Abi özlemiştik paylaşımlarını, hayırlı olsun CBR' ın :cherry: Dikkatimi çeken bikaç detay oldu yazında. Bende böyle düşünüyordum fakat amatörlüğümden başlıkta paylaşsamda çok çok kesin konuşamayıp bana öyle geliyor falan gibi cümleler kuruyordum.
Biri ne sebepten bilemiyorum, nekadar zorlasamda CB' min yakıtının arkadalaşrın bahsettiği yüksek sarfiyata ulaşmamasıydı. Ki bu duruma sen hep destek vermiştin, hakikaten yakmıyor diye! Bunu bi başka CB ile aynı şartlarda test etmiş olman çok iyi :cat:
Diğeri ise ilk 4000km civarı motosikletimde kesinlikle "0" sıfır olduğunu iddia ettiğim titreşim mevzusuna çok tepki almam, hatta bahsedilenleri okuyunca kendimden bile şüphe duymaya başlamış olmam dı :mrgreen:
Bu durumunda sebebini bilemiyorum fakat, halen hiçbir şikayet duymasamda lafı dolandırmama gerek yok ilk 4k km lerimden farklı şuanki hissiyat ve sebebini inanılmaz merak ediyorum. Tekrar edeyim ben CB mi binlerce km "0" titreşim kullandım
Sele konusunda da haklısın bence, dediğin gibi binlerce km benden daha kilolu arkadaşlarımız sürekli dur kalk kullanıyorlar motosikletlerini ve buna rağmen seleden şikayetçi olanlar var. Benim sele yaylı yatak gibi oldu :mrgreen:
Fotoğraflar ve mekan şahane :cherry: CB paylaşımlarını bırakmaman dileğiyle :cherry::rendeer:
Ferdicim sen bildiğim kadarı ile motorunun lastiklerini yeni değiştirdin eğer balans iyi yapılmadıysa bu bir fark meydana getirebilir. Örneğin benim farklı bir cb kullanma deneyimim olduğu için söylüyorum arkadaşımın motorunda hangi hızda gidonu bıraktığın önemli değil ip gibi gidiyor ve bariz fark var titreşimde. Yakıt konusunda ise Benim rekorum, ağzına kadar dolu depo ile tam 554 km gittim yedeğe düşmeden önce. Bunu forumda yazmadım kulağa abartılı geldiğini biliyorum ancak yanımda arkadaşımda bu olaya şahit hatta kendi motoru fazla yaktığı için köpürüyordu. Ancak ben depoyu son noktasına kadar doldurduğumu ifade edeyim bu durumda 14 lt'den de fazla yakıt alıyordu ama tavsiye etmem çok fazla doldurup yol yapıp yakıtı harcamassanız deponuzdan taşabilir. Ancak iki motor arasında uzun yolculuklarımızda depodaki çizgiye (metal parça) kadar yakıt aldığımızda spesifik sonuçlara ulaştık diyebilirim. Örnek verecek olursam. Kartepeye gittiğimizde yine otoyol süratlerinde (100+ km/h) kullandık yani aşağı yukarı motorun son devirlerinde ve hatta kartepe yokuşlarıda hatırı sayılır dikliktedir. Benim motor 2.5 ila 2.6 yaktı arkadaşımın motoru ise bunun üzerine 100 km'de 0.3 0.4 fazla yaktı 200 km testinde ise 0.7 litre fazla çıktı. Ancak şehiriçi kullanımlarında ben çok daha az yaktığımı söyleyebilirim. Ulaştığım 554 km'lik değer ise şehir içinde elde ettiğim karma tüketimdir. Şehiriçi dediğimde Cb'nin bir nimet olduğunu söylemeden geçemeyeceğim özellikle cbr ile kıyaslarsak.
Haftasonu buna benzer yolculuklarımız oluyor eğer katılmak isteyen arkadaşlarımız olursa memnun oluruz.
Bu arada teşekkür ederim inşallah bir tane Cbr'da sana nasip olur. Ancak bir tavsiye, eğer yer müsaitse cb'yi joker olarak tut.