Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

2007 model cbf 150 16.000km 2.700tl sorunsuz bakımlı değişenleri (arka lastik/yağ/yağ filtresi/buji) sizce nasıl edermi bu fiyat?

Yukarıdaki yazıyı görünce bilgi vermek istedim.

Birçok satıcı rutin değişebilecekler listesini 'değişti' diye verirler
ama bizim motorda yağ filtresi yok.

Yağ süzgeci var :) Hani bildiğiniz tel süzgeç. (Çay süzgeci gibi) .
Öyle yağ değişimlerinde değişebilecek kadar kolay bir yerde değil.
motorun sağ kapağını komple sökünce, debriyaj balatalarının olduğu kısmın altında kalıyor.
İnce tellerden oluşan bir süzgeç.

Bir ara Birol usta söküp temizlemişti,
resimlerinide atmıştı ama kim bulacak şimdi :)

Neyse biraz geçmişe gidiyim, "Birol78" ustamızın çektiği resimleri bulabilirsem eklerim buraya.

Merhabalar :)

Ne zamandır uğrayamıyordum. Keyifler yolundadır umarım.

6000 km'yi devirdik sayılır :) Bakıma götüreceğim en kısa sürede. Ondan sonrada satılığa çıkartacağım. 6000 km çok güzel geçti. Çok güzel anılarım oldu. CBF 150'den çok memnun kaldım :) İyiki tercih etmişim.

Çorluya bakıma giderken fotoğraf çekebilirsem eklemeye çalışırım.

Buldum resimleri, buyrun...

birol' Alıntı:
eğer ki elinden gelirsa böyle şeyler,bu resimler yardımcı olur sanırım..
Ben 8000 km bakımda söktüğümde yağ filitresinin halini görüyorsun..
cimg0907um9.jpg

cimg0908yf1.jpg

cimg0909vz1.jpg

cimg0910ji6.jpg

cimg0912it4.jpg

cimg0913ah9.jpg

cimg0914tj8.jpg

cimg0915cm6.jpg

cimg0916tg8.jpg

cimg0917zp8.jpg

cimg0918ej6.jpg

cimg0919vq2.jpg

cimg0920hn5.jpg

cimg0921la8.jpg

cimg0922aq0.jpg

cimg0923hk9.jpg

cimg0924wc1.jpg

cimg0925ws0.jpg

cimg0926gl1.jpg

cimg0927fa1.jpg

cimg0931xk2.jpg

cimg0932qq6.jpg

cimg0933ey6.jpg

cimg0934if7.jpg

cimg0935cl1.jpg

cimg0936kj0.jpg

cimg0938ju6.jpg

cimg0939vg6.jpg

cimg0940og8.jpg

cimg0941wl0.jpg

cimg0942qy7.jpg

cimg0943av8.jpg

cimg0944ji5.jpg

cimg0945ey0.jpg

cimg0947pn8.jpg

cimg0948ga3.jpg

cimg0949cy5.jpg

cimg0950wz8.jpg

cimg0951ql1.jpg

cimg0952ih8.jpg

cimg0957ck6.jpg

cimg0958ie5.jpg

Birol kardeşime tekrardan teşekkür ediyorum bu paylaşım için.

Kuzenler 250cc'ye terfi ettiler ama CBF150'ye ve bu topiğe yaptıkları katkı unutulmaz :rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:05 PM ----------

Merhabalar :)

Ne zamandır uğrayamıyordum. Keyifler yolundadır umarım.

6000 km'yi devirdik sayılır :) Bakıma götüreceğim en kısa sürede. Ondan sonrada satılığa çıkartacağım. 6000 km çok güzel geçti. Çok güzel anılarım oldu. CBF 150'den çok memnun kaldım :) İyiki tercih etmişim.

Çorluya bakıma giderken fotoğraf çekebilirsem eklemeye çalışırım.

Hayırdır niye satıyorsun Muratcan?
Bildiğim kadarıyla Ekim 2008'de sıfır almıştın. Hatta aynı zamanda almıştık :)
CC büyütme sevdasınamı kapıldın yoksa ?

Yok ya yıkamıyorum, siliyorum, zincir temizliği yaptım, cila çektim. cam sil kullanıyorum. Lastiklere lastik koruyucu ve parlatıcı uyguluyorum, tabanlarına değil bu arada, yanak kısımlarına, lastikler zivit gibi parlıyor :) Cam gibi oldu şerefsiz, keşkem foto çekseydim ama aklıma gelmedi. Zati bayadır temizlememiştim, yağmura yakalanmamış olsamda baya kirliydi. Yağmurda kullanmıyorum aslında, hep hava açıkken yola çıkmış yağmur yamamasını dilemiş ve yağmura yolda yakalanmışımdır :) Yani hesapta olmayan bi şekilde, Motoru çamurlu bırakmayı yüreğim kaldırmıyo nedense :) Lastik hava basınçlarında bi gram inmemiş, duroları misal 10 günde bir kontrol ettiğimi düşünürsek hep 5-6 bar indirğini görüyordum. Ne danririk lastikmiş yarab. Nasıl 19 bin km gezmişim kendime şaşıyorum. Mesela çin malı kullanan japon kalitesinden bi haberdir ve kulalndığı çinliyi hep savunur ya, çünki daha iyisi olabileceğini bilmez. Bizimkide bu misal :) Mercedese hiç binmemiş birisinin (Aman ya, o da araba buda araba, ne farkı olabilir ki) demesi gibi) Bi binde, ondan sonra konuşalım :)

Bide bişey keşfettim, seleniz kilitli kaldı ve anahtarı kaybetiniz diyelim, arka plakalığın olduğu yerden uzun bi tornavida yardımıyla sele kilidi açılabiliyor, bi ara fotolarla açıklıyıcam. Gerçi anahtar kayıpken seleyi açmak ne işe yarar buda tartışılır :)

kanka çok takma bu kadar bak beni dinle...ben psikopata bağlamıştım temizlik hususunda...sonu yok...tamam ömrüne ömür katmak isteyebilirsin ama bir an gelecek salacan kendini...amann diyeceksin...unutmaki o mekanik bir şey...pis kaldığında ağlamayacak...en zor şartlarda çalışmak için tasarlandı...bence olay zor ulaşınca bazı şeylere değeri katlanıyor...

korkutcum feyzırım olsa inan o pimpirikli kezban profilime geri dönerdim...ama şu an kapı önünde yatıyor makina sadece bir brandası var ve leş gibi...

öyle olması lazım zaten commuter motora cok yüz vermeyeceksın....Marka model önemli degil:):mrgreen:Benimkide çamur içinde zinciri sık sık yaglarım kısın o kadar yıkamam:cat:

ethemde biraz çapırcı ruhu var sanki...çapırcılarda motorlarını adeta yalayarak temizler..nikelaj parlatma falan sanırlarki ayna gibi yolda kullanacaklar o nikelajları...sedat ve benden geçmiş artık...

bu arada bu okuyanların çoğu 3-5 ay sonra aramıza cbf 150 alarak katılacak adaylar...şu son 1-2 günde katılan yeni arkadaşlarda bundan 5-6 ay önce burayı okuyorlardı...

Konuyu Toplam 13 Üye okuyor. (5 Kayıtlı üye ve 8 Misafir)
mete_han, jr., Rebornx4, MRYLDZ, ellvis_78

Son düzenleme:
ben de ilk zamanlar motora her binişimden önce 5-10 dakkalığına motorumu temizlerdim, pırıl pırıl yapardım (olduğu kadar). ama sonra metehan abi'nin dediği gibi saldım, artık çok önemsemiyorum temizliği. hele bi kış geçsin, o zaman temizlik sezonunu tekrar açarım heralde :p

bence motor temziliğine ara verenler bu hususta pişmiş olmuş gibi geliyor bana...rafadan yumurta gibin...:mrgreen:

kanka senin şu Belgrad gezin noldu...

abi vatandaşlığım onaylandı ama oraya gidip son işleri halletmem gerekiyo. mesela ikametgâhımı belgrad'da göstermem lazımmış, bunun için de en az 10-15 gün gerekiyo tüm işleri halledebilmek için. şimdi okul olduğu için elim kolum bağlı ama ara tatilde veya en kötü ihtimalle önümüzdeki yaz otobüsle gidip, işleri halledip, sırp pasaportumu ve nüfus cüzdanımı alıp, gezime sırp vatandaşı olarak çıkmayı düşünüyorum. daha kolay olur en azından :cat:

şu an diil ama işlemleri halledip elime pasaportu ve nüfus cüzdanımı aldıktan sonra ocak 2010'da AB vatandaşı oluyorum inşallah metehan abi :)

Ocak 2010 mu...yahu ne kaldı şunun şurasında...Yeni Dünya konjonktüründe AB vatandaşı olmanın dayanılmaz cazibesi var...teorime göre Asya ve Amerika Kıtası yavaş yavaş Afrikalaşacak...Avrupa kendi içinde zenginleşip diğer ulus ve kıtalara karşı savaşıp Dünyaya hükmedecek...

Arapların petrolü bitmesiyle Amerikanın sonu gelecek...Katolik Hristiyan...Yahudi ve Müslümanlar 200 yıl sonra yok olacak...Dünyada yaşayan nesiller Protestanlar ve Avrupa olacak...tüm protestanlar Avrupaya yerleşecek...Kutsal Topraklar oralar olacak...Türkiyede Ergenekon yazılıp çizilmeye devam edecek...ve bu ülke silah alımına devam edecek...silah üretmeyecek sadece alacak...

Hey dostum bu mesajı ilerleyen yıllarda torunlarınla okuma fırsatın olursa bir köşeye not al...2050 de tekrar görüşelim...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:50 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:20 AM ----------

ayna sorunu yaşayan arkadaşlar burayı inceleyebilir...serviste tanesi 40 liramıydı neydi yav...

http://www.motoliz.com/index.php?p=list&stokta_varmi=&kgos=0&k_id=1533&bas=20&m_id=&srt=

Ocak 2010 mu...yahu ne kaldı şunun şurasında...Yeni Dünya konjonktüründe AB vatandaşı olmanın dayanılmaz cazibesi var...teorime göre Asya ve Amerika Kıtası yavaş yavaş Afrikalaşacak...Avrupa kendi içinde zenginleşip diğer ulus ve kıtalara karşı savaşıp Dünyaya hükmedecek...

Arapların petrolü bitmesiyle Amerikanın sonu gelecek...Katolik Hristiyan...Yahudi ve Müslümanlar 200 yıl sonra yok olacak...Dünyada yaşayan nesiller Protestanlar ve Avrupa olacak...tüm protestanlar Avrupaya yerleşecek...Kutsal Topraklar oralar olacak...Türkiyede Ergenekon yazılıp çizilmeye devam edecek...ve bu ülke silah alımına devam edecek...silah üretmeyecek sadece alacak...

Hey dostum bu mesajı ilerleyen yıllarda torunlarınla okuma fırsatın olursa bir köşeye not al...2050 de tekrar görüşelim...

hayırlısı, ne diyim metehan abi :cherry:

bu arada cidden, bence sen yanlış kariyer yapmışsın metehan abi :p

şu aynaya ne dersiniz...

6 lira diyor...ben aynaları değiştirebilirim beyler...kendi omzumdan kolumdan başka bişey göremiyorum...

http://www.motoliz.com/index.php?p=show&pid=8135&k_id=1533&kn=Yedek+Par%E7alar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:12 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:04 AM ----------

hayırlısı, ne diyim metehan abi :cherry:

bu arada cidden, bence sen yanlış kariyer yapmışsın metehan abi :p

canım kardeşim...FMV Kolejinde güvenlik görevlsliyken Işık Üniversitesinde o dönem öğretim üyesi olan Uluslararası Strateji Uzmanı sahil güvenlikci komutanım Yaşar Hocamla Ortadoğunun durumunu ayaküstü konuşurduk...:p

o doçentti ben bekçi...:p

http://yasaronay.com/ozgecmis/

sende Lostu izleseydin taşları yerine koymaya çalışsaydın neden bu forumda olduğumu misyonumu anlardın...:p

bazı şeyleri görmek için Medyum Hötoro veya doçentlik ünvanına gerek yok...

filmin sonu şu...hepimizz öleceğizzz...:queen:

şu aynaya ne dersiniz...

6 lira diyor...ben aynaları değiştirebilirim beyler...kendi omzumdan kolumdan başka bişey göremiyorum...

http://www.motoliz.com/index.php?p=show&pid=8135&k_id=1533&kn=Yedek+Par%E7alar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:12 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:04 AM ----------

canım kardeşim...FMV Kolejinde güvenlik görevlsliyken Işık Üniversitesinde o dönem öğretim üyesi olan Uluslararası Strateji Uzmanı sahil güvenlikci komutanım Yaşar Hocamla Ortadoğunun durumunu ayaküstü konuşurduk...:p

o doçentti ben bekçi...:p

http://yasaronay.com/ozgecmis/

sende Lostu izleseydin taşları yerine koymaya çalışsaydın neden bu forumda olduğumu misyonumu anlardın...:p

bazı şeyleri görmek için Medyum Hötoro veya doçentlik ünvanına gerek yok...

filmin sonu şu...hepimizz öleceğizzz...:queen:

:cherry::cherry::cherry::cherry:

o Allah'ın emri zaten abi :p

ethemde biraz çapırcı ruhu var sanki...çapırcılarda motorlarını adeta yalayarak temizler..nikelaj parlatma falan sanırlarki ayna gibi yolda kullanacaklar o nikelajları...sedat ve benden geçmiş artık...

bu arada bu okuyanların çoğu 3-5 ay sonra aramıza cbf 150 alarak katılacak adaylar...şu son 1-2 günde katılan yeni arkadaşlarda bundan 5-6 ay önce burayı okuyorlardı...

Konuyu Toplam 13 Üye okuyor. (5 Kayıtlı üye ve 8 Misafir)
mete_han, jr., Rebornx4, MRYLDZ, ellvis_78

Vallahi metehan abi motoru sizin sayenizde aldım diyebilirim. Bu cuma teslim aldım bugün 110 kmde rodajıda iyi yapıyorum 60-70 geçmiyorum :cherry: . Vallahi bırakın cc büyültmeyi böyle bir motordan sonra 151cc bir motor bile almam. Dediğiniz kadar varmış doğrusu :)

Not: Bu arada amma dikkatliymişssin he nereden görmüşssün benim okuduğumu :)

Son düzenleme:
Vallahi metehan abi motoru sizin sayenizde aldım diyebilirim. Bu cuma teslim aldım bugün 110 kmde rodajıda iyi yapıyorum 60-70 geçmiyorum :cherry: . Vallahi bırakın cc büyültmeyi böyle bir motordan sonra 151cc bir motor bile almam. Dediğiniz kadar varmış doğrusu :)

Not: Bu arada amma dikkatliymişssin he nereden görmüşssün benim okuduğumu :)

bu konu başlığında ilk defa gördüğün nikler olduğunda biliyorumki cbf 150 için araştırmalar gözlemler yapılıyor...ben üye olduğumda bu motor piyasada yoktu ybr 125 vardı...o açıdan şanslısınız...yani almayı düşündüğünüz bişeyi birileri kullanım tecrübe etmiş ve siz bunlara göre karar verebiliyorsunuz...biz aldık kendimizde denedik hayatın içinde...bunu paylaşmayanda var tabi...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar