Honda Honda Cb 125 e Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
19 Kas 2006
Mesajlar
800
sevgili cb125 kullanıcıları,aranızda bayrampaşa veya başakşehir civarında oturan varmı şu cb'nin titreşimini merak ediyorum çok hemde yolda gördüğüm motorlara dur bi bakayım da diyemiyorum,varsa hem tanışmış oluruz.şimdi eğer titreşim aşırı ise kuba 100 kee diye cup motor alıcam,ama eğer cbdeki titreşim çok değilse cb almayı düşünüyorum...cbfi düşünmüyorum bile hem tipinden sıkıldım hemde çok pahallı:)[/QUOT
vibrasyondan dolayı alınmayacak motor değil kaldıki çok sıkıntı değil konuşulduğu veya abartıldığı kar yok bence kuba alama genede sen bilirsin
 
Katılım
12 Nis 2007
Mesajlar
2,059
dostum bilyiorum farkındayım ilk motorum truva 100 cup'tu memnundum fakat bisiklet gibi:)sonra 3 tane cbf aldım sattım çook memnundum son sattığı cbfle 1 haftada 890 km yol yaptım hep son gaz satarken hala canavar gibiydi.şimdi ihtiyacım farklı işe gidip gelmem sorun araba çok masraflı oluyor motor almam lazım ufak bi motor almak istiyorum kuba cup gibi onu test ettim fiyatına göre alınabilir ama cb'yi çalışırken bile görmedim herkes titreşim diyor merak ediyorum nekadar titreşim var...almışkende diyorum işte yine cbf gibi gezi vs yapılabilcek bi motor olsun şuanda en iyi alternatif cb125 gibi görünüyor fiyat olarakta...

bana yakın birini bulsam denemek istiyorum motoru açıkcası:)
 
Katılım
26 Eyl 2009
Mesajlar
718
ne tıtresımmıs yaa ben neden 90a kadar hıssetmıyorum acaba 115ten sonra kıdıklıyor acaba kullanım farkından dolayı mı
 
Katılım
19 Kas 2006
Mesajlar
800
valla ben motorumu kullandırmam arkadaş :cherry: bence önyargılısın milletin azı iyide laf yapıyo kötüde bu fiyata ne alabilirsin başka, hesap ortada düşünecek bir şey yok, sen genede birinden dene zaten alacaksın çalışması falan çok tatlı ben şahsen çalışmasına hasta oldum :king:
 
Katılım
12 Nis 2007
Mesajlar
2,059
valla ben motorumu kullandırmam arkadaş :cherry: bence önyargılısın milletin azı iyide laf yapıyo kötüde bu fiyata ne alabilirsin başka, hesap ortada düşünecek bir şey yok, sen genede birinden dene zaten alacaksın çalışması falan çok tatlı ben şahsen çalışmasına hasta oldum :king:

bende alıyım sana kullandırmıcam:queen:aynen millet neden bu denli ön yargılı titreşimi öle lanse ettiriyorlarki şuan cb gözümde traktör oldu arkadaş:)bu arada ön yargılı ben değilim konuyu geriye doğru oku sürekli titrersin:)
 
Katılım
21 Mar 2012
Mesajlar
39
beyler yahu iyi anladık motoru koruyorsunuz laf söyletmiyorsunuz ama yalanda söylemeyin.. Hiç titreşim yok diyenleri, en kısa zamanda DR ye gitmesini tavsiye ediorum :) :queen:
 
Katılım
12 Nis 2007
Mesajlar
2,059
beyler yahu iyi anladık motoru koruyorsunuz laf söyletmiyorsunuz ama yalanda söylemeyin.. Hiç titreşim yok diyenleri, en kısa zamanda DR ye gitmesini tavsiye ediorum :) :queen:

çokmu titriyor:)nasıl yani böle taş düşüren cinsten mi?siz hiç çinli cupa bindinizmi onun gibimi:)?
 
Katılım
4 Eyl 2011
Mesajlar
59
Hocam yakın tanıdığımda var ve uzunca bindim. Son gaz gidince var ama olacak tabiki. Sonuçta 125 cc motor hepsinde olur. Ama apache ile karıştırmayın.
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
çokmu titriyor:)nasıl yani böle taş düşüren cinsten mi?siz hiç çinli cupa bindinizmi onun gibimi:)?
Bindim, bi günde çok rahat 100-120km yapıyorum hiç de öyle dayak yemiş gibi yapmıyor yada titreşim manyağı. Sadece biraz ayaklarım uyuşuyor o kadar o da yarım saat sonra geçiyo. Ben titreşimden değil sesten şikayetçiyim silindir kafası çok ses yapıyor bağırtınca.
 
Katılım
9 May 2010
Mesajlar
76
arkadaşlar titreşim faydalıdır :D insanlar titremek için abuk subuk koltuklara 1 TL atıyo, siz her sabah akşam bedava titriceksiniz nie hep kötü yanından bakılıo yaw :D ayrıca şaka bi yana motorda çok fazla titreşim yok, nihayetinde mersedez almıyoruz alt tarafı 125 cc lik motor alıyoruz.
Titresede titremesede hondanın motor teknolojisi ortada, teknoloji deyince sadece enjeksiyon ıvır zıvır elektronik aparatlar düşünmeyin, makina müh olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, en kusursuz tolerans değerler, en kusursuz Al ve çelik alaşımları yine hondada. motor bloğundaki mikro çatlaklar veya homojen olmayan carbon oranları bile motor aşınma oranını veya ısınma oranını etkilerken bence dandik çin üretimi motorlarla hondayı kıyaslamaya gerek yok ;-) titresede titremesede kaliteli (görmesini bilene)
 
Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
2,938
Selamlar...

Kdrsahin arkadasım aynen dediğin gibi oldu, sele genişliğinden olsa gerek topuklarım dahi yere bastı, kagıt üstündeki veriler muadilleri ile aynı yukseklikte oldugunu gostersede durum öyle değildi.
Ayrıca tasarımcı gözü ile yakından inceledim 3000 küsur bir fiyattan bahsedilirken malzeme kalitesi olarak olumsuz eleştiren arkadaşları gayet ciddiye almıştım, malzeme kalitesinin kötü olması gayet olağandı gözümde, "yanılmışım".
Sağlam bir Notebook, fotoğraf makinası... fiyatına satılan cb 125 e den ne beklendi halen çözebilmiş değilim :) Şahsi fikrim fiyatını her lirasına kadar hak eden bi malzeme kalitesine sahipti. Birde motosiklet hiç fotojenik değilmiş,
bunu biçok arkadaşımızdan duydum fotografta gördüğünüz gibi değil diyorlardı da bukadar büyük bi fark beklememiştim. Özellikle beyaz olanı gayet çekici bir başlangıç motoru bence, gördüğümde hepinizin çok şanslı olduğunu hissettim :)
Belkide beklentim çok düşüktü bilemiyorum ama hakikaten hiç fena değildi. Yarın gidip ödememi yapıcam, evrakların ödemeden bir gün sonra çıkacağı söylendi. Cuma gibi belgeleri alıp sigorta vs koşuşturup sanırım en yakın binebileceğim zaman P.tesi / Salı.
Hepinize kazasız sürüşler, yakında muhabbetimiz daha bol olur inşallah
 
Katılım
14 May 2012
Mesajlar
421
rodaj bitti arkadaşlar bakımı yaptırdım Castrol power 4t yağ koydular,zincir yağlandı genel kontrol yapıldı çanta, file filanda taktık bakım için sadece 25 TL yağ parası aldılar.motorun vitesleri dahada yumuşadı ve motor dahada rahatladı gibi.1 depo benzin ile deneme yaptım 0.12 kuruş yakmış, motoru bayağı sıkıştırdım ama. Opet'den alıyorum sürekli benzini. bana göre tek sıkıntısı var oda lastikler, iyi olmadıklarından değil ama sonuçta insan düşünceye kapılıyor patlayıp yolda bırakır mı diye. onları da gelecek sezon değiştireceğim.
 
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
1,108
Ben de 1000 bakımını yaptırdım. Otoseverin servis bölümü biraz daha iyi çalışıyor sanırım. Yağ değişti, castrol 10-40 yağ konuldu. Sanırım bir de conta değişti o kısımda.
Zincir ayarı yapıldı. Test sürüşü yapıldı.
Yalnız dün yaklaşık 30km'lik bir yol yaptım ve arada sırada şehir içi trafiğine de yakalandım. Motor iyice ısındıktan sonra rölantide ve yolda giderken gazı kesince çıkçıkçıkçıkçık gibisinden bir ses geliyor motorun normal çalışma sesinin yanında. Motor soğukken yok, sebebi ne olabilir acaba?
 
Katılım
14 May 2012
Mesajlar
421
Bu benim motor

dscf0594ko.jpg


dscf0587t.jpg


Buda arkadaşımın King'i

dscf0593k.jpg
 
Katılım
29 Nis 2012
Mesajlar
74
Ben anlamadım ne titreşiminden bahsediliyor. Epeydir forumu takip edemiyorum. 500 km lik yola çıktım.ilk 250 km içerisinde sadece 1 kez 5 dakikalık mola verdim. Hiç yorulmadım. Ortalama hızım 80 idi. Son 250 km de yağmur sebebiyle konaklaya konaklaya 6 saatte ulaşabildim. Eve geldiğimde hiç yorulmamıştım. Otobüsle geldiğimde sersem bir halde geliyorum. Hemen ertesi sabah aynı yolu arabayla geri döndüm. Arabayla hızlı gitmemden dolayı 4 saat 45 dakikada vardım ama sıkıcı bir yolculuk oldu. Motorla giderken yağmur yağmasa çok keyifli bir yolculuktu.

Bu arada benim gibi uzun yol tecrübesi olmayan arkadaşlara sesleniyorum aman deyim uzun yola çıkarken kıyafetlerinize çok dikkat edin. benim üstüm sağlamdı deri mont balaklava ve kaliteli kask ama keşke alt tarafa çift pantolon ve yarım bot tarzı ayakkabı giyseymişim çok dedim yolda. çünkü yağmur yağdıktan sonra sizi sollayan veya önünüzden giden araçların tekerleri yoldaki suyu toz bulutu şeklinde kaldırıyor o su ayakkabılarınıza doluyor. Ayaklarım su doldu resmen. Mola verip çoraplarımı sıktım o derecede yani. Dahası ıslanan ayaklar ve pantolon sebebiyle giderken oluşan rüzgardan dolayı acayip üşüyorsunuz. eve gelir gelmez sıcak duşa koştum.

bu arada koltuk sert olduğu için altıma visco minder koydum. hiç rahatsızlık çekmedim belimde ağrımadı. belki koltukta ilk zamankine göre yumuşamıştır bilemem. ilk bindiğimde belki henüz alışmadığımdan olsa gerek çok belim ağrımıştı.


motosiklet şuan 1200 km de. Fakat servis bana 250 km uzaklıkta yani ankarada. ilk bakıma gittiğimde motor 1450 km de olacak umarım sorun olmaz
 
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
250
Ben de 1000 bakımını yaptırdım. Otoseverin servis bölümü biraz daha iyi çalışıyor sanırım. Yağ değişti, castrol 10-40 yağ konuldu. Sanırım bir de conta değişti o kısımda.
Zincir ayarı yapıldı. Test sürüşü yapıldı.
Yalnız dün yaklaşık 30km'lik bir yol yaptım ve arada sırada şehir içi trafiğine de yakalandım. Motor iyice ısındıktan sonra rölantide ve yolda giderken gazı kesince çıkçıkçıkçıkçık gibisinden bir ses geliyor motorun normal çalışma sesinin yanında. Motor soğukken yok, sebebi ne olabilir acaba?

O çıkçık egzozdan geliyor her motorda var sıkıntı olmaz
 
Katılım
12 Ağu 2011
Mesajlar
47
arkadaşlar motorumu sattım cb 125e almayı düşünüyorum en uygun 3350 fiyat aldım daha uygun fiyat alan arkadaşlar vardı yer tarif edebilirlermi birde plaka ruhsat kendimiz cıkardığmızda kaç para tutuyor ve nekadar zaman alıyor bilgi verirseniz cok sevinirim
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst