motorun yağ eksiltmesi senin kontrolünde olan bir problem... sanırım çok sıkıştırmazsan ve yağını uzun bir yola çıkmadan önce kontrol edersen uzun yıllar sorun yaşamadan binersin ( çevremde kullananlar öyle diyor) ama yine de honda ya yakışmayan bir durum...
ybr de ise senin kontrolünde olmayan bir durum var ki o da konfor daha az cbf ye göre ve torku gücü daha az, incecik teker ve kısa gövdesiyle görüntüsü de cılız... yani bunlar senin elinde olan eksiler değil, ama yağ konusu tamamen kontrol edebileceğin, eksildiğinde (2000 km değişiyor yağ zaten ) 100-150 gr koyuverirsin devam edersin keyfine bakarsın...
yani işe artılarından bakarsan cbf daha önde... hem 150 -200 lira daha ucuz ybr den, bu farkla motoru bile sıfırlayabilirsin keyfe keder... yani bir cbf 50000km de bitiyorsa, aradaki farka motoru sıfırlarsın 200 liraya , olursana 100000km ömür... ki o kadar da kullanamazsın bir motoru sıkılırsın
ybr ve cbf arasında bende kaldım, ama mantığım ve gönlüm kesinlikle cbf dedi... inşallah fuarı bekliyorum ben de cbf alacağım...