Selam arkadaşlar, aranıza katılmak üzere olan birisiyim ben de.. Öncelikle boyum 166 ve kilom 65 civarında, dolayısıyla trafikte dur kalk durumunda sıkıntı yaşar mıyım? CBF 150 ye rahat hakim olabilir miyim? ilk motorum olacağı için bir çok konuda tedirginlik yaşıyorum haliyle. bir de CBF 150 mi 250 mi? Motoplus ta konuştuğum arkadaşlar 150 ile ataklık gereken yerlerde performans alınmadığından bahsettiler. Açıkcası maliyet altına pek girebilecek gibi de değilim.. CBF 150 her haliyle pozitif görünüyor.. Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.. Kazasız belasız günler dilerim.. Selamlar..
cbf 150 her anlamda seni tatmin eder. Ayrıca 65 kilosun, ben 80 kiloyken bile kalkışlarda vs gayet atak olabiliyorum. 250 lik artık üretilmiyor piyasada yok. ikinci elini bulabilirsin anca. Oda 5000 ytl den aşağısına temiz bişey bulman zor. Ayrıca 250 liliğin yedek parça ve periyodik bakım masrafları 150 liğe göre oldukça pahalı. bukadar parayı 250 liliğe vereceğine ikinci el çok temiz, az km li ful aksesuarlı bi cbf 150 yi, 2800-3200 tl aralığında bulabileceğini düşünüyorum.
yalnız boyun 166. cbf 150 ye bindiğinde ayaklarının uçları değebilir.. Bunu bi denersin.
Şu da var, ben arkamda 90 kg bi adam aldığımda bile ortalama 80-90 km hızla uzun yol yapabiliyorum ve beni tatmin ediyor. Şartlar gerektirdiğinde 100-105 km/h ada çıkabiliyorum. Buda bana yetiyor ve bu şekilde motoru sıkıştırmadan kullanım mümkün olabiliyor. Motosiklet üzerinde uzun vadede kendini, artçını riske sokmıyacak, motoru sıkıştırmayacak bir hız tespit et ve bu hız aralığında güvenli bi şekilde kullan. Hızlı sürüşü alışkanlık haline getirirsen seyir anında karşılaşabileceğin risklerden kurtulma ihtimalinde o denli azalır. Ortalama seyir hızım iki yolculu sürüşlerde 80-90 km/h. tek iken 90-100 km/h aralığında ve güvenle kullanıyorum. Cbf 150 ile bu yapılabiliyor. cbf 250 ile bu hızları en az 20-30 km/h arttırman mümkün olur. Ben gerek duymuyorum. Sen istiyorsan ve kullanım maliyetlerini de göz önüne alabiliyorsan cbf 250
tercih edebilirsin. Bi kaç örnek cbf nin ön gösterge paneli 1000 tl bizimki 200 tl. Ekzantrik zinciri 210 tl, bizimki 100 tl nin altında olması lazım. Cbf 250 nin sadece arka lastiğine ödediğin parayla bizim ön arka dış lastiği değiştirebiliyorsun. Ve böyle devam edip gidiyor.. Karar senin elbette.