10 40 bu motora gitmez
10/40 bu motora uygun değilmi?
10 40 bu motora gitmez
arkadaş aşırı ısınmaktan terleme yapıyor diyorum siz bilirsiniz.
10 40 bu motora gitmez
aynen cbf 150 içindee adamlar 20-40 yazmış kitaba bizim halkımız utanmasa diki makinası kadar ince ya kullancak.Okuma yazmada var ülkenin yüzde 90 ında ama hala cahil hala cühela.Arkadaşım bence bir şey bilmeden insanların kafasını karıştırıyorsunuz.
Adamlar motoru yapmışlar, kullanma kılavzuna 10-40 yazmışlar. Sonuçta bunlar honda mühendisleri.
Eğer ben daha iyi biliyorum diyorsan neden onların yerinde sen çalışmıyorsun?
Arkadaşım bu motor bi kere computur tarzı değil commuter tarzı :cherry: ayrıca bence vitesli motorlar paket işi için gayet uygun asla scooterlar gibi şişme yapmaz bu tarz motorlar, bide bizim burda ankarada Cb125e'ler hep paketçilerin altında hususi kullanan hiç görmedim demekki sorun olmuyo.mikuni kardeşim anladığım kadarı ile servis işi yapıyorsun hemde zamana karşı yarıştığını söylüyorsun motorsikletini nasıl kullandığını tahmin ediyorum yağmur, çamur.... demeden basıyorsun gaza ben bu işlerden pek anlamam ama bence yanlış bir seçim yapmışsın altındaki motor paket motoru değil computur tarzı motorların bu işler için uygun olmadığını biliyorum motor seçiminde yanlış bir karar verdiğin gibi yağ konusundada yanlış bilgi verme burası doğru bilgileri paylaşmamız gereken bir forum. sevgiyle kal kazazız sürüşler dilerim :rendeer:
okuma yazmayı sadece ambalaj ya da paket ismi okumak için kullanırsak tabii ki cahil kalacazaynen cbf 150 içindee adamlar 20-40 yazmış kitaba bizim halkımız utanmasa diki makinası kadar ince ya kullancak.Okuma yazmada var ülkenin yüzde 90 ında ama hala cahil hala cühela.
he gardaş he sen daha iyi bilirsinArkadaşım bu motor bi kere computur tarzı değil commuter tarzı :cherry: ayrıca bence vitesli motorlar paket işi için gayet uygun asla scooterlar gibi şişme yapmaz bu tarz motorlar, bide bizim burda ankarada Cb125e'ler hep paketçilerin altında hususi kullanan hiç görmedim demekki sorun olmuyo.
Bugün Çiftkurtlar'ı aradım ortalama 75-80 papel masrafı olacağını söylediler 4000 bakımının.
Ücret makul geldi, oraya gideceğim. Salı gününe randevu aldım.
Bir de benim bakımda subap ayarı da yapılacak acaba otosever bunu da mı masrafa ekleyerek söylemişti?!...
Neyse göreceğiz.
10 40 bu motora gitmez
arkadaş aşırı ısınmaktan terleme yapıyor diyorum siz bilirsiniz.
bu motorla dominos pizzada çalışıyorum. 3 gün aralıksız yağmur vardı, toplam 500 km. Yaptım lastikten yana sorun hiç yok. Yağı elf 15-50 kendim koydum, 1 lt. sorun çıkmadı fakat yağ çok kalın. Siz 10 40 kullanın. Benzini her yerden denedim, opetten şaşmayın.
Motordaki terleme sebebi 1 lt yağ koyman. Cb125e için 0.8 lt koymalısın.
teknik işlerden anlamayan birisi olarak bu yağ değiştirme işini biraz araştırsam öğrenir miyim acaba? çok zor bir şey değildir herhalde bilen var mı?
vites pedalının altından doğru bak, motorun altında bir tane civata var, 12 yıldız ingiliz enektarıyla (anahtar) açıyorsun, motorun tam altındadır, zaten başka cıvata olmaz orada. ama vidayı sola doğru gevşeteceksin. sonra yağın iyice akmasını bekle, sonra cıvatayı yerine tak ama fazla sıkma. ondan sonra motorun sağına geç, yağ çubuğunu çıkart, huni veya sert parlak broşür kağıdını kıvır, ucunu bantla. sokakta dağıtılan broşürleri bilirsin işte, içinde yağın yapışmaması ve akması gerekiyor, bu kalitede jelatin kaplamalı kağıt işte... mevlüt şekeri koyulacak şekilde kıvırırız hani, betimleme yapamıyorum, anlayın işte.. ben hep öyle koyarım yağı.