Salcano Wolf mu, Motoran CBS 150 mi, Kymco CK125 mi derken ben de bu motoru almaya karar verdim (gibi). Alsında Wolf'u çok beğendim ama sıfır fiyatı çantasıyla falan 3500 TL'yi buluyor. 2500 TL olsa düşünmeden alınacak bir motor. Motoran CBS'i denedim, motoru ve oturuş pozisyonu harika ama geri kalanı, özellikle frenleri içime sinmedi. Motor 1000 km'de idi ve fren resmen yoktu. Belki 1000 km bakımı geldiğindendir bilemiyorum. Yıllar önce almayı düşündüğüm CK 125'i de kafamda soru işareti kalmasın diye dün akşam denedim ve onu da beğenmedim. Aslında Kymco o motorun yenisini getirse hiç düşünmeden alırım ama getirmiyor işte. Şimdi bir tane 2. el 2000 km'de, rodajı düzgün yapılmış, çantalı ve koruma demirli CB125E buldum, ona talibim. Fiyatı 3500 TL. Motoran'da çok rahat ettiğim için aynısı olan CB125E'de de rahat edeceğimi düşünüyorum. Yalnız Motoran'ın koltuğu sanki bir adım önde gibi. Malzmesi CB'den farklıydı ve çok rahattı, ne sert ne yumuşak. Şimdi son olarak kafamda Kanuni Puma var. Onun da iyi bir motor olduğunu biliyorum ama sıfır fiyatı 3300'leri bulacak.
Amacım alacağım motorum beni ev kredim bitene kadar 18 ay idare etmesi. Ondan sonra 250 cc bir motor almayı düşünüyorum. Bu açıdan bakıldığında satışı kolay olan bir model almak daha mantıklı geliyor. Ama 150 cc olması, Jianshe olması ve olumlu kullanıcı yorumları nedeniyle Puma'yı sanki daha çok istiyor gibiyim. Bir yandan kendi motorumu da satmam lazım, o yüzden uygun fiyata mesela Kanuni alsa, ben de Puma'yı alabilirim ama sonra satması da zor olabilir. Kafam baya karışık yani.