a.s. motoru ölen bir motorsiklete daha güçlü bir motoe bloğu takmak resmi olarak tabiki sorunlar çıkartır. 150 cc bir motora 300 cc motoru koyamassın mutlaka şase tartmayacaktır. ha uydururum yerleştirim ilave demir kaynatır sağlama alırım dersin buda kendi hayatına maal olur. allah muhafaza büyük motor taktın gidiyorsun 150 km hızla şasenin bi yerinde kırılma olsa kim durduracak. hadi bunuda geçtik motoru fren sistemlerin sağlammı. arka kampana fren diskmi. lastiklerin genişmi v.s. v.s. sorunlar geliyor aklına. cbf 150 200 cc silindir sekman piston satılıyor ama alıp takmakla olmuyor herşey. şanzıman subap, silindir ağzı rektefiye karburatör cartı curtu baya parça değiştirirsin. şase numarasına gelince benim arkadaş benzinli aracın motoru rektefiye olacaktı ne gerek var dedi bununla uğraşana kadar sıfır dizel motor alıyım takıyım dedi. zannettiki herşey bitince aracı trafige götürüp incelettirip yeniden ruhsata işlettimmi tmm. işler umduğu gibi gitmedi. okadar uğraştı yinede ruhsata işletemedi. en sonunda arabayı eski haline getirdi. şuan benzinli kullanıyor. yani diyeceğim sana motor ölmez. içinde değişmesi gereken parçalar değişir motor yeniden canlanır. illa motoru 200 cc yapmak istersen subap, piston silindir sekman krank şanzıman modifiye yaparsan istediğin hızı elde edebilirsin. tabi motoru modifiye etmekle bitmiyor motorda en önemli şey ağırlık ve frenler. diğer sorunda şase numarasından bahsetmişsin. hiç bir polis şaşe numarası veya bloğu eğilipte kontrol etmez. eğer abartı eksoz takarsan cevreye gürültü verirsen motorunu bağlar taki eksozu normele cevirene kadar. önce abartı eksoz varken resmini çekiyorsun sonra normal eksozu takıp resim çekiyorsun trafiğe gidip resimleri gösteriyorsun. okeyliyorlar motorunu alıyorsun. motor bloğunu ve şase numarasını gümrük kapılarında ve muayne istasyonlarında bakarlar. bildiklerim bunlar kardeş. kolay gelsin. tekeriz düz bassın.
cevabınız için çok teşekkür ederim zahmet edip yazdınız. Ama benim istediğim evrağıyla curtuyla ne varsa resmi olarak gereken.... 250 cc bloğu taktım diyelim resmiyette nasıl belirtmem gerekiyor neler yapmalıyım. mesela dersiniz ki birincisi mühendise gider proje çizdirirsin, ikincisi muayneye gidersin üçüncüsü emniyete gider yenii ruhsat çıkarırsın (sallıyorum) gibi. Diğer kısımlarını bilmiyor değiliz. Ama sorduğum soruya tekrar bakın lütfen....