Şu ''Çin markası ile Çin'de üretilen marka'' tartışmaları hiç bitmiyor.
Bir Çin markası ile, Avrupalı/Amerikan/Japon markasının aynı fabrikada (Çin'de) üretim yapıyor oluşu aynı kalitede olacakları anlamına gelmez.
Yamaha ile Wolf. Aynı fabrikada üretiliyorlardır, belki de aynı tasarıma sahiplerdir doğrudur. Ama bakalım aynı malzemelerden, aynı kalitede malzemelerden mi üretiliyor? Hiç sanmıyorum.
Neden sanmıyorum? Çünkü aynı kalitede üretim yapsalardı, wolf, yamaha'dan daha ucuza satacağı için kesinlikle tercih edilen marka olacaktı. Yamaha satamayacaktı. Çünkü hem aynı kalitede hem de wolftan pahalı.
Sizce yamaha buna müsade eder mi?
Kesinlikle aralarında bir anlaşma vardır ve yamaha -kaba tabirle- ''benim tasarımımı kullanabilirsin ancak şu şu şu kaliteyi kullanamazsın'' vs. gibisinden şartlar koşmuştur. Yoksa aralarında ne fark olacaktı fiyattan başka? Sizce insanlar yamaha'ya o fiyat farkını plastik kalitesinden vs. mi veriyor?
Gelelim ikinci safhaya. Çin'de üretilen Japon vs. markalarına. Misal bir Honda çinde üretiliyor da olsa kalitesi bellidir.
Bu şuna benziyor. Diyelim ki çok yetenekli bir ahçı var. Bu usta İstanbul'da yaptığı yemeği, dünyanın neresine giderse gitsin yapar değil mi?
Burada belki kullanılan hammaddenin çin menşeili olma durumu var ki, burada da kalite farkı ortaya çıkar. Biliyorsunuz ki Çin'de kaliteli ve kalitesiz hammadde bulmak mümkün. İşte bu noktada da Honda'nın belli bir standartın altına düşeceğini sanmıyorum.
Zaten şu anda herkesin CB125'inden memnun olması bunu ispatlıyor.
Bosver abi yaSorun varsa motosikletlerimizde çözmek için geliştirmek için konuşalım, yada keyif aldığımız konulardan muhabbet edelim
Valla ben motosiklete bu yüzden sardırdım, bi uğraş çıksın, farklı bişey girsin dünyama, keyif alıp muhabbetini yapacağım arkadaşlarım olsun, zaman zaman buluşup gezilere katılayım yeter.
Motosikletini sevdiğin sürece sorunları bile keyif verir, uğraşırsın kovalarsın düşünür edersin mis gibi :cherry: Bi nevi keyifli bi hobi. Tartışmasıda zevkli, tartışmanın kızışması bile zevkli :mrgreen: ama kırıcı olmak bana gereksiz geliyo abi
Yoksa yemişim üretildiği memleketini :mrgreen: Keşke Eskişehirde civatasına kadar yerli "devrim" diye bi motosiklet üretilseydide, hiç düşünmeden alsaydım![]()
adem ybr derken besmele çek alırım anahtarını :queen:
bu sayfaları görmem diye düşünme ben her yerdeyim tıpkı kalkışta arkada kaybolup yanından uzayıp gittiğim gibi nerden çıkacağım belli olmaz::surprise:okey::
cb nin eksiklerine gelince armut ampül ü unutma :queen:
cbf ile kıyaslıyanlar aradaki fiyat farkınıda göz önünde bulundursunlar.bu motor tamamen ekonomi amaçlıdır.uzun yol motoru değildir,hız yada arazi motoruda değildir.cbf bu motorda daha iyidir daha güçlüdür daha titreşimsizdir ama bunun karşılığında daha pahalıdır.kişisel görüşüm olarak benim için daha estetik ve kıvraktır.rengi şekli depo ve menzil yüksekliği olarak sınıfında tek diyebileceğim bir motor.ben çok keyif alıyorum bu motoru kullanmaktan.bu motorun tek rahatsızlığı selesidir.ben orjinal sele ile kullanamadım kıçım uyuştu bi süre sonra acımaya başladı.şu anda konforu varaderomu aratmayacak şekilde.bu sele modifiyesini şiddetle tavsiye ederim.isteyen merterde gelip deneyebilir.bide aynaları çok dandikti duvara yaslanma gibi ufak bir şeyden iki aynamıda çatlattım camını.bende 15 liraya çiftini değiştirdim.moto ay şirinevlerden.bu aynalar daha sağlam ve kullanışlı.sele ve lastik değişimimden sonra motorun konforu baya arttı.ne ellerim ne kıçım titreşimi hiç almıyor.istanbul çevresine dahi bu motorla gidiyorum.toplamda 100 150 km mesafelere varaderomu çıkartmıyorum.103 kiloyum düzde 100 km gibi rampa aşşağı 115 civarı süratlari görüyorum.1 depo ile 400 km yol yapamıyorum ama evimle işim arası 2 km o sebebten az yapıyorum motor soğuk oluyor ısınana kadar yol bitiyor çok yakıyor tabiiki normal olarak.
motorunuzun değerini bilin kimseye kulak asmayın ne olursa nerede üretilirse üretilsin o bir honda.ve asla yolda bırakmaz.
yahu ben yukarda yazdım. Çinli motorların %90 nı 5 para etmez. En iyileri bellidir zaten. Yamahanın ybr si, hondanın cbf si, cb si. Bunların yanında bikaç çinli iyi modelde var. Kimse kullandığı motoru kötülemek, kötületmek istemez. Cb hondanın ucuza mal etmek için elinden gelen herşeyi kullanmış. Bence tubless lastik, devir saati, ayak marşı, daha özenli titreşimsiz bi makine olarak piyasaya sunmalıydı. Nerde en kötü, 3 cü dünya ülkelerine satılan en ucuz model var, gidip onları getiriyor. Keşke 5 bin tl olsaydıda bu problemler olmasaydı. Ben hondayı eskiden öyle tanırdım. Pahalı ama ömürlük, eksiksiz motorlar. Ucuz hondanın suyu yavan olur. 11 yıllık honda ! Kullanıcısı olarak bunu bilirim. Ama şu yeni model honda cb ve cbf ye 5 para vermem. Gözümde 5 para etmez. Gider yaptığım gibi wolf alırım. Param olursa cbr a para veririm. Bugüne kadar cbr 125-250 modellerine hiç lafım olmadı. Neden acaba? Onlar motor gibi motor.
Bence boşuna uğraşıyosunuz madem periyodik bakıma götürüyosunuz motoru o zaman servisten çıkarmadan önce yağ çubuğundan yağ seviyesini kontrol edin, üst çizginin üzerinde değilse zaten karterden yağ çekme gerek yok, yağı fazlaysa da servise söyleyin onlar yapsın. Parasıyla değil mi ? Yağ değişimi için servise gidiyosanız her şeyiyle onlar halletmeli o konuyu yoksa bi anlamı olmaz.Üzerinde ölçek olan herhangi bi kaba da boşaltılabilir (ben 1000 yağını, motor yağı ambalajına geri boşalmıştım kap 200-250ml aralığına kadar dolunca :cherry
Geri kalan herşeyi sanki kendim yapmışım gibi anlatmış reverse, o anı bidaha yaşadım resmen :mrgreen: Mekan eczane diildi :ala::
Arkadaşlar saat 3 de 4000 bakımına giriyorum.Muhtemelen 1 lt yağ koyacaklar.Hangi şırınga ile nasıl çekebilirim?Kaç milim'e denk geliyor?
Saygılar.
Bugun honda nın Jazz modelide çinde üretiliyor.
Honda nın üretmesi ile salcano nun üretmesi arasında fark var.
Bunu ne zaman analrsın?
Karbratörün sorun cıkarınca anlarsın
Bujin düzgün ateşleme yapmayınca anlarsın
Salcano nun sayfasında.. "motorum gec calisiyor, giderken kesiklik yapiyor" derken anlarsın.
Biz ne anlatsak boş sana.
Sen hiç çevrendeki 3 şehirde tekel, kendinide profesör sanan bir ustaya denk geldin mi?:queen:Bence boşuna uğraşıyosunuz madem periyodik bakıma götürüyosunuz motoru o zaman servisten çıkarmadan önce yağ çubuğundan yağ seviyesini kontrol edin, üst çizginin üzerinde değilse zaten karterden yağ çekme gerek yok, yağı fazlaysa da servise söyleyin onlar yapsın. Parasıyla değil mi ? Yağ değişimi için servise gidiyosanız her şeyiyle onlar halletmeli o konuyu yoksa bi anlamı olmaz.
Kardeş sen servise 800 g koy de gerekirse kilavuzu gotur ve kilavuzda 800 g yaziyor ezbere yapmayin isi de ben oyle yapmistim
niye? Senin beni sayfadan kovma yetkin varmı? Tartışıyoruz işte. 6 aydır takip etmen bişey ifade etmez. Ben 1 yıllık üye, 6 yılda takipçiyim. İstediğim başlığa yazarım. Buna siz karar veremezsiniz. Derdim yok. Ne gördüysem, ne hissettiysem onu yazdım. Sen honda nın avukatımısın? Neyse. Cevap yazılmazsa , cevap hakkı doğmazsa yazmıcam. Sizde wolf cb nin tekeri olamaz kafasından vazgeçin.
Bunu ne zaman analrsın?
Salcano nun sayfasında.. "motorum gec calisiyor, giderken kesiklik yapiyor" derken anlarsın.
Benim, Wolf CB nin tekeri olamaz diye bir iddiam yok, ama Wol ün üreticisi Honda nın fabrikasına ancak çırak olur diyebilirim. Senin wolf ün Hondadan iyi bile olsa ben Hondayı tercih ederim ama sanırım sen bunun sebebini anlayamazsın anlasan bu tartışmlara girmezdin.
Bunu ne zaman analrsın?