Malesef Honda CB 125E bir ''Sundiro''! Honda CB 125E aldım. Hiçte yazılıp, çizildiği gibi olmadığını bilfiil yaşadım, hissettim. Ve 1 ay'ın sonunda sattım, kurtuldum. Başkasının beğendiği noktalar'ı belki ben hiç beğenmiyor olabilirim. Ki öylede oldu maalesef. Biri elmayı sever, biri ayvayı... Ama elma, elmadır, ayvada, ayva. Elma'yı ayva gibi lanse edipte, millet'e ayva'yı yedirtmemek gerektiğine inanıyorum. Yanlışmıyım?!
Benim düşünceme göre yanlışsın Beter_Bocek. Bana tek doğru gelen cümlen "başkasının beğendiği noktaları senin hiç beğenmiyor olabileceğin".
Ducatisi olan arkadaşımda var bir yılı aştı kurtulamadı, kurtuldum dediği gün parti yaptı. Aprilla scooterı olan arkadaşım yıllarca kurtulamadı kıyamayıp depoya çürümeye bıraktı sen Honda CB den
istediğin an kurtulabilmişsin!
Böyle bir özelliğe sahip marka ve model sayısı bir elin parmaklarını geçmez tahminim. Ki aynen senin bilerek aldığın gibi alan kişide, CB nin "Honda Sundiro" fabrikasında üretilen bir model olduğunu bilerek alıyor.
CBF 150 sahibi arkadaşlarında hepsi bunun bilincinde. Ülkemizde en çok satan modellerden bahsediyoruz. Pek kimsenin Honda' nın fabrikasının hangi ülkede olduğu ile ilgili bi kaygısı yok Honda Amazonia da olsa alırlar, Honda Gebze Plant ta olsa...
Ayrıca başlıkta konuşulanları yanlış anlamışsın, genelin söylediği şey " Elma ile elmayı karşılaştırın. Eğer böyle bakarsak duruma Honda CB kurtlu bi elma değil, çürük değil, buruşup solmuş değil, lezzeti yerinde taze bi elma" diyoruz.
Buna rağmen yanlış anlayıp "Ayva alamıyorum madem Elma alayım" deyip CB alan arkadaşlarda, bu Elmayı ısırıp "Ayva tadı gelmiyo bu Elmadan, bu nasıl iş?" deyince. Haydaaa... hocam o elindeki Elma diyoruz, hepsi bu.
Amacımız kimseyi kırmak değil, bi şekilde çözüm aramak, yardımcı olmaya çalışmak. Buna rağmen son derece iyi niyetle yaklaşan Elma aldığının bilincinde, tadından da memnun CB kullanıcılarına gelip
" O elmadan Ayva tadı bile gelmiyor " diye sürekli tekrarlanınca, zaman zaman yok yere kırıcı oluyor, bence buna gerek yok.
Yanlış anlama sözüm sana değil, sen sadece yanlış algılayıp başlıktaki çoğunluğun beğendiği noktaları tecrube edip beğenmemişsin ve motosikletini değiştirme kararı almışsın, daha doğru bişey olamaz zaten.
Amacım başlığı takip eden arkadaşların, başlıkta yazılanları yanlış anlamayıp, tam olarak neyden bahsettiğimizi bu açıdan değerlendirerek okumalarını sağlamak. Herkes senin kadar kararlı olamayabilir.
Kuruş kuruş biriktirip motosiklet alanlar var. Sonra gelip "
Bu Elmadan Ayva Tadı Gelmiyor" diyenlerin sayısı artmasın, yanlış anlamalarına rağmen değiştiremedikleri için, hergün isyan edip kulaklarımızı çınlatmasınlar isteriz.
İyi bi noktaya değindin, teşekkür ederim kendi adıma