Honda CB125F yine başaramadı

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
İngilterede sürücü kursları alıyor CB125F'leri.

Hem CBT eğitimi ve hem de motosiklet ehliyeti için muhtemelen en çok tercih edilen model CB125F.

Motosiklet ehliyetinizi almadan önce kendi motosikletinizle pratik yapabilmek için Zorunlu Temel Eğitim (Compulsory Basic Training - CBT) adındaki eğitimi almanız gerekiyor.

https://www.gov.uk/motorcycle-cbt

Who needs to take training​

Compulsory basic training (CBT) is a course you usually have to take before you ride a moped or motorcycle on the road.
The training makes sure you can ride safely on your own while you practise for your full moped or motorcycle test.
CBT is not a test that you pass or fail.
After you’ve completed CBT, you can ride a:
  • moped if you’re 16 or over
  • motorcycle up to 125cc and with a power output of up to 11kW if you’re 17 or over
You must use L plates (L or D plates in Wales).
You must pass your full moped or motorcycle test within 2 years, or you have to either take CBT again or stop riding.
Bu eğitimlerde ağırlıklı olarak Honda veya Yamaha tercih ediliyor.

Yamaha YS125 yurtdışında da satışta değil 5 yıldır.

Ondan dolayı Honda tek tabanca kaldı desek yanlış olmaz herhalde.

Bu CBT eğitiminden sonra 2 yıl içinde motosiklet ehliyetini al(a)mazsanız CBT eğitimini tekrarlamanız gerekiyor.

Muhtemelen diğer Avrupa ülkelerinde de sürücü kurslarının tercihlerinde üst sıralardadır CB125F.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Güzel motor, iyi kullanırsan ömürlük. İnsan hiç değilse ön tarafa bir ABS koyar ama, elin çinlisi bile koyabiliyorsa Honda neden yapamasın?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
daha yeni hindistan da bunun horneti cıktı

işte size o motor

arka kampana ve yine abs yok.

olması gerektiği gibi yani :cool

rakipletinden beygir dusuk olsa da 20 kg daha hafif ktm den.

ne motor bee.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

0 aldım, 2700 de sattım. Rodaj bakımından sonra üst kapak contası, yağ filtresi kapağı ve yağ çubuğunun etrafında yağ kaçakları oldu. Bakıma götürdüğümde küçük cc bu normal diyip sırtımı sıvazladı bayi. Ben de sattım.

+Hakkaten az yakıyor
+Ufak tefek olumsuzluklar yaşasam da her marşa bastığımda sorunsuz çalıştı. Kafam aşırı rahattı bu konuda. Yok akü yok tps sensörü yok buji vs sorunlar yaşatmıyor. Basıyorsun, gidiyor.
+Hafif, kıvrak.

-Frenler oldukça kötü. Kuba cristal 50 de bile çok daha güzel hissettiren frenler vardı, o derece.
-Artçılı sürüşü berbat, zulüm, eziyet.
-60 la giderken titresim yok, 70 te zangır zangır, 80 de yine bişey yok. İlginç.
-Şanzıman genel olarak sorunsuz hissettirse de, zaman zaman gariplik yaşatıyordu. 1-N-2 arasında geçişler çok sancılı olabiliyor, yavaş trafikte anlık geçmediği oluyor vs. Belki de benim motora has bi durumdur.

Bana soracak olursanız, parasının motoru değil. Tek vaadi "kafa rahatlığı". 2. el 0 ayarında n250 ns200 d250 grubuna yönelmek daha mantıklı. Bahsettiğim ufak tefek kronikleri çözüp rahat rahat sürülür. Yada üzerine az daha koyulur cb250r falan kovalanır 180 190 civarına. Bu çok arada kaldı fiyat olarak.

yarım saat once migrosa sarap almaya gittim.
(diren maya, 220 tl yok boyle f/p sarabı, bira almayın)

yolda tam 3 kere 70kmh 80 kmh ve 90 kmh cıkarak test yaptım.

yemin ederim zangırtıyı gectim titresim bile yok gibi bişey.

gercekten anlamadım. koruma demiriniz var mıydı ?

@Nikkfurie, yaaa festivale gelirken ayvalığa uğra bulasalım.

bu motoru test et, titresim var mı yok mu kendin gör.

alemin kralı yaaa. adamlar titresimsiz motor yapmış resmen.

Son düzenleme:
arkadaşlar, 2025 yılında Cb125f çok yüksek ihtimal gelmeyecekmiş..

yaa bu motor ingiltere de best seller oldu best best.

fransada en çok satılan 4.motor bu.

ama bu ülkede tutulmadı yaaa. ülke motorcusu çok net motordan anlamıyor, çok net.

30 bin tl aşağı diye tvs raider aldılar, dio miyo aldılar..yazık, cok yazık.

tesadüf bu ya, geçen sene motorumu teslim aldığım tarih 30 mart tı., tam 1 sene olmuş.

12.000 km oldu. Servise bile goturmuyorum. bugun yağ ve hava filtresini değiştirdim,

5000 km ortalaması 1.5 Lt/100km sen ne büyük bir kralsın ya.

daha nice yıllara cb125f im.

10 yıl sonra bugun cbf150 hala nasıl kıymetliyse sen de aynı sekilde kıtmetli olacaksın, altın her zaman altındır.

senin kıymetini bilmeyenler utansın, utansınnn.

hala sıfır gibi duruyor yavru..

hangi yağı kullanıyorsun hocam?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
hangi yağı kullanıyorsun hocam?
Ustasının tavsiye ettiğini.
Ustam.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar