arkadaşlar motoru incelemeye gittiğimde boyutu beklediğimden büyük geldi. bir motoru resimden tanıyamıyorsunuz fakat üstüne oturduğunuzda ve kullandığınızda çok farklı geliyor insana.
bence tipi sınıfına göre ki bana göre commuter değil ufak enduro turing. honda bayisi de aynen cbf600 ün kardeşi sanki dedi.
tipi görünüşü göreceli bir kavram benim hoşuma gitti. motorun 150cc oluşuna bakarsanız boyutları büyük bile. zaten boyutları cbf250 den daha büyük.
arkadaşların dediği gibi siyahını çok sevdim. bordo rengi (kırmızı değil) de çok şık duruyor. honda bayisinin ilk sözleri parça fiyatları hakkında oldu. motordan çok gelecek olduğu için parça stokları şimdiden başlar.
cbf150 nin parçaları cbf250 ve cbr125 e göre neredeyse 10 kat daha ucuz. belki cbr1000rr a binen kişi pek takmaz ama parça fiyatları yakıt tüketimi... kısacası motorun masrafları çok önemli benim için.
150cc ye göre gücü az diyenler bence beygir ve tork olayına baksın derim. beygiri normal fakat torku 150cc ye göre güzel.
13 lt yakıt kapasitesine bakılırsa bu motorun 600-650km yi bir depoyla gidebileceği görülür. (tabi kullanıcıya göre değişebilir)
eğer bir depoyla gerçekten 600km civarı giderse menzili gerçekten çok yüksek.
ekzozunu sevmeyenler var. tipinden çok işlevsellik ön plana çıkmış. parlak kısım ekzoz koruması. bence önemli.
sevmediğim yönleri de devir saatinin olmayışı ve arka frenin kampana olması. aslında cbf250 nin de kampana olduğunu düşünürsek hiç de şaşırmadım.
her motorun farklı kullanıcılara göre eksi ve artı yönleri vardır. fakat genel olarak fiyat-kalite oranı bana süper geldi. 150cc çin malı cruiserler 2500ytl den fazla.
merak ettikleriniz varsa bayiye sorabilir ya da yakından birebir inceleyebilirim. ben de almayı düşünüyorum. aslında cbf250 2.el arıyordum. fakat 2.el neresinde ne olduğunu bilmediğiniz bir motoru en az 5000 ytl ye almaktansa sıfır alırım rahat ederim. geçenlerde bir twister bulduk dışı çok temizdi fakat krankında çatlak olduğunu ustaya gösterince anladık. ya usta görmeseydi ne olacaktı???
fiyat dengelemesine birkaç örnek verirsek bu fiyata bu motoru alan pişman olmayacaktır. (farklı tip motorlarla beraber yazalım)
honda cbf250 7920 ytl
honda cbr125 5150 ytl
keeway Superlight 150 4099 ytl
yamaha ybr125 3299ytl
farklı motorlar olabilir fakat almayı düşünenlerin aklından geçen motorlar bunlar.