Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

jr.

ismail bugünkü gezide er 6 denemişsin diye duydum. seni de kaybettik sayabiliriz :mrgreen:

bütün gün gezdim ibre oynamadı ne güzel motorumuz var ya.

bu arada bakımdan sonra 70 km civarı hızda titreşim hissetmeye başladım. acep ne iştir?

ismail bugünkü gezide er 6 denemişsin diye duydum. seni de kaybettik sayabiliriz :mrgreen:

bu arada bakımdan sonra 70 km civarı hızda titreşim hissetmeye başladım. acep ne iştir?

ismailin niyeti bozması yakındır dikkat edin bakarak olun :D

ismailin niyeti bozması yakındır dikkat edin bakarak olun :D

Sağolsun Fatihhoca verdi motoru (ER6N) kızılcahamamın yukarısına doğru bi çıkıp geldim. Toplasan 1 km. ancak sürebilmişimdir. Fakat aletteki hırçınlık dehşet, 2.viteste gazı çekince insanı neredeyse üzerinden atacak kadar seri bir alet.

Hem yakıt açısından hemde serilik açısından çok güzel bir motor, maddiyatı ayarlayabilsem bugün alırım ER6'yı ama şimdilik durumlar müsait değil :pale:

CBF150'nin tadını çıkarmaya bakıyorum. ER6'yı deneyince CBF150'den soğuyacağımı zannetmiştim ama henüz öyle bir belirti yok :) Umarım olmaz.

jr.

zaten az kaldı atıyormuş üzerinden. benden kaçmaz birşey.

sakın şöyle basmalık asfaltta kullanma ismail. moralin bozulur iyice.

zaten er6 olan her fotoda motorun bir yerini inceliyorsun :mrgreen:

jr. der ki: "her motosiklet güzeldir." büyük adammış valla :)

ilk defa bir geziye gelemedim. umarım bensiz de makara olmuştur :p

metehan abinin bulduğu parçacıdaki yan karenajların birşeyi uymuyo demişlerdi. hatırlayan var mı? vida mıydı, vida yeri miydi birşeydi.

zaten az kaldı atıyormuş üzerinden. benden kaçmaz birşey.

sakın şöyle basmalık asfaltta kullanma ismail. moralin bozulur iyice.

zaten er6 olan her fotoda motorun bir yerini inceliyorsun :mrgreen:

jr. der ki: "her motosiklet güzeldir." büyük adammış valla :)

ilk defa bir geziye gelemedim. umarım bensiz de makara olmuştur :p

metehan abinin bulduğu parçacıdaki yan karenajların birşeyi uymuyo demişlerdi. hatırlayan var mı? vida mıydı, vida yeri miydi birşeydi.

usta şimdi bu grenaj konusuna tecrubemle aydınlık getiriyim:mrgreen::p

benim çamurluk kırıldı gittim ordan aldım aynı tukkandan ve eski motorumda parca aldığımda bu vıda yerleri oturmadığı için deneye deneye aldım:)iki çamurluk aldım elime adamdan tekinde sol alt taraftakı vıda uymadı birisinde uydu:wiinkk:

yani ne alırsanız alın tukkanlardan ınce detaylara dikkat ederek alırsanız ii olur...serviste zaten takıp veriyolar...

birde jr sana atıf olarak:)

müco derki; Her motor güzeldir,Kendi motorun hepsinden güzeldir....:mrgreen:

Arkadaşlar 2.300 de 1 aylık motorum, yağ koyma kapağındna terleme denilen olay yapmış normalmi 95 105 arası gidiyorum çevre yolu vsde uzun yol da yaptı sürekli bu hızlarda rodajdan sonra sıkıştırmayamı giriyo bu olay? az bir terleme kapağın girişinde az yağ mevcut

Birde orjinal arka çanta demiri var 3 kg demiş maksimum çatlatan vs var mı aranızda örn 10 kg yük koyup çantaya??

Arkadaşlar 2.300 de 1 aylık motorum, yağ koyma kapağındna terleme denilen olay yapmış normalmi 95 105 arası gidiyorum çevre yolu vsde uzun yol da yaptı sürekli bu hızlarda rodajdan sonra sıkıştırmayamı giriyo bu olay? az bir terleme kapağın girişinde az yağ mevcut

Birde orjinal arka çanta demiri var 3 kg demiş maksimum çatlatan vs var mı aranızda örn 10 kg yük koyup çantaya??

Arka demirde topcase var bu cumartesi 25lt saksı gübresi koydumsorun olmadı :queen:

usta sen açıp kaparken orayı yağ yapmış olmıyasın orda terleme nasl olur ki?başkasıda açmış olabilir!

o arka demir 3.kg yazıyo evet!ama bende kappa 46 çanta var içinde 20-25 kg taşıdım çatlamadı genelde de ağır şeyelr koyarım sorun yok...10-15 kg ile çatlıyacak ta bişey değil ben güveniyorum yani.ama o ağırlıkla bir kazada yada düşme ne bilyim aksi bi olayda nolur bilmem..normal kullanımda sıkıntın olmasın...

taşıma kapasitesi 3.kg diyo ama zaten oraya taktığım canta 4 kg:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:09 ----------

Arka demirde topcase var bu cumartesi 25lt saksı gübresi koydumsorun olmadı :queen:

bak benim gibi yapanlar çokmuş:)

bak benim gibi yapanlar çokmuş:)

Sen pazar alışverişinde annem ne bulduysa koydu dediğinden cesaretle bende koydum. klavuzu karga olanın ... yok yok körle yatan şaşı kalkar mıydı öyle oluyor işte :queen: ama sorun olmuyor doldurun catlarsa yeni topcase demiri takarsınız oda 6kg tartarmış ama oyle dediler honda bayiğinde.

Sen pazar alışverişinde annem ne bulduysa koydu dediğinden cesaretle bende koydum. klavuzu karga olanın ... yok yok körle yatan şaşı kalkar mıydı öyle oluyor işte :queen: ama sorun olmuyor doldurun catlarsa yeni topcase demiri takarsınız oda 6kg tartarmış ama oyle dediler honda bayiğinde.

takıl bana haytını yaşada olur:mrgreen:ben denedim abi hatta ufak çoçuk için oraya bi koltuk bile düşünmedim değil:mrgreen:

o arka demire 6 kilo taşır dediyseler bi 40-50 kg de o taşır heralde:queen:

ilk defa yeni mesajlara tıkladığımda bu başlığı göremedim :D

ne oldu millet uyuyamıkaldınız :D

usta sen açıp kaparken orayı yağ yapmış olmıyasın orda terleme nasl olur ki?başkasıda açmış olabilir!

o arka demir 3.kg yazıyo evet!ama bende kappa 46 çanta var içinde 20-25 kg taşıdım çatlamadı genelde de ağır şeyelr koyarım sorun yok...10-15 kg ile çatlıyacak ta bişey değil ben güveniyorum yani.ama o ağırlıkla bir kazada yada düşme ne bilyim aksi bi olayda nolur bilmem..normal kullanımda sıkıntın olmasın...

100 110 gidildiğinde kmlerce motor zorlanıyo ordan terleme ondan yapmıştır diye zannediyorum kt125tede öle yapıyodu

Arkadaşlar bildiğiniz gibi fren hidrolik sıvıları ortalama her yıl yada 2 yılda bir yenisiyle değiştirilmesi gerekiyor. (DOT4 fren hidrolik yağı ile)

Fren performansının etkilenmemesi için bu tavsiye ediliyor.
Sorum şudur, yetkili servislerde bakımlarını devam ettiren arkadaşlar, şu ana kadar servisiniz bu hidrolik sıvısını yeniledi mi?

Önemli NOT : Hidrolik yağının çok güçlü boya çözücü özelliği varmış. Çalışırken dikkatli olmak lazım

Yabancı bir sitede bazı resimler buldum fikir edinebilmemiz açısından:
01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

Bugün müco yok ondandır:mrgreen:

walla bende bakyıorum öle dedim ne kadar sürcek sessizlik:)zatesitede bi cbf topiği var bide gezi topicleri başka birşeye bakmyıorum yada sağda solda cbfi övüyorum:mrgreen:

aydoğanx;paylaşım için teşekkürler,benimde kafama çok takılan konulardan bitanesi bunun kontrolunu nasıl yapıcaz orda su hep duruyor:)ve büyük ihtimal servislerde ona dikkat etmiyodur...2007 model olanlar bugune kadar bakımda değiştimi acaba?

birde ya şu ön diske wd49 sıktım gıcırdama geçsin diye şimdi firen sanki abs oldu ilk başta tutmuyo sonra tutar gibi yapıyo sonra hiç tutumuyo:)ne yapabilirim gidip yağ temizleyicimi almam lazım yoksa zincirleri gaz yağıyla temizliyoruz orayıda gaz yağıyla silsem halledermiyim...

Ben daha önceki motorlarımdada ''biraz fazla titizimdir'' her 2.000 km de yağ/buji/hava filitresi/firen hidroliği/arka firen/motor takozu...Değişmesi gerekeni değiştiririm,temizlenmesi gerekenide temizlerim...

Biliyorum kendime işkence yapmaktayım,ama bende böyle kendimi huzurlu hisediyorum...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:59 ----------

walla bende bakyıorum öle dedim ne kadar sürcek sessizlik:)zatesitede bi cbf topiği var bide gezi topicleri başka birşeye bakmyıorum yada sağda solda cbfi övüyorum:mrgreen:

aydoğanx;paylaşım için teşekkürler,benimde kafama çok takılan konulardan bitanesi bunun kontrolunu nasıl yapıcaz orda su hep duruyor:)ve büyük ihtimal servislerde ona dikkat etmiyodur...2007 model olanlar bugune kadar bakımda değiştimi acaba?

birde ya şu ön diske wd49 sıktım gıcırdama geçsin diye şimdi firen sanki abs oldu ilk başta tutmuyo sonra tutar gibi yapıyo sonra hiç tutumuyo:)ne yapabilirim gidip yağ temizleyicimi almam lazım yoksa zincirleri gaz yağıyla temizliyoruz orayıda gaz yağıyla silsem halledermiyim...

Müco disk için yanlış yapmışsın...WÜRTH kullanıcaktın,WD paslanmayı önler,zemini kayganlaştırır...

WÜRTH yağı söker atar hatta zincir temizliğinde en kaliteli sprey diyebilirim ''ben kullanıyorum''

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar