Honda Honda Cb 125 e Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

merhaba arkdaşlar kuzenim motorlu yan yatırdı
koruma demiri yamuldu far far grenajı kırıldı ayna gitti kuzenin yüzünde hafif sıyrıklar var sadece o kadar motorda bir sıkkıntı yok gibi sesinden kontrol edicem yarında
cb125e için yedek parça satan bir yer biliyormusunuz aceba

Geçmiş olsun arkadaşlar. Lütfen dikkatli olun diyeceğim, ama malesef sadece bizim dikkatli olmamız yetmiyor. O zaman ne yapacağız? Karşıdaki dikkatsiz kişi yerine de dikkat edeceğiz. Yani 2x dikkat.
erhan115 kuzeninin yüzünde neden sıyrıklar var kask takmıyor muydu?

@mavimotor teşekkürler. Benim tüketimimde aynı, rodajdan sonra 2 litreyi yakalayabilirmiyiz merak ettiğim konu bu.

eski motorumdan tecrübe ettiğime göre o kadar fark olamaz, yani %20 daha az yakamaz bi motor rodajdan sonra. bu şekilde yaktığını kabul etmemiz gerekecek bence :) ben de daha az yakmasını bekliyordum ama malesef durum bu.

50 lira benzin aldım ibre yarı depodan biraz daha yukarıda. amörtisör işini ne yapacağız, haff tümsekte motor çok sarsılıyor. hergün cbf almadığım için pişman ediyor beni.

demirperde, erhan115, büyük geçmişolsun arkadaşlar, cana gelen bişey olmasın, mal geri gelir.

demirperde valla öyle bir aktarmışsın ki mesajında Allahın sevdiği kuluymuşsun :pale:

Rodajdan sonra 2 litreyi yakalayabilirmiyiz merak ettiğim konu bu.

Ben 1.72 lt leri görmüşlüğüm oldu, şehir içi+dışı karma+genellikle artçılı, ve normal kullanım hani az yakayım gibi değildi.

Hilesiz yakıt ve elimin pek ağır olmamasına da bağlayabiliriz bu durumu ama nekadar uğraşsamda (Rodaj Sonrası !) 2.2 lt/100km yi geçemedim sarfiyat olarak.

1.66 gören arkadaşımızda var başlıkta çok sakin kullanım ile !

Amörtisör işini ne yapacağız, haff tümsekte motor çok sarsılıyor. hergün cbf almadığım için pişman ediyor beni.

En yumuşakta mı ayarlı mikuni? Çok bi değişme olmuyor genel olarak sert zaten amortisörler ama az da olsa yumuşuyor.

Ben genellikle artçılı bindiğimden en sertte duruyor amortisörlerim fakat öyle ciddi bi sarsma yok sadece sert. Yolu çok daha iyi tuttuğunu düşünüyorum

yumuşakken az da olsa daha kontrolsüzdü yol tutuşum.

Ben civic kullanıyorum, arkadaşlarımda TypeR, CRV, Fireblade falan da var Honda genel olarak sert amortisörlü zaten CBF istisna mı acaba hiç kullanmadım,

yoksa sele yumuşak diye sertliği hissedilmiyor falan mı :silent:

Cbf de ortadan tek amörtisör var. salıncağın tam ortasına koymuşlar mükemmel bir sistem. motoru çok güzel yatırıyordum

50 lira benzin aldım ibre yarı depodan biraz daha yukarıda. amörtisör işini ne yapacağız, haff tümsekte motor çok sarsılıyor. hergün cbf almadığım için pişman ediyor beni.

Herkese günaydın

Daha önce de amörtisörle ilgili şikayetçi olan yazılar olmuştu. Ama bu bir kaç kişiyi geçmedi. Arkadaşlar CB nin amörtisörlerinde şikayet edecek bir durum yok, bence çok iyi. Öyle keşke şunu aldaydım diyecek bir durum kesinlikle yok.
Bence amörtisörden şikayeti olan motorunu servise göstersin.

Mücahit kaça aldınız pcx'i?

6 bin tl ruhsat plaka herşey dahil,yarın haber vercekler inş hazır olur çok denemek istediğim motorlardan bi tanesi:)

amortisör konusunda,benim motorda sertken yol tutuşu daha iyiyidi yumuşak konuma getirdim düz giderken daha rahat ama virajlarda hakimiyeti azaltıyor...

sayfasında 6100 yazıyor iyi almışsınız.nereden aldınız?acaba cbf 150 dede 4800 yazıyor peşinatta indirim yaparlarmı?

6 bin tl ruhsat plaka herşey dahil,yarın haber vercekler inş hazır olur çok denemek istediğim motorlardan bi tanesi:)

amortisör konusunda,benim motorda sertken yol tutuşu daha iyiyidi yumuşak konuma getirdim düz giderken daha rahat ama virajlarda hakimiyeti azaltıyor...

Çok iyi fiyata almışsınız. Honda'nın sitesinde tavsiye edilen bayi fiyatı için 6100 tl diyor çıplak haline. Ruhsat + plaka da 200-250 arası tutar herhalde. Ben de önümüzdeki sezon düşünüyorum aslında, yorumlarını bekliyorum pcx için.

Çok iyi fiyata almışsınız. Honda'nın sitesinde tavsiye edilen bayi fiyatı için 6100 tl diyor çıplak haline. Ruhsat + plaka da 200-250 arası tutar herhalde. Ben de önümüzdeki sezon düşünüyorum aslında, yorumlarını bekliyorum pcx için.

şimdi bunu bende anlamadım:)cbnin fiyatı 3.650 ama bayi 3750 anahtar teslim veriyor pcx 6bin cbf 4850 herşey dahil verebiliyorlar...bu bayi ümraniye d&b motor cbyi ordan aldım ama bakımları aneste yaptırdım pişman oldum,motorunuzu bi kere d&bye götürün motor kendine geliyor:)

pcx bence tasarım olarak yakıt,özellik herşeyiyle beni kendine çeken motor işte şu var hiç scooter kullanmadım yani uzun soluklu o yüzden vitesli herzaman garanti benim için,motoru aldıktan sonra artık bakıcam görüşlerim değişecekmi istanbulda zaten trafik var motorla bile zor gidiyoruz bazen o yüzden hem otomatik vites hemde az yakması gerçekten güzel birde 200-300 kmlik gezilerde de sorun çıkarmazsa ne gerek var vitesle uğraşmaya:)zincir yağla 2 ayda bir zincir temizle vs vs:)

bunu scooter kullandıktan sonra söylemek daha mantıklı olur eğer hoşuma giderse bidahaki motorum pcx ondan sonrada yeni kasa yamaha xmax şayet scooter kullanmak düşündüğüm kadar mantıklıysa:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar