Adana da servislerin zaten 15-50 koyması lazım. Burada bile servisler yazın 15-50 ye dönüyor. Hepsini bilmem ama bi çoğu böyle. Adana sıcaklarında 15-50 zaten şart. Servise yağ değişimine geldim dediğinde ne yağ kullanıyorlar cbf 150 ye ? 15w-50 yoksa ellerinde al istediğin güzel bi yağı git servise.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------
Garanitiden çıkacağınmı hiç sanmıyorum. Zaten 42 t daha öncede yazdığım gibi eski kasaların orjinal dişlisi. Ama emin olmak istiyorsan sen yine sor. Ki zaten servisin elinde arka dişli değiştirecem dediğinde zaten 43 t yoktur ellerinde tahmin ediyorum. Ben rialli den aldım. Kendim değiştirdim. Adamına göre, yani servisine göre 5-10 tl işçilik alabilirler. Dişli, rialliden alırsan kargo ücreti, işçilik falan toplamda sana 25-30 tl ye mal olabilir. Kendin yaparım dersen 15-20 tl ye düşer. Kendin yapabilmen için dişliyi mengeneye yatırma ihtiyacı var. Yani arka tekeri söktükten sonra dişli ile dişli göbeğini sağlamca sabitlemeden somunları sökemiyorsun. Tezgahında sabit bi mengenesi olan her hangi bi tamir atölyesine vb götürerek tanıdık bildikte bedavaya söker, yeni dişlini takar. Böylece işçiliğin de bedavaya gelir. Zaten mengene işçiliği ufak bi olay. Zaman almıyor 2 dk. da sökülür takılır havalı tabanca ile.
Taktırırsan burada deneyimlerini ve farkı paylaşırsın. Memnun kalacağına eminim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------
1000 den sonraki yağ değişimini 3000 dedğilde, 2500 km de yap. İlk bi kaç yağ değişiminin arasının uzun olmaması makbul olur. Hem 1000 le 4000 km nin tam ortasında, hemde iki yağ değişimi arasında 1500 km varken yağ değişimi yapmış olursun, güzel olur. Sonra 4000 de servise gidersin. 4000 de yağ zaten servis değiştirir, haricen diğer bakım işlemleride yapılacak. Hava filtresi, sübap ayarı, kıyı köşe yağlamalar falan.
Yağın ihtiyaç fazlası erken değişme ihtiyacı yok. 2000 km veya 6 ay. Hangisi önce dolarsa. Gerekli sıklıktan fazla değişmesi, ilerki zamanlarda karter tapasının sıklıkla devamlı açılıp sıkıldığından karterin içinin fazla deforme olması diş sıyırması ihtimalini kuvvetlendirmiş oluyor. Başımıza geldi. Sonra karter içine diş açtırmakla falan filanla uğraşırsın. 2-3 yağ değişiminde bir karter tapa jontasınıda mutlaka değiştir veya değiştirt. Motor aşırı sıcakken yağ değişimi yapma. Motoru kapattıktan sonra en az 10 dk bekle. Sonra yağ değişimi yap.Karter tapasına motor sıcakken yüklenilmesi, diş aşınmasını uzun vadede hızlandırabileceğinden ilerki zamanlarda normal ömründen daha erken diş sıyırması gibi bi problemle karşılaşmana sebep olabilir. Döküm malzemeye de çok sıcakken müdahale edersen şeklini değiştirebilirsin. Direnci düşük olur. Bu bağlamda ful sıcak motorun yağ karter tapasını aç kapa yapmak bence riskli, aynı şekilde diş sıyırma ihtimalinden de uzak olmak için belirli km gelmeden gereksiz yağ değişimi yapmamak, karter tapasını ihtiyaç fazlası gerekenden sık açıp kapatmamak lazım. Sık yağ değiştireceğine yağını eksik etme yeter. Bunun motor ömrüne daha büyük katkısı olacaktır. 2000 km veya 6 ayda bir değişim. 2000. km içerisinde eksilttiğini gördüğünde gerektiği kadar takviye. Hepsi bu. Ama tabi şimdi 2500 de bi yağ değişimi yaparsan çok hoş olur.