Honda cbf 150 ' de Zenon far kullanan arkadaşların görüş ve tecrübeleri...!

Merhaba arkadaşlar. Bazı site üyelerimizin "Bu konuda birçok yorum var" diyeceklerini şimdiden duyar gibiyim. Fakat okadar karmaşık yorumlar yapılmiş ki insanın bunları okuyup seçip karara varması için birkaç tamgün boş vaktı olmalı. Ben gerçekten bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşların fikirlerine ihtiyaç duyuyorum. Çünkü bu makinalarda özellikle 2010 gerisinde farlar zayıf. Birde motosiklet rolantide iken ışıklar iyice kararıyor. Geçen bir arabanın arkasında dururken araç birden geri hareket etmeye başladı. Sürüçü "ışıkların yanmadığı için göremedim" dedi . Halbüki rolantide olduğundan farlar çok kısık yanıyordu.. Zannediyorum ışıkların kısıklığı kendi tahminimce fara giden enerji sanki dinamo çıkışında alınmış gibi. Eğer zenon far bu makinalarda randıman veriyor ise o zaman tesisatı oluştururken enerjiyi direk aküden alıp lambaya vermeyi düşündüm. Honda Shadow'umda zenon var. Ben takmıştım ve çok memnunum. cbf lerin aküsü 7 amper olduğuna göre bakalım bu konularda kımın ne deneyimi olmuş. İlginize şimdiden teşekkürler.

verdiği aydınlatma ilk başlarda yeterli hatta mükemmel ama...

Akünüz hernekdar sağlam ve bakımlı olursa olsun belli bir süre sonra sıkıntı yaratıyor...

işin en kötüsü hatta başıma gelen,arıza yaptığında değiştirme yada müdahele etme şansınız yok...Gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kala kalıyorsunuz bu tecrübeyle sabittir :pr:

gecenin bir vakti zifiri bir karanlığın içinde kaldıktan sonra ilk yaptığım motosikletimi eski aydınlatma sistemine geri çevirmem oldu kısa hüzmesi patlasa uzun ile devam edebiliyorsunuz en kötüsü 3 dk içerisinde değiştirebiliyorsunuz... diyelimki yedek ampul yok yoldan geçen bir motorcuya yedek ampulün varmı demek oluyorda yedek zenon'un varmı demek olmuyor ...

benim şahsi fikrim zenon'a sıcak bakmadığımdır ....

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
diyelimki yedek ampul yok yoldan geçen bir motorcuya yedek ampulün varmı demek oluyorda yedek zenon'un varmı demek olmuyor ...

Bu güzeldi Cem abi :)
*Kardeş yedek zenon varmı?
-Höng !! :cherry:

zenon herkez takar fakat mercekli olması ayrıcalıktır.. mercek olunca trafikte rahat edersiniz göz almaz dağınık aydınlatmaz .
şuana kadar 4 cbf geçti elimden 3 tane mercek zenon yaptım kendi yapımım forumlarda aratılırsa nasıl yapılcağını detaylı göstermişliğim vardır
tabi ki artık el yapımı yapmaya gerek kalmadı 2011 cbfler ile beraber ek aparart olarak spesiyal yani mercek zenon far taktırılabiliyorsunz 200 lira kadar dı sanırım :) bu fiyata 3 tane yapıyorum el emeğine güvenenler yedek de yapabilir.

cem benim ampül sağlam hala:) sürekli gece kullanırsan akü birkaç gün içinde boşalacaktır,bazen sırf akü dolsun diye gündüz dolaşıyorum.Ama aydınlatmadan çok çok memnunum.

cem benim ampül sağlam hala:) sürekli gece kullanırsan akü birkaç gün içinde boşalacaktır,bazen sırf akü dolsun diye gündüz dolaşıyorum.Ama aydınlatmadan çok çok memnunum.

Coşkunum aman diyim gecenin bir vakti arıza yapmasın müdahele edemiyorsun :(.... aydınlatma kalitesi çok yüksek ona kesinlikle lafım yok ...

Coşkunum aman diyim gecenin bir vakti arıza yapmasın müdahele edemiyorsun :(.... aydınlatma kalitesi çok yüksek ona kesinlikle lafım yok ...

Cem yedek ampül var yanımda,kablolarıda tamamen iptal etmedik,15 dakikada da eski sisteme dönüş yaparım kanaatindeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar