ile janttaki çentiklerin tam oturması lazım.

-Hazır km rediktörünü sökmüşken km. telinide yağlayında ilerde kopma vs. olmasın :)

teşekkür ederiz...ellerine sağlık:)

böyle bilgiler tecrübebylede öğrenilir ama zaiyat da olur:)mesela çok teker soktum taktım öbür cupumdan:) biliyorum ön freni sıkınca çıkacak olan sıkıntıyı bilmiyordum iyikide sıkmamışım:)

Yahu teker söökmeye gerek yok... Vereceğiniz 15/20tl hem zincir temizliğindede kullanılabiliyor aynı zamanda alman malı firen disk lerindeki tozu,kiri nevarsa söküyor,balatanın temizliğine yardımcı oluyor...

Yahu teker söökmeye gerek yok... Vereceğiniz 15/20tl hem zincir temizliğindede kullanılabiliyor aynı zamanda alman malı firen disk lerindeki tozu,kiri nevarsa söküyor,balatanın temizliğine yardımcı oluyor...

ilk öyle deniyecem zaten...ama buda gerekli bir bilgi:konuşulmuş oldu olmuş oldu:)topiğimiz faydalı topic işte:)

valla anca bukadar elimize anahtar tututruyo cbf sağolsun millet motoru indiriyo:)

Bu kadar.

Boş Sormayız AydoğanX aradım taradım yoktu o yüzden dedim bak ilk sen koy hit yaparsın youtube da :queen: bilmiyordum çğrendim ilerde de bir şekilde tecrube ederiz en azından teorik bilgiyi aldık.

Hocam motorumu ilk aldığım zamanlar Castrol Chain Cleaner denilen temizleme spreyi ile zincirimi temizleyim dedim.
Sıkıyorum zincire, iyi güzel simsiyah pislik akıtıyor aşağıdan ama zincir temizlenmeden sprey bitti. 20 TL sanki havaya uçtu gitti. O yüzden bence zincir temizliği gazyağı ile yapılmalı hem ekonomik hemde tertemiz yapıyor.

Balatalar konusunda mutlaka temizler etkisi vardır ama söküp zımparalamak kadar etkili olacağını zannetmiyorum. Çünkü WD40 ile yağlanan balata bir miktar yağı içine çekmiş olabilir (olasılık).

Benim için şahsen ön fren hayati öneme sahip çok sık kullanırım. Böyle bir wd40 sıkılmış bir balatayı kullanmam ve değiştiririm.

Yarın bir gün benim acil fren yapmam gereken bir durumda aşınmış balatanın altındaki yağlı kısımdan dolayı %10 dahi fren performansım kaybolsa kazaya sebebiyet verebilir.

Mücahit bak ne diyecem (garanti çözüm) balatamız zaten ucuz (3,50 TL), temizleme spreyini falan boşver al yeni bi balata tak. Bir daha sök tak, balatam bitti vs. uğraşmazsın :mrgreen:

http://www.rialli.com/ara/2943__rialli-on-fren-disk-balatasi-atl-ms3647/

Gözünü seveyim ucuz yedek parçanın :queen:

Boş Sormayız AydoğanX aradım taradım yoktu o yüzden dedim bak ilk sen koy hit yaparsın youtube da :queen: bilmiyordum çğrendim ilerde de bir şekilde tecrube ederiz en azından teorik bilgiyi aldık.

bu işler basit işler ama eline anahtar yapıp ufak sorunlar çıkınca sende kendine güvenmezsin artık canında sıkılır:)kendimden biliyorum:)

ahh ahh bizim zamanımızda böle forumlar yoktu:mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:56 ----------

Hocam motorumu ilk aldığım zamanlar Castrol Chain Cleaner denilen temizleme spreyi ile zincirimi temizleyim dedim.
Sıkıyorum zincire, iyi güzel simsiyah pislik akıtıyor aşağıdan ama zincir temizlenmeden sprey bitti. 20 TL sanki havaya uçtu gitti. O yüzden bence zincir temizliği gazyağı ile yapılmalı hem ekonomik hemde tertemiz yapıyor.

Balatalar konusunda mutlaka temizler etkisi vardır ama söküp zımparalamak kadar etkili olacağını zannetmiyorum. Çünkü WD40 ile yağlanan balata bir miktar yağı içine çekmiş olabilir (olasılık).

Benim için şahsen ön fren hayati öneme sahip çok sık kullanırım. Böyle bir wd40 sıkılmış bir balatayı kullanmam ve değiştiririm.

Yarın bir gün benim acil fren yapmam gereken bir durumda aşınmış balatanın altındaki yağlı kısımdan dolayı %10 dahi fren performansım kaybolsa kazaya sebebiyet verebilir.

Mücahit bak ne diyecem (garanti çözüm) balatamız zaten ucuz (3,50 TL), temizleme spreyini falan boşver al yeni bi balata tak. Bir daha sök tak, balatam bitti vs. uğraşmazsın :mrgreen:

buda geldi aklıma...ama temizlersem sorun gider diye düşündüm ama sen balata çekmiştir içine diye balata içine çekmişmidir ki wd40'ı?

yaw balata sirkecide 5 tl:)hem ucuz parcanın gözünü hemde istanbulda olmanın:)

balata içine çekmişmidir ki wd40'ı?

Valla aslında böyle bişey olabilirmi emin değilim Mücahit, belkide imkansızdır. :)
Ama eğer teknik olarak balatanın içine WD40 çekmesi imkansız olsa bile
sadece aklıma takılması yönünden benim balatayı değiştirmem için yeterli bir sebep olurdu.
Sonuçta durmak için en çok kullandığımız fren
(Standart duruşlarda yani en verimli fren performansı için Ön frenin %70, arka frenin %30 sıkılması lazımdır.)

Biraz kıl bir adamım.:pr:

Valla aslında böyle bişey olabilirmi emin değilim Mücahit, belkide imkansızdır. :)
Ama eğer teknik olarak balatanın içine WD40 çekmesi imkansız olsa bile
sadece aklıma takılması yönünden benim balatayı değiştirmem için yeterli bir sebep olurdu.
Sonuçta durmak için en çok kullandığımız fren
(Standart duruşlarda yani en verimli fren performansı için Ön frenin %70, arka frenin %30 sıkılması lazımdır.)

Biraz kıl bir adamım.:pr:

benim kullanma sitilimde tuhaf galina buda neden oluyor bilmiyorum arka freni kitlemiyecek seviyede sıakrım motoru yavaşlatırım ve ön frene iki parmağımla okşar gibi dokunurum zaten durmamı sağlar:cat:ama şimdi bütün parmaklarımla sıkınca son seviyede diski kitliyo...bi denicem bakalım temizleme işi olcakmı aslında temizlemek için 10 tl verceğime 5 tl balata allah allah:queen:

birşey daha ekliyimde yanlış anlaşılmasn mesela servis bana sen ön freni az kullanıyosun dedi aslında cok kulalnıyorum ama arka ile yavaşlatıp sonra ön freni kullandığım için on balata fazla aşınmıyor...

Ama gerçekten WÜRTH bir denemenizi tavsiye ederim,bu konuda gerçekten iddialıyım,yağı resmen kusturuyo...

Zinciri temizlerken diş fırçası ile içten WÜRTH yardımıyla kısık bir şekilde sıkarak sonuna kadar püskürtmene gerek yok,çok ince cılız bir şekilde sık ve fırçala ardından bez yardımıyla kurula ve tekrar WÜRTH sık busefer fırçalama tekerleği çevirerek spreyi sık,10dk. bekle,ardından kurula.

Sonuç: Bembeyaz zincir ve tertemiz ardından yağla...

Buarada gazyağınada karşı değilim onuda söyleyim:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar