Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

motor 11550 kmde yarın öğlenden sonra servise gidip 12bin bakımını yaptırıcam.
daha önce yaptıran arkadaşlar veya bilgisi olan var mı ne kadar tutacak bu bakım?

geçen gün yolda bi chopper gördüm. genelde manevra kabiliyeti yok derler vs ama adam yılan gibi gidiyodu yolda.
benim acaba dediğim yerden adam yardır yardır gidiyodu.

motoru araştırdım suzuki intruder 1500cc olması lazım.
kullanıcıda sanırım 50-60 yaşlarında.

sonra dedim bu adam benim yaşlarımda motora başlasa nerden baksanız 30-40 sene tecrübesi var.
ne zaman cc yükseltmek istesem o adam aklıma geliyo ve o motorla yaptıkları. daha erken olduğunu düşünüyorum :)

bide şöyle bi konu var bi yandan naked istiyorum sonra ss bakıyım diyorum bi bobber görüyorum olay budur diyorum. tünelden geçerken ss duyuyorum harika, cafenin önünde rolantide çalışan bi harley duyuyorum kendimden geçiyorum. napıcam bilmiyorum :)

21 mayısta izniğe gittim cbf ile. karamürsel-iznik yolundan gittim ve döndüm. karamürseli çıkana kadar yol dik ve virajlı. karaahmetliyi geçince yol daha düz ve keyifli. birde boyalıcaya inerken yol bayır aşağı ve virajlı. yolun geri kalan kısmı gayet keyifli idi. gidiş geliş olmasına rağmen trafik namına bişey yok. keyifli bir rota tavsiye ederim. yalnız izniğin içini perişan etmişler. heryeri kazmışlar. yollar anacadde fln toz toprak içinde. gidecek olan varsa dikkate alsın. içinde gezmek tozdan topraktan keyif vermiyor. 2 saat kadar gezdim çay içtim döndüm. gezilecek çok yer var. gidiş geliş 140 km civarı olmuş.

dünde yuvacık barajına çıktım. yol gayet iyi. heryer yemyeşil. havada çok güzeldi. michelin lastikler gerçekten çok farketti. motorun gidiş sesi bile değişiyor. konforu daha iyileşiyor.

315 kmde 8.2 lt benzin aldım. 100 kmde 2.6 lt ediyorki bence çok iyi rakam.

herkese keyifli sürüşler.

zaten geçişlerde sorun yok. yüükseltirken sıkıntı yok. ama mesela 4 te yada 5 te debriyaja basıp durdum diyelim. durduğum yerde motor çalışırken vites bazen düşmüyor. biraz debriyajdan çekip hareket ettirmem gerekiyor. yoksa vites yükseltme yada hareket halinde vites düşme hızına göreyse sıkıntı yok. şıkır şıkır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

birde yağı değiştikten sonra motorun sesi baya değişti. çok dişli sesi geliyordu. yağı değişince hemen ses azaldı ve çıkan yağ simsiyahtı. sanki 20000 gitmiş gibiydi. tam su gibiydi.

Merhaba sizdeki sıkıntı bendede var fakat bu tamamen kullanmakla alakalı..ben yavaşlarken vitesi küçülterek çözdüm sorunu..yani motor ve yağdan kaynaklanmıyor bana göre..

Kocaeli İl Temsilcisi
motor 11550 kmde yarın öğlenden sonra servise gidip 12bin bakımını yaptırıcam.
daha önce yaptıran arkadaşlar veya bilgisi olan var mı ne kadar tutacak bu bakım?

geçen gün yolda bi chopper gördüm. genelde manevra kabiliyeti yok derler vs ama adam yılan gibi gidiyodu yolda.
benim acaba dediğim yerden adam yardır yardır gidiyodu.

motoru araştırdım suzuki intruder 1500cc olması lazım.
kullanıcıda sanırım 50-60 yaşlarında.

sonra dedim bu adam benim yaşlarımda motora başlasa nerden baksanız 30-40 sene tecrübesi var.
ne zaman cc yükseltmek istesem o adam aklıma geliyo ve o motorla yaptıkları. daha erken olduğunu düşünüyorum :)

bide şöyle bi konu var bi yandan naked istiyorum sonra ss bakıyım diyorum bi bobber görüyorum olay budur diyorum. tünelden geçerken ss duyuyorum harika, cafenin önünde rolantide çalışan bi harley duyuyorum kendimden geçiyorum. napıcam bilmiyorum :)

250 cc'ye geçme vaktiniz gelmiş hocam :cherry:

Bende biraz daha kullandıktan sonra 250 cc birşeyler düşünüyorum ama 250 cc'de de fazla çeşit yok ne alacam bilmiyorum ... Muhtemelen inazuma falan alıcam herhalde :)

250 cc'ye geçme vaktiniz gelmiş hocam :cherry:

Bende biraz daha kullandıktan sonra 250 cc birşeyler düşünüyorum ama 250 cc'de de fazla çeşit yok ne alacam bilmiyorum ... Muhtemelen inazuma falan alıcam herhalde :)

hocam söylemene gerek yok zaten senin inazuma alacağın kesin:D:D

bu sezon cbf ile devam ama seneye bende 600cc sınıfına atlasam mı diyorum mt07 cbr650f z750 xj6 vs ama duygusal sebeplerden pek mümkün değil gibi duruyo :D:D

Kocaeli İl Temsilcisi
hocam söylemene gerek yok zaten senin inazuma alacağın kesin:D:D

bu sezon cbf ile devam ama seneye bende 600cc sınıfına atlasam mı diyorum mt07 cbr650f z750 xj6 vs ama duygusal sebeplerden pek mümkün değil gibi duruyo :D:D

Hocam 600 cc falan boşverin madem chopper seviyorsunuz şu videoyu mutlaka izleyin :) http://www.altinelbiseliadam.com/harley-davidson-883-iron/ Benim bile içim gitti motora :cherry:

İnazuma güzel motor evet ama fiyatı olması gerektiği yerde değil ne yazıkki bu yüzden bende karar veremiyorum :) Cbr desen 13 bin tl oldu daha da artacak . Geriye ktm falan kalıyor onunda burda servisi yok :) Bu yaz sezonu cbf ile iyice tecrübe yapıp daha sonra alıcam bende kısmetse :)

Hocam 600 cc falan boşverin madem chopper seviyorsunuz şu videoyu mutlaka izleyin :) http://www.altinelbiseliadam.com/harley-davidson-883-iron/ Benim bile içim gitti motora :cherry:

İnazuma güzel motor evet ama fiyatı olması gerektiği yerde değil ne yazıkki bu yüzden bende karar veremiyorum :) Cbr desen 13 bin tl oldu daha da artacak . Geriye ktm falan kalıyor onunda burda servisi yok :) Bu yaz sezonu cbf ile iyice tecrübe yapıp daha sonra alıcam bende kısmetse :)

hocam o motoru 0 alınıcak bi motor değil çünkü alınınca bitmiyo
sıfırı 36bin lira
ikinci elide 33 34 bin lira
2013 model 2-3bin km filan
ama adam 7 8 bin lira masraf yapmış
mantıklıda fiyatı aslında ama beni aşıyo.
gel gelelim gönlüm tabi ki harleyden yana ama bakalım zaman ne göstericek kredi ile filan bakıcaz.

250lik düşünmememim sebebide bu zaten adamlar 13bin liraya 250cc satıyo ve tek silindir
bazıları 2 silindir ama 250cc sonuçta 13 15 vermeye değmez.
keşke şuan 4 5 yıl öncesi fiyatları olsa :):)

Kocaeli İl Temsilcisi
hocam o motoru 0 alınıcak bi motor değil çünkü alınınca bitmiyo
sıfırı 36bin lira
ikinci elide 33 34 bin lira
2013 model 2-3bin km filan
ama adam 7 8 bin lira masraf yapmış
mantıklıda fiyatı aslında ama beni aşıyo.
gel gelelim gönlüm tabi ki harleyden yana ama bakalım zaman ne göstericek kredi ile filan bakıcaz.

250lik düşünmememim sebebide bu zaten adamlar 13bin liraya 250cc satıyo ve tek silindir
bazıları 2 silindir ama 250cc sonuçta 13 15 vermeye değmez.
keşke şuan 4 5 yıl öncesi fiyatları olsa :):)

Sizde haklısınız fiyatlar aldı başını gitti ama yapacak bişey yok ne yazıkki :) Ben de isterdim güzel bir makineye bineyim ama maddi sıkıntılar işte :) Ninja 300 var gerçide oda 16500 tl falan . Fiyatlar çok pahalı gerçektende . Seneye belki bajaj pulsar 400 ss falan gelirse ondan almak lazım :cherry:

Sizde haklısınız fiyatlar aldı başını gitti ama yapacak bişey yok ne yazıkki :) Ben de isterdim güzel bir makineye bineyim ama maddi sıkıntılar işte :) Ninja 300 var gerçide oda 16500 tl falan . Fiyatlar çok pahalı gerçektende . Seneye belki bajaj pulsar 400 ss falan gelirse ondan almak lazım :cherry:

yamaha rc25 gelirse çok iyi olur. mt07de ki fiyat politikasını uygularsa cbr250den daha uygun olur ve cbr500 ün önünü kestiği gibi cbr250ninde önünü keser. bu da bizim işimize gelir.

ayrıca şunuda söyliyeyim
http://http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-daha-guzeli-yok-custom-m800-165022292/detay/

bu ilanın sahibiyle konuşuyorum 2 3 gündür.
almayacağımı söylediğim halde sadece merak ve ilgiden dolayı sorduğum sorulara cevap verdi ve boyumuz ve kilomuz aynı olduğu için özel resim çekip yolladı.

param olsa anında alacağım motor.
çok yakışıklı bi motor ama elden bişey gelmiyo.

Kocaeli İl Temsilcisi
yamaha rc25 gelirse çok iyi olur. mt07de ki fiyat politikasını uygularsa cbr250den daha uygun olur ve cbr500 ün önünü kestiği gibi cbr250ninde önünü keser. bu da bizim işimize gelir.

ayrıca şunuda söyliyeyim
http://http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-daha-guzeli-yok-custom-m800-165022292/detay/

bu ilanın sahibiyle konuşuyorum 2 3 gündür.
almayacağımı söylediğim halde sadece merak ve ilgiden dolayı sorduğum sorulara cevap verdi ve boyumuz ve kilomuz aynı olduğu için özel resim çekip yolladı.

param olsa anında alacağım motor.
çok yakışıklı bi motor ama elden bişey gelmiyo.

Yamaha evet yzf 25 i getircek ama tr'ye gelir mi gelmez mi daha belli değil artı fiyatıda muhtemelen wr 250 r kadar olur daha ucuz yapacaklarını sanmam . Honda zaten her ay zaman yaparak yavaş yavaş bitirecekler kendilerini . 2. el cbr piyasası ölmeye başladı şuan . Cbr 500 r falan çok güzel alet ama ne yazıkki oda 21 bin tl civarı oda fazla . Bi 16 17 bin olsaydı o zaman cbr 500 r alınabilirdi . Hong kong'ta cbr 500 r'ın fiyatı 12500 tl . Cbr 250 r'ın fiyatı ise 8000 tl civarı . Bizim ülkedeki ktd ötv'den dolayı istediğimiz motorları alamıyoruz ne yazıkki ....

Attığınız link açılmadı bu arada :)

aslında sıfıra baktım.6500 TL yi bulunca vargeçtim.şimdilik sıkıntı yok gibi ama…tabi çokta motordan anlamıyorum bana iyi geliyor..

zaten geçişlerde sorun yok. yüükseltirken sıkıntı yok. ama mesela 4 te yada 5 te debriyaja basıp durdum diyelim. durduğum yerde motor çalışırken vites bazen düşmüyor. biraz debriyajdan çekip hareket ettirmem gerekiyor. yoksa vites yükseltme yada hareket halinde vites düşme hızına göreyse sıkıntı yok. şıkır şıkır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

birde yağı değiştikten sonra motorun sesi baya değişti. çok dişli sesi geliyordu. yağı değişince hemen ses azaldı ve çıkan yağ simsiyahtı. sanki 20000 gitmiş gibiydi. tam su gibiydi.

hocam yaptığınız şey bana göre yanlış bir uygulama. neden derseniz öncelikle durma eylemi vites küçülterek yapılırsa fren yapmadan veya az fren yaparak daha dengeli durursunuz. bunun yanında motor hareket etmiyorken 5ten 1e indirmek dişlilere zarar verir kanaatindeyim. vermezse de zaten karşılaştığınız bir sorun vites geçmez... en güzeli nasıl hızlanırken tane tane devrini kontrol ederek vites atıyorsak aynı şekilde indirmeliyiz.. saygılar

hocam yaptığınız şey bana göre yanlış bir uygulama. neden derseniz öncelikle durma eylemi vites küçülterek yapılırsa fren yapmadan veya az fren yaparak daha dengeli durursunuz. bunun yanında motor hareket etmiyorken 5ten 1e indirmek dişlilere zarar verir kanaatindeyim. vermezse de zaten karşılaştığınız bir sorun vites geçmez... en güzeli nasıl hızlanırken tane tane devrini kontrol ederek vites atıyorsak aynı şekilde indirmeliyiz.. saygılar

hocam zaten öğreniyoruz daha. 3 aylık motorcuyuz. işte sorun motordamı bendemi onu anlamaya çalışıyoruz. tabi araba şanzımanı gibi değil bu meret. farklı özellikler gösteriyor olabilir. tavsiyeler için sağolun. bundan sonra vites düşerek yavaşlamaya daha fazla özen göstericem.

Kocaeli İl Temsilcisi
arkadaşlar 2013 2500 km çanta ve ön koruma demiri olan bir motosiklet ederi nedir?
4500 verilir mi?

2013te tahminen min 4.800 tl ye motoru almıştır, çanta ve koruma demiri parasını ekleyince 5bin oldu desen. üstünden 1 sene geçmiş ve 2.500 km de ve şuanda sıfır 5700tl masrafıyla 5,900 tl ye gelicek bir motor yerine, 4500tl buna verilebilir kanaatindeyim.

2013te tahminen min 4.800 tl ye motoru almıştır, çanta ve koruma demiri parasını ekleyince 5bin oldu desen. üstünden 1 sene geçmiş ve 2.500 km de ve şuanda sıfır 5700tl masrafıyla 5,900 tl ye gelicek bir motor yerine, 4500tl buna verilebilir kanaatindeyim.

USTAM yakıt tüketimi konforu nasıl?
ybr125 esd ile innova kullandım önceden.

Kocaeli İl Temsilcisi
arkadaşlar 2013 2500 km çanta ve ön koruma demiri olan bir motosiklet ederi nedir?
4500 verilir mi?

Benim motorumda 2013 ama trafiğe çıkış tarihi şubat 2014 . Şuan da satılan sıfır cbf'lerde 2013 model . 2014 model yok . 2000 km'deyim şuan . Full koruma demiri artı kappa 36 litre çanta var . Satarsam eğer şimdi 4900 veya 5000 tl den aşağı satmam .

Benim motorumda 2013 ama trafiğe çıkış tarihi şubat 2014 . Şuan da satılan sıfır cbf'lerde 2013 model . 2014 model yok . 2000 km'deyim şuan . Full koruma demiri artı kappa 36 litre çanta var . Satarsam eğer şimdi 4900 veya 5000 tl den aşağı satmam .
bizim buradaki bayide bir tane 2013 model var diğerleri 2014.hatta kalan 2013 modelin fiyatına 5,300 tl yazmış sahibindende

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar