http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-emsallerinin-en-temizlerinden-79776618/detay/ Motorumu satıyorum bir süre motora veda edeceğim. Mt üyelerine indirim yapabilirim.
motor cok temiz ve guzel aksesuarda dolu insallah degerini bilen birine gider:cat:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-emsallerinin-en-temizlerinden-79776618/detay/ Motorumu satıyorum bir süre motora veda edeceğim. Mt üyelerine indirim yapabilirim.
Ethem abi yeni motorumuzu buldum:cat: honda nc700. yok boyle bir motor kisaca tork canavari diyebiliriz:mrgreen: cift silindir araba motoru gibi uretmisler otomobil departmaiyla ortak uretim dizel motor gibi birsey cok dusuk devir cevirip tork veriyor. 3.5 yakit ortalamasi var uzun yolda dahada dusuyor cbften yarim litre fazla yakiyor saka gibi, sehir ici istedigin kadar sikistir 4lt den fazla yakmiyor. Bakimida saka gibi 12000 kmde :mrgreen: oda yag yag filitresi degisimi(116 tl) 24000kmde buji degisimi. Adamlar nasil motor yapmislar hala soktayim resmen 250cc den az yakiyor 250ccyi sikistirsan bundan cok yakiyor. Kac gundur bu motoru inceliyorum agzim acik kaldi forumdada zaten cbf150den gecen cok fazla incelmeni tavsiye ederim biraz tuzlu ama 1-2 seneye kadar ikinci ele duserse temiz bir tane dusunebilirim:cat:
Nihat çım, o motor bana gitmez, ben senede 18-20 bin km yol yapıyorum. O motoru ben senede 20 bin km kullanırsam benim ocağıma incir ağacı diker. Ama senin kullanım sıklığın düşünüldüğünde sana bence gayet uygun, bu motor bana olur olmasına ama cbf i satmadan 2. motor olarak alabilmem lazım. Arada tadına bakmak maksatlı binmem lazım. Buda ekonomik olarak baya zorlar. Yani şimdilik cbf ile devam diyorum kendi adıma. Ama dediğin gibi fazla yol yapmayan biri için veya cbf i satmadan alabilecek durumu olan için çok güzel bi terfi seçeneği.
Hocam ben bile düşünüyorum nc700x i cbften sonra geçenler alışma süreleri olarak çok rahat ettiklerini söylüyorlar, boyut olarak devasa bir şey değil, ama tork seven ve benim gibi düşük devirlerde kullananlar için çok ideal, zaten enduro niyetine getirmişlerdi.
http://www.youtube.com/watch?v=G1_MYNOkmAc bu videolarından biri. 3-4 lt yakıyor 100km de. Yani yakıt da sıkıntı değil. Tek sorun vergi dilimi 650cc üstü sınıfında ve geçtiğimiz sene çıktığı için aksesuarları biraz pahalı ve ikinci eli yok denecek kadar az. ve fiyatı 20000tl cik![]()
Yaw onun dış lastikleri, zincir dişli kitleri falanı fillanı, balataları bilmemneleri pahalıdır, senede 18-20 bin gezmeye gelmezHadi yakıtı cbf e nazaran fazla yakmıyor diyelim. Ortamalada 1 lt fazla dahi yaksa bu bile çok gezen adama koyar. Ki bu motor şehir içinde yakar. Toplam kullanım maliyetlerini düşününce bana gitmez. Ben gelecekte, kendi kullanım tarzıma, amacıma ve senede yaptığım ortalama kullanım km yoğunluğuma göre, ilerki zamanlarda en fazla 250 cc düşünüyor ve üstünü düşünemiyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-emsallerinin-en-temizlerinden-79776618/detay/ Motorumu satıyorum bir süre motora veda edeceğim. Mt üyelerine indirim yapabilirim.
Haklısın da iki kişi rahat sabit 160 ile gittiğinde bile 4lt üstüne çok az çıkıyormuş. sürekli şehir içi mantıklı değil haklısın ama hani motosiklet ile yıllık 10000km yapsan yeterli. (muadillerine göre 250cclik kadar masraf çıkarıyor) Üstünde fabrika çıkışı metzellerin kaliteli lastiği geliyordu. Yani ilk lastikleri bir yıl dolmadan değiştirmeyeceksinDL650 ya da f650gs alacağıma ilk tercihim kesinlikle nc700 olurdu :cat: ( zaten bahsedilen cc motosiklet düşünmüyorsanız konuştuğumuz şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor
)
nc700 s yada x zaten motor yapisi ayni. Beni cezbeden cbften sonra yakiti fazla takmam yapilan testler sonucu sadece sehir ici agresif kullanimda max4 lt yakiyor. Ethem abi benim kullanim tarzimi biliyosun benim yaktiracagim bu motora 3.5lt olur. Bakim araligi cok uzun ( otomobil motoru gibi oldugundan) 12000km de bir oda yag ve yag filitresi 116tl(yetkili serviste) bir daha ki bakimi 24000 ondada buji degisimi. Honda oldugu icin yedek parcasi emsallerine gore kiyaslanamaz ( f650gs xj6 diversion er6n vs) Diger en guzel ozelligi ABS standart donanim olmasi. Evet artcili kullanima gelmeyebilir yani rahatsiz olabilir ama suan icin naked ve enduro olarak rakiplerinden ustun bir model. Bekarken almak lazim. Soyle dusunuyorum 1000rr ile ortalama gazlamada 10-12lt arasi rahat yakinca bu motor kokluyor gibi oluyor:mrgreen: bu arada cbr250 ile normal kullanimda yakiti ayni cbri sikistirirsan nc700den daha fazla yakiyor bu motorun teknolojisi beni sasirtti acikcasi:cat: ben alana kadar ikinci elleri duser suan sakaryada satan var 16lira istiyor 3000kmdeHaklısın da iki kişi rahat sabit 160 ile gittiğinde bile 4lt üstüne çok az çıkıyormuş. sürekli şehir içi mantıklı değil haklısın ama hani motosiklet ile yıllık 10000km yapsan yeterli. (muadillerine göre 250cclik kadar masraf çıkarıyor) Üstünde fabrika çıkışı metzellerin kaliteli lastiği geliyordu. Yani ilk lastikleri bir yıl dolmadan değiştirmeyeceksinDL650 ya da f650gs alacağıma ilk tercihim kesinlikle nc700 olurdu :cat: ( zaten bahsedilen cc motosiklet düşünmüyorsanız konuştuğumuz şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor
)

nc700 s yada x zaten motor yapisi ayni. Beni cezbeden cbften sonra yakiti fazla takmam yapilan testler sonucu sadece sehir ici agresif kullanimda max4 lt yakiyor. Ethem abi benim kullanim tarzimi biliyosun benim yaktiracagim bu motora 3.5lt olur. Bakim araligi cok uzun ( otomobil motoru gibi oldugundan) 12000km de bir oda yag ve yag filitresi 116tl(yetkili serviste) bir daha ki bakimi 24000 ondada buji degisimi. Honda oldugu icin yedek parcasi emsallerine gore kiyaslanamaz ( f650gs xj6 diversion er6n vs) Diger en guzel ozelligi ABS standart donanim olmasi. Evet artcili kullanima gelmeyebilir yani rahatsiz olabilir ama suan icin naked ve enduro olarak rakiplerinden ustun bir model. Bekarken almak lazim. Soyle dusunuyorum 1000rr ile ortalama gazlamada 10-12lt arasi rahat yakinca bu motor kokluyor gibi oluyor:mrgreen: bu arada cbr250 ile normal kullanimda yakiti ayni cbri sikistirirsan nc700den daha fazla yakiyor bu motorun teknolojisi beni sasirtti acikcasi:cat: ben alana kadar ikinci elleri duser suan sakaryada satan var 16lira istiyor 3000kmde1-2 seneye ikinci eli artar 14-15bine temiz bir tane alinir.
mantıklı olarak nc700 gozukoyor suan ıcın benım ıcın omurluk olur o makıne. Hele o depo yerine bagaj yapmaları çok kullnışlı olmuş.Valla evlilik işleri kısmet benim için yakın zamanda gözükmüyor ama bu işler belli olmaz :queen: evlilik motor aşkını öldürüyormuş:mrgreen:İkinci ele düşüp alma kıvamına geldiğimizde evlenmiş olmazsak alırızBen de senin gibi kullanıyorum aslında, cbf150 ile 400km/10lt altına bir iki kez düştüm. nc alsam fabrika verilerini zorlarım
Nc700 de 3,4lt yağ alıyor o yüzden 116 ( ve filtresi)
Muadili rakip olabilecek başka markalar çıkarsa da rekabet olsa![]()
Bugün Shad SH42 arka çanta ile bir de yazlık pantolon aldım, çantayı motora orjinal demirinden bağlarım diyordum ama vidalar kısa geldi ve çok da sağlam olmayacak gibime geldi. Ayrıca bir çanta demiri mi almak gerek yoksa daha uzun vida ile çantayı vidalayım gitsin miBu arada motomax da güzel bir kampanya var 2. ürün %50 o yüzden aldım ikisini de. İhtiyacı olan kaçırmasın.
yeni kasa cbf 150 nin gösterge saati komple 1180 tl ( binyüzseksentl )Gösterge panelinin en ufak parçası dahi tek tek satılıyor diye biliyorum. Servise bi sormanı tavsiye ederim.
Bugün Shad SH42 arka çanta ile bir de yazlık pantolon aldım, çantayı motora orjinal demirinden bağlarım diyordum ama vidalar kısa geldi ve çok da sağlam olmayacak gibime geldi. Ayrıca bir çanta demiri mi almak gerek yoksa daha uzun vida ile çantayı vidalayım gitsin miBu arada motomax da güzel bir kampanya var 2. ürün %50 o yüzden aldım ikisini de. İhtiyacı olan kaçırmasın.