Arkadaşlar yakıt ve genel izlenimim ile ilgili bilgi vermek istiyorum..999.8 km yaptım
Arife günü sabah saat 09:00 da Çerkezköyden yola çıktım..o gün arife günü olmasına ragmen niyetlenmedik 60 km sonra yarım
saatliğine durup simit falan yedik su içtik.Sonra koyulduk yola..İstanbul yol durumuna telefondan bakmak için gişelerde
durdum.Köprüde hiç trafik görünmüyor.Şaşırdım sanırım güncellenmiyor dedim.Köprü tarafı boomboştu..kimseler yok.geçtik rahatca
köprüden sonra durduk..fotograf çektik eşimle.tam yanımıza tırcı dayı geldi.nereye falan derken ankara dedim bende ankaraya
gidiyorum dedi.gel bak motorla gidilmez birşey olur atalımm tıra bn sizi götürürüm falan dedi.

ama gerçekten iyi niyetli konuştu
gibi geldi bana..neyse yanımda eşim var işim olmaz.tekrar atladık motora, trafik dilovasında bastırdı.resmen 1-2 de
gidiliyor.aralara giriyorum eşim kızıyor.en sonunda o a yoruldu aralardan 4-5 motorun peşine takıldık geçtik.mola yerleri tıklım
tıklım..su yok benzin yok..hiçbişey yok..aşırı kalabalık..Devam ettik sakarya akyazı kavşagından döndük.Oraya kadar sıkıntıdan ve
sıcaktan 7.5-8 bin devirde gaz kesmeden geldik.akyazıda petrolde benzin aldık.mola verdik.EŞimin surat bi karış.uzun yola ilk
çıkışımız ve bilinçsiz gittik açıkcası.her 100 km de mola verecektik ama trafiğe girince çok yorulduk kendimizi kasmaktan..birde bir
an önce gitmemiz gerekiyordu otobüsle gideceğimizi biliyorlardı ailelerimiz..Aslında bindik geliyoruz dediğimiz otobüs varmak
üzereydi.biraz da o yüzden dinlenemedik..2 yüksek rakımlı geçit vardı. 1250 ve 800 mt..buralar bizi zorladı.yolu kötüydü.motor
çekişten çok yükseklerde düştü.vites düşürüp bağırtmak da istemedim..ne de olsa 2 kişiyiz.ben zatn ağırım..o yüzden yavaşca çıktık
yükseklere.son 20 km yide 7.5-8 bin devirde gaz kesmeden bitirdim.Sıkıldık artık bunaldık.yorulduk..Elim uyuştu titreşimen.Avcumun
içi karıncalar basmıs gibi kıpraşıyor, sızlıyordu..eşim bana sarıldı bi ara çukura girdik sıçradı...Uyumuş resmen babamı görüyordum
diyor bana...Öfff elim ayağım kesildi bunu derken..hemen durdum..biraz konuştuk açıldı devam ettik..sonunda vardık şükür..hemen
önünde resim çektik devam ettik..Annem babam şok oldular bizi görünce..Annem düz yere oturdu kaldı resmen..ayağında terlik yoktu
Allah tan yoksa fırlatırdı kesin..Sen delisin kızıda ayarttın diyip durdu bana

kaldık o gün Sonra hanımköye, Beypazarına
gittik.Gezdik dolaştık..59 plaka ile gezmek baya b dikkat çekiyor.çok liseden arkadaşımı gördüm ama duramadım.zaten onlar da
tanımadı

bende siyah vizör de vardı hem.hem eşim varken de çarsı ortasında durmak istemedim.neyse, orda gezdik köylere gittik
köpekler kovaladı falan derken bayram bitti..son günü, sabah 7.30 da yola çıktık.tabi çıkmadan benzini fulledik..çıkar çıkmaz
yolumuzun ilk zamanları o bahsettiğim geçitler var.Aşırı üşüdük..her 10 km de bir durmak zorunda kaldık.Aslında ben giderdim ama
eşim üşüyordu dayanamıyorudm..Güneşe durup ısınıp gidiyorduk..bi 50-60 km böyle gittik.neyse, yüksekleri aştık.akyazı tarafları
gayet sıcaktı..durduk.bi yemek yedik..Bu arada bi önceki gün ethem abiye özel msj atmıştım.görüşelim bayramlaşalım tanışalım
diye..Sağolsun beni aradı, buluşma zamanımızı konuştuk..Benim önce karamürseldeki amcamlara gitmem gerekiyordu.Gittik onlardan da
erken kalktık, Ethem abiye telefon açtık geldi aldı bizi sahile, çay içmeye..tanıştık konuştuk.Eşlerle beraber..sonra sahilde
yürüyüş yaptık..Motora baktık.Yağ yakıp yakmadığını anlayamadık ama..Tahminler 150-200 gram yaktı oldu..yinede yağ alıp ekleyecem
biraz.Ethem abi gibi 2 tane alcam birini değiştirmek için bekletcem diğerini eksilttikce koymak için..her güzelin kusuru vardır..o
kadar yol yaptım tık demedi.hemde iki kişi + eşyalar ( hanım eşyası, düşünün ) Bırak da yaksın...

sonra çıktık, kilometrelerce
kuyruk..biz aralardan geçtik..motosiklet gişesinden 12 tl verip ilk vapura girdik..ama ben nasıl şişiyorum kendi kendime
görmelisiniz..hatta bi ara fazla abartmışım şişmekle, geçiyoruz ya..eşim hayırdır belin mi ağrıdı dedi..hıım evet belim dedim

o
derece

neyse, geçtik karşıya eskisar'da biraz oyalandık..Amcam aradı yerimizi söyledik köfte yemeden gitmeyin dedi.Yedik..yola
koyulduk..22:30 da evdeydik şükür..
Motora gelirsek...
CBF 150 diyince akla sadece yolculuk geliyor artık..Tam yol motoru..hem uzun yol hem şehir içi..Bakım yaptır bin..Giderken de
gelirken de benim popo ağrıması hariç sıkıntımız olmadı..gelirken sorun bulduk, bi minder gibi birşey ayarladık..o biraz
rahatlattı..100 km de bir mola şart..hem bizler yoruluyorz hemde motor için çok iyi geliyor.7.5-8 bin devirde rahat rahat gidiliyor
30-40 km.hemde iki kişi ve çanta agırlığı da dahil gaz kesmeden..trafiğe çok rahat ayak uydurdum, Ama yolda tır kamyon olmamasının
da avantajı çok büyüktü.Hızlandığım zaman bazen 5. vitest debriaja basıp vites yükselmeye çalıştığım da olmadı değil..yetmiyor..bi
6. vites olsaymış eger süper olurmuş

Lastiklerin verdiği güven mükemmel..otobana giderken çıkarken o yolu güzel tatlı virajlar
varıdr ya, orda resmen yana yattık mükemmel zevkli.ben tek başıma yapmak için sabırsızlanıyorum açıkcası..Michelin lastikler
gerçekten güven verici..40 km hızla giderken yoldaki çimenleri sulayan araçlardan akan sular yolu ıslatmış, arka frene dokundum
kaymadı..çok aşırı basıldığı zaman kayıyor sadece..döndüm sonra önü sıktım sadece önü sert sıkmak tehlike..hiç denemedim..ama
ikisini bir basınca gerçekden ıslak zeminde etkileyici şekilde duruyor..Lastiklere verilen para iyi para ama değer bence....motora
verilen para, iyi para ama unutmamak lazım ki lastik üstünde gidiyor o motor

Daha fazla yazmak isterdim ama acemiyim daha
ben..zamanla inşallah.
Gelelim yakıta..
şehir içi de çok gezdim aslında..200 km. Toplamda 1000 km yapmışım..tam 999.8
karışık yakıtım (1000 km ) = 29,9 Lt
= 100 km de 2.99 yani 3 litre..Biraz çok gibi geldi bana ama hep 2 kişi ve motoru yüksek devirli kullanırım..ama yine çok..2.8 lt
falan olsaydı o zaman normal derdim...
ama şu var, dönüşte ölçtüm..435 km 2,68 Lt yakmışım..yine hızlı geldim..yine bastığım halde.Dağlar bayırlar aşa aşa..işte bu içime
sindi..Gayet iyi.Cuma günü inşallah erikliye gitcez.180-200 km civarı..zamanımız bol olcak bakalım basmadan 6-6.5 devirde gidiş
geliş ne kadar yakacak..Çok merak ediyorum..
Resimler sonra..evde net yok komşu tatilde fişi çekmiş..iyide yapmış..Geldiğinde eklerim artık..çok az var zatenn...