Arkadaşlar dün motosikletim 247. kilometresindeyken depoyu fulledim.Hemen öncesinde motosikleti alıp, birkaç kilometre ötedeki benzinlikte fullemiştim.
Kısaca 245 kilometrede motosikletim 7lt(1lt=4.7 tl) yani 32.99tl lik yakıt aldı. Ufak bir hesapla 7lt/2.45(kilometre)=2.85 yapar.
Ben sanırım çok ekonomik kullanamamışım bu 2.85lt/100km değerini elde ederek.
Sürüşlerimin çoğu ya düzlükte 80-90km hızlarla 5. viteste motoru 1/4-1/2 gaz arasında açarak geçti.Yada şehir içerisinde, E5' de çok sık hızlanma-yavaşlama bol bol vites değiştirmeler ile geçti.
Eğer motosikletin ilk 1000km' si(hatta motosikletin tam olarak kendini bulması 25.000km' yi buluyormuş) bittikten sonra, çok da trafiğe kaptırmaz isek sanırım 2-2.2lt gibi bir değer elde edebilirim.Fakat istanbulda günün her saati trafik varken bu nasıl mümkün olacak bilemiyorum.
Dün şu çok bahsedilen Kadıköydeki salı pazarında gitmeye çalıştım.Herhalde maç dolayısıyla zincirlikuyu' dan boğaz köprüsüne çıkılan yol feci kalabalıktı.Hemen sağdan beşiktaş' a gitmek için saptım.Beşiktaş çarşısının oralar yine aynı şekilde kalabalıktı.Nişantaşından dolmabahçeye inip sahili takip edeyim dedim ve hayatımın hatasını yaptım

ale: Özellikle beşiktaş iskelelerin oradan ortaköy' e kadar ve kuruçeşmeden bebeğe kadar yine deli trafik vardı.
Yolları çok iyi bilmediğim ve tekrar dönüş yolunda o trafik eziyetini çekmeyeyim diyerek birisine nasıl bahçelievlere alternatif bir güzergahtan çıkabilirim diye yol sordum.Bana etiler' den gitmemi tavsiye etti.
Bebek' den etilere saptığınızda dik bir yokuş var, burayı çıkarken yine adım adım ilerleyen araçları gözünüzün önüne getirin.Ayrıca yerler ıslak :queen: Dedim burada motoru yatırırsak mıçtık ama bir kere durdum ve onda da kaldırmayı becerebiidim.Sanırım bunda birkaç gün önce aldığım Honda GS2 eğitiminin faydası ve verdiği özgüven etkili.
Nihayet levent' e çıkıp, oradan zincirlikuyu' dan E5' e bağlanabildim ve yine trafik ile cebelleşip evime varabildim.
Bu arada GS2 eğitiminden biraz bahsedeyim.Herşey mükemmeldi.Eğitmenlerimiz çok ilgiliydiler, bu kadar şey öğrenebileceğimi tahmin etmiyordum.Eğitimin bitiminde hayallerimi süsleyen CBF 1000F' i kullandıktan sonra, bu motora sahip olmak istemekle ne doğru bir karar verdiğimi anladım.Bundan sonraki motosikletim o olamayacak tabii bütçeden dolayı :cherry: fakat 2. elini alabilirsem sahip olacağım.
Bir an önce şu kilometreleri deneyime dönüştürmek için çabalıyorum şu an. Bakalım motosiklete ne zaman sahip olacağım...
Bu arada iyi dileklerini belirten arkadaşlara teşekürlerimi iletiyorum.Hepimize kazasız, keyifli sürüşler.