İyi geceler hepinize arkadaşlar, abiler size bir şey sormak istiyorum 2007 model cbf tüm grenajları değişiyor ve komple motor yapılıyor 2750 fiyat istendi sizce fiyat normal midir ?
Hocam, bahsetmiş olduğun bakım unsurlarının yanında, diğer bakım unsurları, periyodik bakımlarda kontrol edilip eskiyenin, yenisiyle değiştirildiği parçalar diyelim. (lastikler,zincir dişli, fren balataları, deb. balatası, eg..zinciri vb çoğaltılabilir..) bakım unsurları da iyi durumdaysa, sana yakın gelecekte, en az 4000-5000 km bu saydığım unsurlar da masraf açmayacaksa, alınır. Ama sen motoru komple sıfırlanmış diye, bir sonraki periyodik bakımında 300-400 tl masraf edeceksen düşünmek lazım, motorun diğer bakım unsurlarınıda sorgula derim. Ayrıca komple sıfırlanma tabiri, krank değişiminin de yapıldığını düşündürüyor bana. Umarım böyledir. Km hayli yüksek se ve eski sahipleri tarafından motor devirli kullanıldıysa, umarım krank ta değişiyordur. Değiştirilmiyorsa, sıfır motorun (silindir piston segman) üçlüsünün keyfini süremeden krankla ilgili bi problemle karşılaşma ihtimalinde söz konusu olabilir ki krank pahalı bi parçadır. Komple motor sıfırlama yapılıyor derken krankından değişip değiştirilmediğini sorgulamalısın. Haricen bi problem göremiyorum. Saydığım unsurların hepsi okey ise, hayırlı uğurlu olsun. Motorunu iyi günlerde kullan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:31 ----------
Merhaba arkadaşlar,bildiginiz gibi motorumun 6 bin yağ degişimini ben kendim yapmıştım ve castrol 10w50 tam sentetik (30tl) yağ kullanmıştım. Bugün de 8 bin bakımı için aynı yağı 25 tl ye aldım. Motorumun daha 1 sene garantisi var. Ramazan beyin servisten memnuniyetsizligi ve pahalı oluşundan 8 bin bakımıda serviste yaptırmamayı düşünüyorm. Tanıdıgım iyi bir motor ustası var ona yaptıracam. Şimdi ben 8 bin bakımı için yağı aldım, buji filtre de almayı düşünüyorum. Servisten temin edecem fiyat konusunda bilginiz var mı acaba?
Bir ay önce yapmış olduğum periyodik bakım için Ümraniye Db motordan Bujiyi: 15.25 tl ye, hava filtresini ise..10.5 tl ye almıştım.
Bende değişmemesi gerekli ama yetkili servisler arasında bile parça fiyatları değişiyor. Ben Db motordan bu konuda çok memnunum, orj
nal parçaları en ucuz satan servis olduğunu söyleyebilirim. Devamlı kargoyla istetir, işimi görürüm. Ama sen sanırım Bursa' da sın. Orada hava filtresine 13-15 tl falan, bujiyede hadi 20 tl isteseler.. En fazla 35 tl ye hava filt. ve bujini alırsın diye düşünüyorum.